Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Non-calitatea, reclamată la OJPC Neamt

Angajatii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au fost asaltati, în ultimul trimestru al anului trecut, de o puzderie de nemteni care, nemultumiti de calitatea produselor si serviciilor de pe piata judetului, au depus reclamatii si sesizări. Astfel, în ultimele trei luni ale anului în curs, au fost înregistrate la sediul OJPC Neamt si cercetate de angajatii acestei institutii 134 de sesizări si reclamatii, ceea ce înseamnă că au avut de rezolvat peste două astfel de petitii într-o zi lucrătoare. Reclamatiile făcute de consumatorii nemultumiti au vizat produse alimentare, produse nealimentare, prestările de servicii si serviciile de utilitate publică.
Ponderea cea mai mare au reprezentat-o reclamatile si sesizările din ultimele două categorii. Astfel, nemtenii s-au plîns de serviciile de alimentatie publică si de cele turistice, de cele telefonice, de transport, bancare, de asigurări, postale, cele de TV cablu si de reparatii ale produselor mecanice, electrice si electronice de uz casnic sau de reparatii auto, moto, velo. Conform precizărilor făcute de către inginer Gheorghe Bud, consilier superior în cadrul OJPC Neamt, cele mai multe dintre reclamatiile si sesizările primite de la populatie, în ultimul trimestru al anului 2006, au fost întemeiate si, în urma interventiei reprezentantilor acestei institutii, au fost solutionate, în sensul că au fost schimbate produsele, ori a fost restituită contravaloarea acestora.
Nemtenii au mai reclamat nerespectarea clauzelor contractuale la serviciile Internet, furnizarea semnalului cu întreruperi repetate si de lungă durată, nerespectarea contractelor la servicii imobiliare, blocarea abuzivă a rotilor în parcări din orasele din judet, acordarea unor servicii de proastă calitate la spălătoriile auto, la taxi etc. În foarte multe dintre sesizările si reclamatiile care au fost primite la OJPC, în ultimele luni, a fost acuzată facturarea incorectă a utilitătilor furnizate populatiei de către Romtelecom, E-ON sau de societătile care furnizează energie termică, dar, în cele mai multe dintre situatii, cercetările au demonstrat că reclamatiile nu erau întemeiate.
Foarte multe dintre sesizările primite de OJPC Neamt, de cînd a dat frigul, s-au referit la functionarea defectuoasă a centralelor termice de apartament, fie că functionează pe gaz metan, ori pe energie electrică. Nemtenii au acuzat mai ales lipsa de solicitudine manifestată de firmele care asigură service-ul acestor utilaje.

Articol afisat de 1769 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective