Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Licitatie contestatŃ

Licitatie contestat´┐Ż

• o licitatie, organizat´┐Ż de societatea Hidroelectrica Neamt, este contestat´┐Ż de unul dintre participanti • Dumitru Pop, patronul unei firme participante, afirm´┐Ż c´┐Ż pe nedrept nu i-a fost alocat´┐Ż licitatia • „ei spun c´┐Ż nu am depus la dosar certificatul ISO, ´┐Żns´┐Ż am avut un certificat care atesta c´┐Ż detin acest document“, spune Dumitru Pop • de partea cealalt´┐Ż, directorul Hidroelectrica afirm´┐Ż c´┐Ż punctajul acordat firmelor participante s-a acordat ´┐Żn conformitate cu prevederile legale, iar patronul contestar nu a depus certificatul ISO •

O licitatie f´┐Żcut´┐Ż de societatea Hidroelectrica, pe 20 octombrie anul trecut, cu obiect „Amenajarea r´┐Żului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu“ este contestat´┐Ż de patronul unei firme si a fost anulat´┐Ż de c´┐Żtre Consiliul National al Solution´┐Żrii Licitatiilor. Desi ni s-a comunicat c´┐Ż valoarea lucr´┐Żrilor este secret´┐Ż, am aflat c´┐Ż ar fi vorba de c´┐Żteva zeci de miliarde de lei. Dumitru Pop, directorul societ´┐Żtii Bella Consulting Construction din Satu Mare, o firm´┐Ż ce are ca obiect de activitate constructiile hidrotehnice, av´┐Żnd peste 250 de angajati, spune c´┐Ż a fost ne´┐Żndrept´┐Żtit, pierz´┐Żnd licitatia ´┐Żn urma unor manevre de culise. Mai exact, patronul este nemultumit c´┐Ż membrii comisiei nu i-au luat ´┐Żn considerare o adeverint´┐Ż care atesta faptul c´┐Ż poate participa la licitatie, fiind detin´┐Żtor certificat ISO, iar acest lucru l-a grevat de punctele ce l-ar fi plasat pe primul loc. ´┐Żn aceste conditii, c´┐Żstig´┐Żtoare a fost declarat´┐Ż societatea Hidroserv Neamt, care a trecut ´┐Żn fata societ´┐Żtii s´┐Żtm´┐Żrene av´┐Żnd un plus de doar c´┐Żteva puncte. ´┐Żn momentul ´┐Żn care a primit la birou ´┐Żnstiintarea privind rezultatul licitatiei, Dumitru Pop a depus o pl´┐Żngere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Dup´┐Ż ce a analizat contestatia, organismul suprem de solutionare a „pl´┐Żngerilor“ a respins-o, ´┐Żns´┐Ż a anulat si licitatia. Motivul: o sc´┐Żpare a celor care au organizat licitatia legat´┐Ż de cerintele de la capitolul certificate de calitate. „Noi am avut cel mai mic pret si s´┐Żntem o firm´┐Ż serioas´┐Ż ´┐Żn domeniu, ´┐Żns´┐Ż am fost ´┐Żmpiedicati s´┐Ż c´┐Żstig´┐Żm aceast´┐Ż lucrare. Am vrut s´┐Ż-i dau ´┐Żn judecat´┐Ż, ´┐Żns´┐Ż am renuntat ´┐Żn momentul ´┐Żn care am aflat c´┐Ż licitatia a fost anulat´┐Ż. Contestatia noastr´┐Ż cred c´┐Ż a avut efect. Noi am depus la dosar un certificat care ´┐Żnlocuia certificatul ISO si ´┐Żn care se spunea clar c´┐Ż putem participa la licitatie, pentru c´┐Ż ´┐Żntrunim conditiile din acest punct de vedere. Documentul era autentificat ISO, asa c´┐Ż nu v´┐Żd ce a fost ´┐Żn neregul´┐Ż. Urma s´┐Ż intr´┐Żm ´┐Żn posesia documentului, ´┐Żns´┐Ż calitatea o aveam“, a declarat Dumitru Pop.

„Nu aveau certificat ISO“

Directorul societ´┐Żtii Hidroelectrica, inginer Romic´┐Ż Grigoriu, a declarat c´┐Ż totul s-a desf´┐Żsurat cu respectarea legislatiei ´┐Żn vigoare, iar comisia a procedat corect atunci c´┐Żnd a constatat c´┐Ż lipsesc documente la dosarul firmei Bella Consulting. „Licitatia a fost organizat´┐Ż corect. S-a stabilit, ca urmare a analiz´┐Żrii ofertelor, c´┐Ż cea mai bun´┐Ż este a firmei Hidroserv. ´┐Żn ceea ce priveste societatea Bella Consulting, ea nu a primit nici un punct, ´┐Żntruc´┐Żt nu detinea nici un standard de calitate. Faptul c´┐Ż societatea din Satu Mare a venit cu cel mai mic pret nu ´┐Żnseamn´┐Ż c´┐Ż era obligatioiu s´┐Ż si c´┐Żstige, Toate ofertele au fost analizate din punct de vedere economic, al garantiei acordate lucr´┐Żrilor, iar Hidroserv a obtinut cel mai bun punctaj. Licitatia a fost contestat´┐Ż, iar Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor a decis reluarea ei. ´┐Żn aceste conditii, se va relua procedura de licitatie, asa cum prevede legea. Contestatia a fost respins´┐Ż, decizia relu´┐Żrii licitatiei av´┐Żnd la baz´┐Ż alte motive. Cei de la Bella Consulting nu au depus la dosar certificatul de calitate, ci doar o h´┐Żrtie care ar´┐Żta c´┐Ż se afl´┐Ż ´┐Żn curs de atestare. Acest lucru nu ´┐Żnsemna obligatoriu c´┐Ż urmau s´┐Ż obtin´┐Ż acest certificat. Licitatia a fost anulat´┐Ż si va fi reluat´┐Ż“, a declarat directorul Romic´┐Ż Grigoriu.

R´┐Żspunsuri vagi

´┐Żn momentul ´┐Żn care am documentat acest subiect, am ´┐Żnaintat o adres´┐Ż oficial´┐Ż societ´┐Żtii Hidroelectrica. Nu am primit r´┐Żspuns la toate ´┐Żntreb´┐Żrile pe care le-am pus si pe care le prezent´┐Żm si cititorilor: „´┐Żn atentia domnului director al Hidroelectrica SA - sucursala Hidrocentrale Bistrita. ´┐Żn conformitate cu prevederile Legii 544 -privind liberul acces la informatii de interes public - v´┐Ż solicit´┐Żm, prin prezenta, s´┐Ż ne r´┐Żspundeti la urm´┐Żtoarele ´┐Żntreb´┐Żri:
1. C´┐Żnd a avut loc licitatia pentru consolidarea(cu gabioane) r´┐Żului Bicaz ´┐Żn zona microhidrocentralei din comuna Tasca?; 2. Care este valoare lucr´┐Żrilor si publicatia ´┐Żn care a fost anuntat´┐Ż aceast´┐Ż licitatie?; 3. Care s´┐Żnt firmele care au participat la aceast´┐Ż licitatie si cine a fost declarat c´┐Żstig´┐Żtor (sum´┐Ż de adjudecare etc)?; 4. Cine si de ce a contestat licitatia si unde a fost rezolvat´┐Ż aceasta?; 5. Care a fost motivul (dac´┐Ż a fost cazul) pentru care a fost anulat´┐Ż licitatia?; 6. Care au fost conditiile pe care trebuiau s´┐Ż le ´┐Żntruneasc´┐Ż
societ´┐Żtile participante la aceast´┐Ż licitatie?; 8. V´┐Ż rug´┐Żm s´┐Ż ne precizati dac´┐Ż ´┐Żn magaziile de piese ale societ´┐Żtii d-voastr´┐Ż mai exist´┐Ż pe stoc piese la preturi astronomice, gen contactori electrici la 800 de milioane de lei/ bucat´┐Ż?“
Si iat´┐Ż care au fost r´┐Żspunsurile: „Ref. la Solicitarea dumneavoastr´┐Ż nr. 10/08.01.2007 - date privitoare la licitatie Tasca-Obiectul licitatiei: «Amenajarea r´┐Żului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu»
Procedura: Licitatie deschis´┐Ż, organizat´┐Ż conform cu O.U.G. nr.34/2006. Data licitatiei: 20.10.2006. ´┐Żn conformitate cu reglement´┐Żrile ´┐Żn vigoare, valoarea estimat´┐Ż a lucr´┐Żrilor este confidential´┐Ż. Anuntul privind aplicarea procedurii a fost publicat (cf. art.16 din H.G.nr.925/2006) ´┐Żn Monitorul Oficial al Rom´┐Żniei, partea a VI-a, nr.179 din data: 01.09.2006. Operatorii economici care au depus oferta ´┐Żn conditiile respect´┐Żrii legislatiei ´┐Żn vigoare au fost: SC Tomsa Import Export SRL; SC Bella Consulting Construction SRL; SC Hidroserv Bistrita SA; SC Hidroconstructia SA; Contestatia a fost depus´┐Ż de c´┐Żtre SC Bella Consulting Construction SRL si s-a referit la factorii de evaluare cuprinsi ´┐Żn criteriile de atribuire. Contestatia a fost solutionat´┐Ż, conform reglement´┐Żrilor ´┐Żn vigoare, de c´┐Żtre Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor.
Prin decizia nr.185/C3/374 din 28.11.2006 contestatia depus´┐Ż a fost respins´┐Ż, iar licitatia anulat´┐Ż. Motivul anul´┐Żrii: «din oficiu, ´┐Żn temeiul art.278, alin.2 si 3 din OUG nr.34/2006...». ´┐Żn depozitele sucursalei noastre nu se reg´┐Żsesc stocuri de piese de tipul celor la care faceti referire. Ca regul´┐Ż, piesele de schimb si materialele existente ´┐Żn depozite s´┐Żnt limitate at´┐Żt pe criteriul interventiilor operative, c´┐Żt si pe criterii de eficient´┐Ż a utiliz´┐Żrii resurselor. R´┐Żm´┐Żnem deschisi pentru orice alte solicit´┐Żri de informatii privitoare la activitatea noastr´┐Ż“.

Articol afisat de 3221 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective