Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

• primarul Ion Azoitei a fost contactat de un asa-zis reprezentant al Bisericii Romano-Catolice din Spania care l-a anuntat c´┐Ż trebuie s´┐Ż primeasc´┐Ż o donatie important´┐Ż • acesta promitea o donatie de peste 300.000 de euro si bunuri • „dac´┐Ż ar fi fost real, nu as mai fi avut nevoie de buget vreo 20 de ani“, spune primarul • ´┐Żn ultimul timp, mai multi primari din Neamt au fost contactati de escroci care le-au promis diverse donatii •

Ion Azoitei, primarul comunei Grinties, a dejucat planul unor escroci internationali care se preg´┐Żteau s´┐Ż-i trag´┐Ż o teap´┐Ż de aproximativ 2.500 de euro. Metoda folosit´┐Ż de escroci, una cunoscut´┐Ż de altfel, consta ´┐Żn oferirea unor bunuri, cu titlu de donatie, prim´┐Żria urm´┐Żnd s´┐Ż suporte numai transportul acestora. Asa cum s-a ´┐Żnt´┐Żmplat ´┐Żn alte judete, primarul urma s´┐Ż r´┐Żm´┐Żn´┐Ż f´┐Żr´┐Ż banii de transport, respectiv 2.400 de euro. Primarul Azoitei a acceptat s´┐Ż povesteasc´┐Ż firul evenimentelor, fiind convins c´┐Ż alti primari din judet vor lua aminte si vor fi grijulii atunci c´┐Żnd vor avea de-a face cu astfel de specimene. „Ieri (n.n.miercuri), pe la ora 11, eram ´┐Żn drum spre Piatra Neamt, c´┐Żnd m-au contactat colegii de la prim´┐Żrie spun´┐Żndu-mi c´┐Ż s´┐Żnt c´┐Żutat de un anume monsenior Leichman care intentioneaz´┐Ż s´┐Ż fac´┐Ż, pentru Prim´┐Żria Grinties, o donatie ´┐Żn bani si obiecte. C´┐Żnd am auzit despre ce este vorba, imediat mi-am dat seama c´┐Ż la mijloc este o escrocherie si am decis s´┐Ż-i fac jocul individului, ca s´┐Ż v´┐Żd p´┐Żn´┐Ż unde ajunge. M-a contactat telefonic si mi-a spus c´┐Ż sun´┐Ż din partea Vaticanului si nu permite dec´┐Żt s´┐Ż-i spun excelenta sa. Mi-a zis ´┐Żn mare despre ce este vorba, dup´┐Ż care m-a ´┐Żntrebat c´┐Żnd ajung acas´┐Ż, pentru c´┐Ż ´┐Żl cost´┐Ż foarte mult convorbirea pe telefonul mobil. I-am spus s´┐Ż m´┐Ż sune pe la 18, ´┐Żns´┐Ż la 17 am fost sunat din nou, spun´┐Żndu-mi c´┐Ż este din partea Bisericii Romano-Catolice din Spania, care are leg´┐Żtur´┐Ż cu Vaticanul. L-am ´┐Żntrebat ce treab´┐Ż are biserica asta cu noi, ´┐Żn conditiile ´┐Żn care populatia din Grinties este majoritar ortodox´┐Ż. A spus c´┐Ż vor s´┐Ż ne ajute cu o donatie de 354.000 de euro, plus alte bunuri folositoare. Banii ar fi urmat s´┐Ż-i ridic numai eu dintr-o banc´┐Ż din Rom´┐Żnia. C´┐Ż o s´┐Ż primesc un jeep pentru prim´┐Żrie. Eu am Matiz si s´┐Żnt foarte multumit, asa c´┐Ż nu aveam nevoie de jeep-ul lui. C´┐Ż ne d´┐Ż tractoare etc. Interesant este c´┐Ż individul avea informatii cu privire la comun´┐Ż. Si spun asta pentru c´┐Ż, la un moment dat, a zis c´┐Ż ne d´┐Ż un microbuz pentru copii scolari, stiind c´┐Ż au fost ceva probleme ´┐Żn acest sens“, a declarat primarul de Grinties.

Fax cu antet

Dac´┐Ż ar fi acceptat s´┐Ż pl´┐Żteasc´┐Ż 2.400 de euro, Prim´┐Żria Grinties sc´┐Żpa de multe din griji. „Mi-a zis c´┐Ż ´┐Żmi trimite un fax cu bunurile ce urmau s´┐Ż fie donate, pentru ca eu s´┐Ż-mi dau acceptul. Am primit faxul, cu antetul Bisericii Romano-Catolice, ´┐Żn care se spunea c´┐Ż ne doneaz´┐Ż suma de 354.000 de euro pentru proiectele prim´┐Żriei, 2 tractoare cu remorc´┐Ż, 2 microbuze, 1 jeep, un autogreder, ambulante, haine pentru copii, 6 tone de dulciuri, 5 frigidere, 14 televizoare color cu plasm´┐Ż, 25 de seturi complete, wc-uri plus chiuvete, congelatoare etc. Ce mai, la ce urmam s´┐Ż primim, nu mai aveam nevoie de buget pentru comun´┐Ż pe 20 de ani. Dup´┐Ż ce i-am comunicat c´┐Ż am primit faxul, individul ´┐Żmi spune c´┐Ż are nevoie de o confirmare scris´┐Ż din partea mea, c´┐Ż prim´┐Żria accept´┐Ż donatiile. Asta urma s´┐Ż o facem azi (n.n.ieri), prin trimiterea unui fax. Am trimis faxul, dup´┐Ż care m-a sunat din nou, spun´┐Żndu-mi c´┐Ż totul a fost aprobat, ´┐Żns´┐Ż a intervenit o mic´┐Ż problem´┐Ż. Si ´┐Żmi spune c´┐Ż masinile lor s´┐Żnt trimise cu ajutoare ´┐Żn Bosnia si Hertegovina, drept pentru care avem nevoie de transport, cer´┐Żnd 2.400 de euro pentru acest serviciu. I-am zis s´┐Ż vin´┐Ż cu ele si ´┐Żi astept ´┐Żn vam´┐Ż cu bani, ca s´┐Ż le pl´┐Żtesc motorina. El nu si nu, c´┐Ż ´┐Żi trebuie banii imediat. Bun, zic eu, vin cu un avion particular. Nu i-a convenit. Atunci i-am spus eu cum stau lucrurile. Nu stiu c´┐Żt am fost de ortodox, ´┐Żns´┐Ż i-am spus ce trebuia spus“, a mai povestit Ioan Azoitiei.
Teparii de acest gen, actioneaz´┐Ż ´┐Żn Spania, iar rezultatele „muncii“ lor nu au ´┐Żnt´┐Żrziat s´┐Ż apar´┐Ż. Deja, la nivel national s-au ´┐Żnregistrat mai multe cazuri de primari ´┐Żnselati cu sute sau chiar mii de euro. Recent, escrocii si-au f´┐Żcut aparitia si ´┐Żn judetul Neamt, mai multi edili fiind contactati de asa- zisi binevoitori.

Articol afisat de 2423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective