Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Licitatie contestată

Licitatie contestată

• o licitatie, organizată de societatea Hidroelectrica Neamt, este contestată de unul dintre participanti • Dumitru Pop, patronul unei firme participante, afirmă că pe nedrept nu i-a fost alocată licitatia • „ei spun că nu am depus la dosar certificatul ISO, însă am avut un certificat care atesta că detin acest document“, spune Dumitru Pop • de partea cealaltă, directorul Hidroelectrica afirmă că punctajul acordat firmelor participante s-a acordat în conformitate cu prevederile legale, iar patronul contestar nu a depus certificatul ISO •

O licitatie făcută de societatea Hidroelectrica, pe 20 octombrie anul trecut, cu obiect „Amenajarea rîului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu“ este contestată de patronul unei firme si a fost anulată de către Consiliul National al Solutionării Licitatiilor. Desi ni s-a comunicat că valoarea lucrărilor este secretă, am aflat că ar fi vorba de cîteva zeci de miliarde de lei. Dumitru Pop, directorul societătii Bella Consulting Construction din Satu Mare, o firmă ce are ca obiect de activitate constructiile hidrotehnice, avînd peste 250 de angajati, spune că a fost neîndreptătit, pierzînd licitatia în urma unor manevre de culise. Mai exact, patronul este nemultumit că membrii comisiei nu i-au luat în considerare o adeverintă care atesta faptul că poate participa la licitatie, fiind detinător certificat ISO, iar acest lucru l-a grevat de punctele ce l-ar fi plasat pe primul loc. În aceste conditii, cîstigătoare a fost declarată societatea Hidroserv Neamt, care a trecut în fata societătii sătmărene avînd un plus de doar cîteva puncte. În momentul în care a primit la birou înstiintarea privind rezultatul licitatiei, Dumitru Pop a depus o plîngere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor. După ce a analizat contestatia, organismul suprem de solutionare a „plîngerilor“ a respins-o, însă a anulat si licitatia. Motivul: o scăpare a celor care au organizat licitatia legată de cerintele de la capitolul certificate de calitate. „Noi am avut cel mai mic pret si sîntem o firmă serioasă în domeniu, însă am fost împiedicati să cîstigăm această lucrare. Am vrut să-i dau în judecată, însă am renuntat în momentul în care am aflat că licitatia a fost anulată. Contestatia noastră cred că a avut efect. Noi am depus la dosar un certificat care înlocuia certificatul ISO si în care se spunea clar că putem participa la licitatie, pentru că întrunim conditiile din acest punct de vedere. Documentul era autentificat ISO, asa că nu văd ce a fost în neregulă. Urma să intrăm în posesia documentului, însă calitatea o aveam“, a declarat Dumitru Pop.

„Nu aveau certificat ISO“

Directorul societătii Hidroelectrica, inginer Romică Grigoriu, a declarat că totul s-a desfăsurat cu respectarea legislatiei în vigoare, iar comisia a procedat corect atunci cînd a constatat că lipsesc documente la dosarul firmei Bella Consulting. „Licitatia a fost organizată corect. S-a stabilit, ca urmare a analizării ofertelor, că cea mai bună este a firmei Hidroserv. În ceea ce priveste societatea Bella Consulting, ea nu a primit nici un punct, întrucît nu detinea nici un standard de calitate. Faptul că societatea din Satu Mare a venit cu cel mai mic pret nu înseamnă că era obligatioiu să si cîstige, Toate ofertele au fost analizate din punct de vedere economic, al garantiei acordate lucrărilor, iar Hidroserv a obtinut cel mai bun punctaj. Licitatia a fost contestată, iar Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor a decis reluarea ei. În aceste conditii, se va relua procedura de licitatie, asa cum prevede legea. Contestatia a fost respinsă, decizia reluării licitatiei avînd la bază alte motive. Cei de la Bella Consulting nu au depus la dosar certificatul de calitate, ci doar o hîrtie care arăta că se află în curs de atestare. Acest lucru nu însemna obligatoriu că urmau să obtină acest certificat. Licitatia a fost anulată si va fi reluată“, a declarat directorul Romică Grigoriu.

Răspunsuri vagi

În momentul în care am documentat acest subiect, am înaintat o adresă oficială societătii Hidroelectrica. Nu am primit răspuns la toate întrebările pe care le-am pus si pe care le prezentăm si cititorilor: „În atentia domnului director al Hidroelectrica SA - sucursala Hidrocentrale Bistrita. În conformitate cu prevederile Legii 544 -privind liberul acces la informatii de interes public - vă solicităm, prin prezenta, să ne răspundeti la următoarele întrebări:
1. Cînd a avut loc licitatia pentru consolidarea(cu gabioane) rîului Bicaz în zona microhidrocentralei din comuna Tasca?; 2. Care este valoare lucrărilor si publicatia în care a fost anuntată această licitatie?; 3. Care sînt firmele care au participat la această licitatie si cine a fost declarat cîstigător (sumă de adjudecare etc)?; 4. Cine si de ce a contestat licitatia si unde a fost rezolvată aceasta?; 5. Care a fost motivul (dacă a fost cazul) pentru care a fost anulată licitatia?; 6. Care au fost conditiile pe care trebuiau să le întrunească
societătile participante la această licitatie?; 8. Vă rugăm să ne precizati dacă în magaziile de piese ale societătii d-voastră mai există pe stoc piese la preturi astronomice, gen contactori electrici la 800 de milioane de lei/ bucată?“
Si iată care au fost răspunsurile: „Ref. la Solicitarea dumneavoastră nr. 10/08.01.2007 - date privitoare la licitatie Tasca-Obiectul licitatiei: «Amenajarea rîului Bicaz aval de baraj Tasca. Consolidarea culeei pod Dandu. Executie prag aval pod Dandu»
Procedura: Licitatie deschisă, organizată conform cu O.U.G. nr.34/2006. Data licitatiei: 20.10.2006. În conformitate cu reglementările în vigoare, valoarea estimată a lucrărilor este confidentială. Anuntul privind aplicarea procedurii a fost publicat (cf. art.16 din H.G.nr.925/2006) în Monitorul Oficial al României, partea a VI-a, nr.179 din data: 01.09.2006. Operatorii economici care au depus oferta în conditiile respectării legislatiei în vigoare au fost: SC Tomsa Import Export SRL; SC Bella Consulting Construction SRL; SC Hidroserv Bistrita SA; SC Hidroconstructia SA; Contestatia a fost depusă de către SC Bella Consulting Construction SRL si s-a referit la factorii de evaluare cuprinsi în criteriile de atribuire. Contestatia a fost solutionată, conform reglementărilor în vigoare, de către Consiliul National de Solutionarea Contestatiilor.
Prin decizia nr.185/C3/374 din 28.11.2006 contestatia depusă a fost respinsă, iar licitatia anulată. Motivul anulării: «din oficiu, în temeiul art.278, alin.2 si 3 din OUG nr.34/2006...». În depozitele sucursalei noastre nu se regăsesc stocuri de piese de tipul celor la care faceti referire. Ca regulă, piesele de schimb si materialele existente în depozite sînt limitate atît pe criteriul interventiilor operative, cît si pe criterii de eficientă a utilizării resurselor. Rămînem deschisi pentru orice alte solicitări de informatii privitoare la activitatea noastră“.

Articol afisat de 2811 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective