Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Abuz marin´┐Żresc la CSM

Mas´┐Ż ´┐Żn potcoav´┐Ż cu prezidiu, sticle de ap´┐Ż mineral´┐Ż si tot tac´┐Żmul. Trinitatea prezidiului cu Tat´┐Żl, Fiul si Sf´┐Żntul Duh, la locul ei. Numai c´┐Ż Tat´┐Żl nu face parte din lumea magistratilor (este vorba de sedinta de bilant a Consiliului Suprem al Magistraturii), ci este chiar presedintele Rom´┐Żniei, venit nu din ceruri, ci de la Cotroceni. Bilantul organismului suprem al magistratilor se va ´┐Żncheia cu alegerea noului presedinte. Remarc doar raportul militar al magistratilor la presedinte. Fiecare vorbitor se simte obligat s´┐Ż spun´┐Ż ce are de spus nu Consiliului, ci domnului presedinte. ´┐Żncerc s´┐Ż-mi imaginez o sedint´┐Ż similar´┐Ż a magistratilor ´┐Żn Statele Unite ale Americii. Acolo nu exist´┐Ż un Consiliu Suprem al Magistraturii, ci un fel de Barou Unic, ´┐Żncorpor´┐Żnd judec´┐Żtori, procurori si avocati. O sedint´┐Ż ´┐Żn care s´┐Ż vin´┐Ż presedintele SUA, Regan, Clinton sau Bush junior s´┐Ż se prot´┐Żpeasc´┐Ż ´┐Żn mijloc, s´┐Ż dea cuv´┐Żntul, s´┐Ż dea indicatii, s´┐Ż se ´┐Żncrunte la cine vrea si s´┐Ż z´┐Żmbeasc´┐Ż la cine are chef. O asemenea scen´┐Ż acolo nu este posibil´┐Ż. Iat-o posibil´┐Ż ´┐Żn Rom´┐Żnia, cea de-a 26-a sau a 27-a tar´┐Ż a Uniunii Europene. Pe g´┐Żrla D´┐Żmbovitei, prezenta presedintelui pe post de invitat-conduc´┐Żtor al sedintei CSM a fost d´┐Żmbovitean´┐Ż. Chipul ridat al presedintelui indica o anume oboseal´┐Ż. M-am g´┐Żndit c´┐Ż a dormit prost. C´┐Ż se simte indispus din motive personale. C´┐Ż preg´┐Żteste prin ´┐Żncruntare un discurs aspru si s´┐Żpunitor pentru slujitorii justitiei rom´┐Żne.
Iat´┐Ż, ´┐Żns´┐Ż, c´┐Ż se petrece un lucru mai grav dec´┐Żt spectacolul jalnic pe care ´┐Żl avem ´┐Żn fat´┐Ż. Presedintele nu aude foarte bine discursul cam moale al noului procuror general, femeie. Se las´┐Ż cu o ureche ´┐Żn fat´┐Ż si este evident nemultumit. Un zgomot ´┐Żl deranjeaz´┐Ż. D´┐Ż vina pe un televizor dintr-o camer´┐Ż vecin´┐Ż si sugereaz´┐Ż a c´┐Żta oar´┐Ż c´┐Ż media este vinovat´┐Ż. Presedintele suspend´┐Ż intempestiv sedinta de bilant a CSM f´┐Żr´┐Ż s´┐Ż supun´┐Ż la vot intentia sa, f´┐Żr´┐Ż s´┐Ż ´┐Żntrebe pe cineva. Decizia e ca pe vapor. Gata, termin´┐Żm p´┐Żn´┐Ż c´┐Żnd ´┐Żnchideti televizorul sau p´┐Żn´┐Ż c´┐Żnd astupati sunetele care vin de afar´┐Ż.

„Mojicia politic´┐Ż a devenit o retet´┐Ż de succes“

Afar´┐Ż vreo zece am´┐Żr´┐Żti scandau cu voci pric´┐Żjite nemultumirile legate de procese nedrepte. M´┐Ż aflu la tar´┐Ż, am v´┐Żzut aceast´┐Ż scen´┐Ż la televizor si nu stiu cum o vor comenta politicienii si analistii-jurnalisti. Presedintele Rom´┐Żniei a ar´┐Żtat, ´┐Żnc´┐Ż o dat´┐Ż, dup´┐Ż opinia mea, p´┐Żn´┐Ż unde poate merge mojicia politic´┐Ż. Mojicia politic´┐Ż a devenit o retet´┐Ż de succes ´┐Żn Rom´┐Żnia, inventat´┐Ż de Traian B´┐Żsescu si multiplicat´┐Ż si ´┐Żn alte zone de putere.
C´┐Ż Traian B´┐Żsescu a dormit prost azi-noapte e treaba lui. C´┐Ż a fost prost dispus - se poate. C´┐Ż-si bate joc de cine are el chef, ne-am obisnuit. Ceea ce m-a indispus cu totul p´┐Żn´┐Ż la starea de revolt´┐Ż si great´┐Ż a fost lipsa de reactie a v´┐Żrfurilor magistraturii. Cei din sal´┐Ż nu erau nici croitoresele de la APACA si nici reprezentantele sindicatului coafezelor din Mizil. Stai, nea Cais´┐Ż, trebuia s´┐Ż spun´┐Ż numitul G´┐Żlc´┐Ż, sef al CSM, nu matale decizi dac´┐Ż oprim sau nu oprim sedinta, pentru c´┐Ż b´┐Żz´┐Żie o musc´┐Ż prin odaie. ´┐Żn primul r´┐Żnd, matale nu prea ai ce c´┐Żuta aici. Dar nu s´┐Żntem ´┐Żn SUA, ci ´┐Żn Rom´┐Żnia, drept pentru care, constitutional, presedintele are ce c´┐Żuta pe acolo, asa cum are ce c´┐Żuta si pe la Guvern, si prin Parlament, si pe la SRI, si pe la Golden Blitz. Ubicuitatea conduc´┐Żtoare a presedintelui este tragica realitate a Rom´┐Żniei de azi din Uniunea European´┐Ż. Confruntat cu magistratul sef G´┐Żlc´┐Ż si ai lui, presedintele n-a ´┐Żnt´┐Żlnit nici o opozitie, nici o punere la punct, nici o revolt´┐Ż. S-au agitat pe coridoare doar jurnalistii. At´┐Żt. Cei care nu i-au respectat pe magistrati n-au fost am´┐Żr´┐Żtii de afar´┐Ż. Magistratii n-au fost respectati de seful statului. El le-a trosnit un dos de palm´┐Ż, el le-a ar´┐Żtat c´┐Ż face ce vrea si cu ei, si cu armata, si cu serviciile secrete, si cu natiunea. Sedinta CSM ´┐Żntrerupt´┐Ż brutal de Traian B´┐Żsescu pentru c´┐Ż b´┐Żz´┐Żia un televizor nu este doar o prob´┐Ż de mojicie, ci o prob´┐Ż de conducere bananier´┐Ż a unei t´┐Żri.
P.S. Obr´┐Żznicia de a sugera din start numele viitorului presedinte al CSM ´┐Żn persoana unui procuror („asa vrea muschii mei“) nu se mai pune. Ce mai conteaz´┐Ż!

Articol afisat de 1646 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tablet´┐Ż de Lucian AVRAMESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective