Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

PNTCD Neamt s-a v´┐Żndut lui Marian Milut

• „trebuie bani ca s´┐Ż faci politic´┐Ż“, spune Cristian Tomulet • motiunea lui Milut se pare c´┐Ż ´┐Żncorporeaz´┐Ż un proiect politic si unul financiar • congresul PNTCD se vede de pe acum un „candideaz´┐Ż cine vrea, iese cine trebuie“ •

T´┐Żr´┐Żnistii din Neamt s-au hot´┐Żr´┐Żt s´┐Ż-si lase soarta ´┐Żn m´┐Żinile lui Marian Milut, ´┐Żncep´┐Żnd cu congresul extraordinar din 21 ianuarie, pentru simplul motiv c´┐Ż acesta a ad´┐Żugat proiectului de re´┐Żnviere a partidului si unul financiar. ´┐Żn competitia pentru sefia PNTCD s-au anuntat Marian Milut, Serban R´┐Żdulescu (presedintele organizatiei Cluj) si Victor Ciorbea, fiecare av´┐Żnd motiunea proprie si av´┐Żnd nevoie de minim nou´┐Ż semn´┐Żturi ca s´┐Ż poat´┐Ż intra la congres. ´┐Żn acest periplu prin tar´┐Ż dup´┐Ż semn´┐Żturi si sustinere la congres, la Neamt au picat „avocatii“ taberelor Milut si Ciorbea, ´┐Żn spet´┐Ż Aurelian Pavelescu si profesorul Dorin Mihai. Acestia si-au prezentat, ieri dimineat´┐Ż, pledoariile, iar t´┐Żr´┐Żnistii din judet au decis c´┐Ż ´┐Żsi pot vinde linistiti viitorul politic lui Marian Milut. „Vrem o echip´┐Ż care s´┐Ż conduc´┐Ż toate organizatiile. Marian Milut vine cu proiect politic, dar si cu unul financiar si de asta avem noi nevoie acum. Trebuie bani ca s´┐Ż faci politic´┐Ż si lipsa fondurilor ´┐Żn PNTCD a fost foarte mare ´┐Żn ultimii sapte ani“, a declarat Cristian Tomulet, presedintele filialei judetene Neamt. Acesta a explicat c´┐Ż, ´┐Żn timp ce motiunea Milut implic´┐Ż aspecte financiare si spirit de echip´┐Ż responsabil´┐Ż, motiunea Ciorbea este anti-motiune, mai exact sprijin´┐Ż introducerea votului uninominal pentru fiecare functie din partid. Paradoxal, Tomulet bate moned´┐Ż despre dorinta PNTCD Neamt de a avea vot uninominal ´┐Żnc´┐Ż de acum c´┐Żteva luni, dar nu doreste, totusi, s´┐Ż-l sustin´┐Ż pe Ciorbea, pentru c´┐Ż nu stie „dac´┐Ż este legal s´┐Ż vot´┐Żm uninominal la acest congres, av´┐Żnd ´┐Żn vedere c´┐Ż statutul ´┐Żn care se prevede acest lucru nu a trecut de instant´┐Ż de mai bine de doi ani de zile“.

Politici sinucigase

Aflat pentru prima dat´┐Ż la Piatra Neamt ´┐Żn calitate de t´┐Żr´┐Żnist, deputatul Aurelian Pavelescu a fost de-a dreptul ´┐Żnc´┐Żntat de succesul repurtat ´┐Żn organizatia judetean´┐Ż si i-a f´┐Żcut reclam´┐Ż lui Marian Milut, c´┐Żt a putut.
De c´┐Żnd Gheorghe Ciuhandu a anuntat c´┐Ż nu mai poate conduce si partidul si Prim´┐Żria Timisoarei, t´┐Żr´┐Żnistii si-au pus toate sperantele ´┐Żn congresul din 21 ianuarie. Nu exist´┐Ż nici un dubiu cu privire la acesta, ´┐Żns´┐Ż apar mari semne de ´┐Żndoial´┐Ż privind perioada de dinainte. Spre exemplu, Aurelian Pavelescu l-a desfiintat pe colegul Serban R´┐Żdulescu vorbind despre „absurditatea de a muta conducerea de la Timisoara la Cluj“, despre politica de aliante dorit´┐Ż de acesta care ar urma s´┐Ż reprezinte o sinucidere pentru partid, despre neseriozitatea si ridicolul motiunii de la Cluj. Avocatul lui Milut a prezentat si viziunea asupra congresului: R´┐Żdulescu s´┐Ż fac´┐Ż bine s´┐Ż se retrag´┐Ż din competitie, iar Victor Ciorbea s´┐Ż se al´┐Żture echipei Milut. „Congresul este vital pentru PNTCD, iar liderii de la Cluj se joac´┐Ż de-a politica“, a mai spus Aurelian Pavelescu. Cu aceste afirmatii si cu faptul c´┐Ż Gheorghe Ciuhandu i-a chemat, duminic´┐Ż, pe candidati pentru a-si prezenta programul si proiectul de motiune, Aurelian Pavelescu a l´┐Żsat s´┐Ż se ´┐Żnteleag´┐Ż c´┐Ż, ´┐Żn cele din urm´┐Ż, la congresul PNTCD va candida cine vrea si va iesi cine trebuie, ´┐Żn spiritul pur democratic al unui partid care a fost istoric si se apropie de momentul c´┐Żnd va fi doar istorie. Surprize pot ap´┐Żrea, ´┐Żns´┐Ż, din partea delegatilor, pentru c´┐Ż p´┐Żn´┐Ż la urm´┐Ż ei voteaz´┐Ż la congres ce vor, indiferent de mandatul primit de la organizatie. PNTCD Neamt va participa la marea reuniune din 21 ianuarie cu un microbuz de reprezentanti, 15 t´┐Żr´┐Żnisti nemteni fiind mandatati s´┐Ż ia parte la construirea „viitorului european al partidului“.

Articol afisat de 2134 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de Pasare la data 12.01.2007 11:14
Sfatul Domnului Radu Mata ?
Ma intreb daca s-a tinut seama de parerea Domnului Radu Mata in aceasta chestiune ?Un om cu putere de judecata si foarte rational.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective