Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Finantãri pentru proiecte de protectie a mediului

Administratia Fondului pentru Mediu a deschis o nouã sesiune de depunere a cererilor de finantare pentru proiecte, cu termen limitã fixat la 15 februarie 2007. Înscrierea este deschisã pentru toti solicitantii care îndeplinesc conditiile mentionate în Ghidul de finantare. Pot fi sustinute financiar din Fondul pentru Mediu proiectele propuse de cãtre operatori economici, organizatii neguvernamentale, autoritãti publice locale si unitãti de învãtãmînt. Finantarea proiectelor de mediu eligibile poate fi realizatã prin mai multe modalitãti - rambursabilã, nerambursabilã si mixtã. În cazul finantãrii nerambursabile, sustinerea financiarã a proiectului se stabileste în functie de categoriile de solicitanti. Astfel, operatorii economici pot primi maxim 30% din valoarea cheltuielilor eligibile, la care se pot adãuga 10% pentru IMM si/ sau 10% dacã proiectul presupune pierderea de energie. Autoritãtile publice locale pot beneficia de maxim 60% din valoarea cheltuielilor eligibile. Organizatiile nonguvernamentale si unitãtile de învãtãmînt pot primi un procent de maxim 90% din valoarea cheltuielilor eligibile.
Pot primi finantare din Fondul pentru Mediu, conform OUG 196/2005, proiecte care urmãresc prevenirea poluãrii, reducerea impactului asupra atmosferei, apei si solului, a nivelului de zgomot, gestionarea deseurilor, inclusiv a celor periculoase, protectia resurselor de apã, statii de tratare, statii de epurare pentru comunitãtile locale, conservarea biodiversitãtii, administrarea ariilor naturale protejate, educatia si constientizarea publicului privind protectia mediului, cresterea productiei de energie din resurse regenerabile, reconstructia ecologicã si gospodãrirea durabilã a pãdurilor, împãdurirea terenurilor degradate situate în zonele deficitare în pãduri, stabilite în conditiile legii, închiderea iazurilor de decantare din sectorul minier si lucrãrile destinate prevenirii, înlãturãrii si/ sau diminuãrii efectelor produse de fenomenele meteorologice periculoase la lucrãrile de gospodãrire a apelor aferente obiectivelor din domeniul public al statului.
Agentia pentru Protectia Mediului Neamt va elabora un referat de avizare a proiectelor propuse, în functie de zonele de implementare a acestora. Depunerea cererilor de finantare pentru proiecte, împreunã cu documentele aferente se va face de cãtre solicitantul finantãrii, la sediul AFM - Splaiul Independentei nr. 294, corp A, sector 6, Bucuresti, pînã la data de 15 februarie.

Articol afisat de 1745 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simoan TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective