Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ciobanul pericol public a ajuns după gratii

• de la prima sentintă, el nu a ajuns într-un centru medical datorită unei portite nesperate • la prima faptă, el a fost achitat si s-a dispus măsura de sigurantă a internării medicale • Parchetul a făcut apel, iar cauza este în curs de judecată • pînă la o hotărîre definitivă, el nu putea fi internat • între timp, a comis o nouă tentativă de omor •

Gheorghe Pîrlea, de 35 de ani, din Dumbrava Rosie, acuzat că a înjunghiat un cioban punîndu-i viata în pericol, a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, pentru săvîrsirea infractiunii de tentativă de omor. Cel mai probabil, el va fi trimis spre experizare la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“, din Bucuresti, pentru evaluarea stării de sănătate mintală, avînd în vedere faptul că este a doua infractiune împotriva vietii. De altfel, la prima faptă comisă de acuzat, în iunie 2004, el a fost expertizat psihiatric pe plan local, si atunci s-a stabilit că are discernămîntul mult diminuat, suferă de oligrofenie de gradul I, dar are reprezentarea faptelor sale. El a fost la un pas de a fi internat într-un centru medical, deoarece pentru prima faptă a fost achitat, hotărîrea fiind motivată de existenta unei cauze care înlătură caracterul penal al faptei. Totusi, împotriva inculpatului magistratii de la Tribunalul Judetean Neamt au dispus măsura de sigurantă a internării medicale. Acest lucru se întîmpla la începutul lunii iulie 2006. Ulterior, în termenul legal, solutia dată de judecători a fost atacată cu apel de către Parchetul Neamt. Drept pentru care, sentinta nefiind definitivă, internarea nu a fost posibilă. Dosarul a plecat la instanta superioară, Curtea de Apel Bacău, unde este încă în curs de judecată.

Alcoolul si cutitul

Între timp, Pîrlea, în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2007, l-a înjunghiat pe colegul lui de stînă, Ioan Mălureanu, de 34 de ani, din Dumbrava Rosie. Cei doi protagonisti erau băuti destul de bine, s-au luat la ceartă, iar într-un acces de furie, pe fondul discernămîntului mai mult lipsă decît prezent, Pîrlea l-a înjunghiat pe Mălureanu cu un cutit de tăiat porci. Victima a ajuns la spital în stare gravă, cu puls si tensiune scăzute, în stare de semiconstientă. Mălureanu a fost diagnosticat cu plagă penetrantă abdominală, cu interesare viscerală, leziuni care i-au pus viata în pericol.
Prima tentativă de omor săvîrsită de acuzat a avut loc în aprilie 2004. Atunci, a agresat tot un cioban, lovindu-l cu un topor în cap, iar de remarcat este faptul că în ambele cazuri autorul era destul de bine băut. De fiecare dată el a recunoscut faptele comise, nu a negat nici o clipă comportamentul violent, ci l-a justificat prin consumul de alcool. Pe 6 aprilie 2004, l-a atacat pe Ion Muraru, de 60 de ani. Pe acesta l-a lovit cu un baltag în regiunea frontală. Rezultatul a fost o fractură cu înfundare frontală, leziuni care i-au pus în pericol viata. Cînd prima dintre cauze era în pronuntare, dosarul a fost repus pe rol pentru expertizarea psihiatrică a bărbatului. Ulterior, însă, a fost achitat, cu aplicarea măsurii de sigurantă a internării medicale, care însă nu a mai avut loc. La prima dintre victime, medicii au apreciat că sînt necesare pentru vindecare 28-30 de zile de îngrijiri medicale, în timp ce la fapta mai recentă a fost stabilit un necesar de 18-19 zile. Pînă în acest moment, Pîrlea nu este cunoscut cu antecedente penale. Este posibil, ca la finalul judecătii de la Curtea de Apel Bacău, magistratii să mentină solutia initială, după cum, de asemenea, este posibil ca Pîrlea să fie condamnat pentru tentativă de omor. În această din urmă situatie, pentru înjunghierea lui Mălureanu, ar putea fi schimbată încadrarea juridică a faptei în tentativă de omor deosebit de grav. Asta deoarece autorul este la a doua infractiune împotriva vietii.

Articol afisat de 1384 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective