Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

Planul „Monseniorul“ Leichman, dejucat de primarul de Grinties

• primarul Ion Azoitei a fost contactat de un asa-zis reprezentant al Bisericii Romano-Catolice din Spania care l-a anuntat că trebuie să primească o donatie importantă • acesta promitea o donatie de peste 300.000 de euro si bunuri • „dacă ar fi fost real, nu as mai fi avut nevoie de buget vreo 20 de ani“, spune primarul • în ultimul timp, mai multi primari din Neamt au fost contactati de escroci care le-au promis diverse donatii •

Ion Azoitei, primarul comunei Grinties, a dejucat planul unor escroci internationali care se pregăteau să-i tragă o teapă de aproximativ 2.500 de euro. Metoda folosită de escroci, una cunoscută de altfel, consta în oferirea unor bunuri, cu titlu de donatie, primăria urmînd să suporte numai transportul acestora. Asa cum s-a întîmplat în alte judete, primarul urma să rămînă fără banii de transport, respectiv 2.400 de euro. Primarul Azoitei a acceptat să povestească firul evenimentelor, fiind convins că alti primari din judet vor lua aminte si vor fi grijulii atunci cînd vor avea de-a face cu astfel de specimene. „Ieri (n.n.miercuri), pe la ora 11, eram în drum spre Piatra Neamt, cînd m-au contactat colegii de la primărie spunîndu-mi că sînt căutat de un anume monsenior Leichman care intentionează să facă, pentru Primăria Grinties, o donatie în bani si obiecte. Cînd am auzit despre ce este vorba, imediat mi-am dat seama că la mijloc este o escrocherie si am decis să-i fac jocul individului, ca să văd pînă unde ajunge. M-a contactat telefonic si mi-a spus că sună din partea Vaticanului si nu permite decît să-i spun excelenta sa. Mi-a zis în mare despre ce este vorba, după care m-a întrebat cînd ajung acasă, pentru că îl costă foarte mult convorbirea pe telefonul mobil. I-am spus să mă sune pe la 18, însă la 17 am fost sunat din nou, spunîndu-mi că este din partea Bisericii Romano-Catolice din Spania, care are legătură cu Vaticanul. L-am întrebat ce treabă are biserica asta cu noi, în conditiile în care populatia din Grinties este majoritar ortodoxă. A spus că vor să ne ajute cu o donatie de 354.000 de euro, plus alte bunuri folositoare. Banii ar fi urmat să-i ridic numai eu dintr-o bancă din România. Că o să primesc un jeep pentru primărie. Eu am Matiz si sînt foarte multumit, asa că nu aveam nevoie de jeep-ul lui. Că ne dă tractoare etc. Interesant este că individul avea informatii cu privire la comună. Si spun asta pentru că, la un moment dat, a zis că ne dă un microbuz pentru copii scolari, stiind că au fost ceva probleme în acest sens“, a declarat primarul de Grinties.

Fax cu antet

Dacă ar fi acceptat să plătească 2.400 de euro, Primăria Grinties scăpa de multe din griji. „Mi-a zis că îmi trimite un fax cu bunurile ce urmau să fie donate, pentru ca eu să-mi dau acceptul. Am primit faxul, cu antetul Bisericii Romano-Catolice, în care se spunea că ne donează suma de 354.000 de euro pentru proiectele primăriei, 2 tractoare cu remorcă, 2 microbuze, 1 jeep, un autogreder, ambulante, haine pentru copii, 6 tone de dulciuri, 5 frigidere, 14 televizoare color cu plasmă, 25 de seturi complete, wc-uri plus chiuvete, congelatoare etc. Ce mai, la ce urmam să primim, nu mai aveam nevoie de buget pentru comună pe 20 de ani. După ce i-am comunicat că am primit faxul, individul îmi spune că are nevoie de o confirmare scrisă din partea mea, că primăria acceptă donatiile. Asta urma să o facem azi (n.n.ieri), prin trimiterea unui fax. Am trimis faxul, după care m-a sunat din nou, spunîndu-mi că totul a fost aprobat, însă a intervenit o mică problemă. Si îmi spune că masinile lor sînt trimise cu ajutoare în Bosnia si Hertegovina, drept pentru care avem nevoie de transport, cerînd 2.400 de euro pentru acest serviciu. I-am zis să vină cu ele si îi astept în vamă cu bani, ca să le plătesc motorina. El nu si nu, că îi trebuie banii imediat. Bun, zic eu, vin cu un avion particular. Nu i-a convenit. Atunci i-am spus eu cum stau lucrurile. Nu stiu cît am fost de ortodox, însă i-am spus ce trebuia spus“, a mai povestit Ioan Azoitiei.
Teparii de acest gen, actionează în Spania, iar rezultatele „muncii“ lor nu au întîrziat să apară. Deja, la nivel national s-au înregistrat mai multe cazuri de primari înselati cu sute sau chiar mii de euro. Recent, escrocii si-au făcut aparitia si în judetul Neamt, mai multi edili fiind contactati de asa- zisi binevoitori.

Articol afisat de 2022 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective