Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Directori de scoli pe... fŃras

Directori de scoli pe... f´┐Żras

• la aproape 80 de directori de unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt le-a expirat sau le va expira, ´┐Żn perioada urm´┐Żtoare, contractul de management • printre cei care au r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż functii se num´┐Żr´┐Ż Mihai Cozma, directorul Colegiului Tehnic Piatra Neamt, si Iuliana Doljescu, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri“ din S´┐Żb´┐Żoani • inspectorul general Luminita Drexler are libertatea de a-i numi pe ´┐Żnlocuitorii directorilor f´┐Żr´┐Ż mandat •

Educatia nemtean´┐Ż este r´┐Żscolit´┐Ż de majore schimb´┐Żri produse la nivelul conducerilor unit´┐Żtilor de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt. 70-80 de directori nemteni, aflati ´┐Żn exercitiul functiunii, ori scosi pe tus´┐Ż din ultimele zile ale anului trecut urmeaz´┐Ż a fi schimbati din functii sau vor functiona pe baz´┐Ż de delegatie, ´┐Żntruc´┐Żt le-au expirat contractele de management. Dup´┐Ż cum a declarat profesor Maria Rusu, inspector scolar general adjunct ´┐Żn cadrul Inspectoratului Scolar al judetului Neamt, mandatele celor aproximativ 80 de directori au expirat ´┐Żn baza Regulamentului de functionare a unit´┐Żtilor scolare. „Odat´┐Ż cu expirarea acestor mandate se emite o decizie de eliberare din functie a persoanei ´┐Żn cauz´┐Ż. De la sf´┐Żrsitul anului trecut si p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn aceast´┐Ż perioad´┐Ż, ori ´┐Żn perioada imediat urm´┐Żtoare nu vor mai fi valabile contractele de management pentru foarte multi dintre colegii nostri, circa 80 la num´┐Żr. ´┐Żn locul lor, inspectorul general va numi o alt´┐Ż persoan´┐Ż care va asigura conducerea unit´┐Żtii de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt ´┐Żn regim de interimat, p´┐Żn´┐Ż la organizarea concursului. Pot fi numiti pentru a asigura interimatul si directorii care au r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż contract ´┐Żn aceast´┐Ż perioad´┐Ż, cadre didactice din scoal´┐Ż care corespund unor criterii de selectie a directorilor sau persoana propus´┐Ż de Consiliul Profesoral din unitatea de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt, dac´┐Ż este agreat´┐Ż de Inspectoratul Scolar. Inspectorul scolar general are puterea de decizie asupra persoanei care va fi numit´┐Ż director“, a declarat inspectorul Maria Rusu.
´┐Żn cazul directorilor de licee care au r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż functie datorit´┐Ż expir´┐Żrii mandatului, ordinul de ´┐Żncetare a contractului de management este emis de Ministerul Educatiei si Cercet´┐Żrii, iar ´┐Żn cazul directorilor de scoli generale, ´┐Żncetarea activit´┐Żtii de director pe perioad´┐Ż determinat´┐Ż este anuntat´┐Ż ´┐Żn baza unui ordin semnat de seful Inspectoratului Scolar.

Patru licee f´┐Żr´┐Ż sefi cu patalama

Expirarea contractului de management a atras dup´┐Ż sine, p´┐Żn´┐Ż ´┐Żn prezent, eliberarea din functie, prin ordin al ministrului Mihail H´┐Żrd´┐Żu, seful Educatiei si Cercet´┐Żrii, a patru directori de licee nemtene. Ordinul ministrului are la baz´┐Ż adrese trimise din teritoriu, de conducerea Inspectoratului Scolar. Nu mai s´┐Żnt directori cu acte ´┐Żn regul´┐Ż Mihai Cozma, director la Colegiul Tehnic Piatra Neamt, Ion Ticu, de la Grupul Scolar „Mihai Sadoveanu“ Borca, Iuliana Doljescu, directorul Liceului teoretic „Vasile Alecsandri“ S´┐Żb´┐Żoani si Laurentiu Leoreanu, de la Colegiul Tehnic „Miron Costin“ Roman.
Profesoara Iuliana Doljescu este unul dintre cei patru directori premiati ´┐Żn decembrie 2006 de ministrul educatiei si cercet´┐Żrii, ´┐Żn cadrul Galei Directorilor - editia 2006. Ea s-a num´┐Żrut printre cei patru sefi de unit´┐Żti scolare nemtene, propusi de Inspectoratul Scolar pentru distinctie, ´┐Żntruc´┐Żt a fost considerat directorul care a cheltuit cele mai multe fonduri date de minister ´┐Żn unitatea pe care a condus-o. Liceul din S´┐Żb´┐Żoani a primit un premiu de o sut´┐Ż de milioane de lei pentru meritele directorului, iar profesoara Doljescu o diplom´┐Ż si felicit´┐Żrile ministrului. C´┐Żnd a mers la Gala Directorilor, profesoara Iuliana Doljescu avea delegatie dat´┐Ż de Inspectoratul Scolar, emis´┐Ż ´┐Żnc´┐Ż de pe 1 decembrie 2006.
Conform metodologiei emise de Ministerul Educatiei si Cercet´┐Żrii, mandatul de director dureaz´┐Ż patru ani dup´┐Ż data de expirare a perioadei de contestatie, care ´┐Żnseamn´┐Ż 15 zile dup´┐Ż termenul la care s-a sustinut concursul. Concursurile pentru desemnarea directorilor de unit´┐Żti de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt se tin de dou´┐Ż ori pe an. Ultimul concurs s-a desf´┐Żsurat ´┐Żn perioada noiembrie - decembrie 2006 si nu a avut rezultate prea ´┐Żmbucur´┐Żtoare, ´┐Żntruc´┐Żt, pe l´┐Żng´┐Ż faptul c´┐Ż s-au ´┐Żnscris candidati doar pentru jum´┐Żtate din posturile disponibile, putin peste 50% dintre ei au trecut testul pentru a deveni directori cu patalama. Adjuncta ISJ, Maria Rusu, a mai declarat c´┐Ż, ´┐Żn perioada martie - aprilie 2007, se va mai organiza un concurs similar, pentru a se a alege directori si directori adjuncti pentru unit´┐Żtile de ´┐Żnv´┐Żt´┐Żm´┐Żnt care acum au sefi interimari, ori cu delegatie, pentru c´┐Ż nu au promovat concursul de acum dou´┐Ż luni. La concurs pot participa cadre didactice care mai au cel putin patru ani p´┐Żn´┐Ż la pensionare, s´┐Żnt titulare ´┐Żn sistemul educational si au cel putin gradul II didactic. Se pot ´┐Żnscrie si directorii c´┐Żrora tocmai le-a expirat contractul de management, ´┐Żn cazul ´┐Żn care ´┐Żntrunesc cele trei conditii.
FOTO: Colegiul Tehnic a r´┐Żmas f´┐Żr´┐Ż director

Articol afisat de 3197 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona T´┐ŻRN´┐Ż)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective