Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Licitatie contestatã

Licitatie contestatã

• o licitatie, organizatã de societatea Hidroelectrica Neamt, este contestatã de unul dintre participanti • Dumitru Pop, patronul unei firme participante, afirmã cã pe nedrept nu i-a fost alocatã licitatia • „ei spun cã nu am depus la dosar certificatul ISO, însã am avut un certificat care atesta cã detin acest document“, spune Dumitru Pop • de partea cealaltã, directorul Hidroelectrica afirmã cã punctajul acordat firmelor participante s-a acordat în conformitate cu prevederile legale, iar patronul contestar nu a depus certificatul ISO •

O licitatie fãcutã de societatea Hidroelectrica, pe 20 octombrie anul trecut, cu obiect „Amenajarea rîului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu“ este contestatã de patronul unei firme si a fost anulatã de cãtre Consiliul National al Solutionãrii Licitatiilor. Desi ni s-a comunicat cã valoarea lucrãrilor este secretã, am aflat cã ar fi vorba de cîteva zeci de miliarde de lei. Dumitru Pop, directorul societãtii Bella Consulting Construction din Satu Mare, o firmã ce are ca obiect de activitate constructiile hidrotehnice, avînd peste 250 de angajati, spune cã a fost neîndreptãtit, pierzînd licitatia în urma unor manevre de culise. Mai exact, patronul este nemultumit cã membrii comisiei nu i-au luat în considerare o adeverintã care atesta faptul cã poate participa la licitatie, fiind detinãtor certificat ISO, iar acest lucru l-a grevat de punctele ce l-ar fi plasat pe primul loc. ÃŽn aceste conditii, cîstigãtoare a fost declaratã societatea Hidroserv Neamt, care a trecut în fata societãtii sãtmãrene avînd un plus de doar cîteva puncte. ÃŽn momentul în care a primit la birou înstiintarea privind rezultatul licitatiei, Dumitru Pop a depus o plîngere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. Dupã ce a analizat contestatia, organismul suprem de solutionare a „plîngerilor“ a respins-o, însã a anulat si licitatia. Motivul: o scãpare a celor care au organizat licitatia legatã de cerintele de la capitolul certificate de calitate. „Noi am avut cel mai mic pret si sîntem o firmã serioasã în domeniu, însã am fost împiedicati sã cîstigãm aceastã lucrare. Am vrut sã-i dau în judecatã, însã am renuntat în momentul în care am aflat cã licitatia a fost anulatã. Contestatia noastrã cred cã a avut efect. Noi am depus la dosar un certificat care înlocuia certificatul ISO si în care se spunea clar cã putem participa la licitatie, pentru cã întrunim conditiile din acest punct de vedere. Documentul era autentificat ISO, asa cã nu vãd ce a fost în neregulã. Urma sã intrãm în posesia documentului, însã calitatea o aveam“, a declarat Dumitru Pop.

„Nu aveau certificat ISO“

Directorul societãtii Hidroelectrica, inginer Romicã Grigoriu, a declarat cã totul s-a desfãsurat cu respectarea legislatiei în vigoare, iar comisia a procedat corect atunci cînd a constatat cã lipsesc documente la dosarul firmei Bella Consulting. „Licitatia a fost organizatã corect. S-a stabilit, ca urmare a analizãrii ofertelor, cã cea mai bunã este a firmei Hidroserv. ÃŽn ceea ce priveste societatea Bella Consulting, ea nu a primit nici un punct, întrucît nu detinea nici un standard de calitate. Faptul cã societatea din Satu Mare a venit cu cel mai mic pret nu înseamnã cã era obligatioiu sã si cîstige, Toate ofertele au fost analizate din punct de vedere economic, al garantiei acordate lucrãrilor, iar Hidroserv a obtinut cel mai bun punctaj. Licitatia a fost contestatã, iar Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor a decis reluarea ei. ÃŽn aceste conditii, se va relua procedura de licitatie, asa cum prevede legea. Contestatia a fost respinsã, decizia reluãrii licitatiei avînd la bazã alte motive. Cei de la Bella Consulting nu au depus la dosar certificatul de calitate, ci doar o hîrtie care arãta cã se aflã în curs de atestare. Acest lucru nu însemna obligatoriu cã urmau sã obtinã acest certificat. Licitatia a fost anulatã si va fi reluatã“, a declarat directorul Romicã Grigoriu.

Rãspunsuri vagi

ÃŽn momentul în care am documentat acest subiect, am înaintat o adresã oficialã societãtii Hidroelectrica. Nu am primit rãspuns la toate întrebãrile pe care le-am pus si pe care le prezentãm si cititorilor: „ÃŽn atentia domnului director al Hidroelectrica SA - sucursala Hidrocentrale Bistrita. ÃŽn conformitate cu prevederile Legii 544 -privind liberul acces la informatii de interes public - vã solicitãm, prin prezenta, sã ne rãspundeti la urmãtoarele întrebãri:
1. Cînd a avut loc licitatia pentru consolidarea(cu gabioane) rîului Bicaz în zona microhidrocentralei din comuna Tasca?; 2. Care este valoare lucrãrilor si publicatia în care a fost anuntatã aceastã licitatie?; 3. Care sînt firmele care au participat la aceastã licitatie si cine a fost declarat cîstigãtor (sumã de adjudecare etc)?; 4. Cine si de ce a contestat licitatia si unde a fost rezolvatã aceasta?; 5. Care a fost motivul (dacã a fost cazul) pentru care a fost anulatã licitatia?; 6. Care au fost conditiile pe care trebuiau sã le întruneascã
societãtile participante la aceastã licitatie?; 8. Vã rugãm sã ne precizati dacã în magaziile de piese ale societãtii d-voastrã mai existã pe stoc piese la preturi astronomice, gen contactori electrici la 800 de milioane de lei/ bucatã?“
Si iatã care au fost rãspunsurile: „Ref. la Solicitarea dumneavoastrã nr. 10/08.01.2007 - date privitoare la licitatie Tasca-Obiectul licitatiei: «Amenajarea rîului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu»
Procedura: Licitatie deschisã, organizatã conform cu O.U.G. nr.34/2006. Data licitatiei: 20.10.2006. În conformitate cu reglementãrile în vigoare, valoarea estimatã a lucrãrilor este confidentialã. Anuntul privind aplicarea procedurii a fost publicat (cf. art.16 din H.G.nr.925/2006) în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, nr.179 din data: 01.09.2006. Operatorii economici care au depus oferta în conditiile respectãrii legislatiei în vigoare au fost: SC Tomsa Import Export SRL; SC Bella Consulting Construction SRL; SC Hidroserv Bistrita SA; SC Hidroconstructia SA; Contestatia a fost depusã de cãtre SC Bella Consulting Construction SRL si s-a referit la factorii de evaluare cuprinsi în criteriile de atribuire. Contestatia a fost solutionatã, conform reglementãrilor în vigoare, de cãtre Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor.
Prin decizia nr.185/C3/374 din 28.11.2006 contestatia depusã a fost respinsã, iar licitatia anulatã. Motivul anulãrii: «din oficiu, în temeiul art.278, alin.2 si 3 din OUG nr.34/2006...». ÃŽn depozitele sucursalei noastre nu se regãsesc stocuri de piese de tipul celor la care faceti referire. Ca regulã, piesele de schimb si materialele existente în depozite sînt limitate atît pe criteriul interventiilor operative, cît si pe criterii de eficientã a utilizãrii resurselor. Rãmînem deschisi pentru orice alte solicitãri de informatii privitoare la activitatea noastrã“.

Articol afisat de 3205 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective