Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Ianuarie 2007
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ciobanul pericol public a ajuns dup´┐Ż gratii

• de la prima sentint´┐Ż, el nu a ajuns ´┐Żntr-un centru medical datorit´┐Ż unei portite nesperate • la prima fapt´┐Ż, el a fost achitat si s-a dispus m´┐Żsura de sigurant´┐Ż a intern´┐Żrii medicale • Parchetul a f´┐Żcut apel, iar cauza este ´┐Żn curs de judecat´┐Ż • p´┐Żn´┐Ż la o hot´┐Żr´┐Żre definitiv´┐Ż, el nu putea fi internat • ´┐Żntre timp, a comis o nou´┐Ż tentativ´┐Ż de omor •

Gheorghe P´┐Żrlea, de 35 de ani, din Dumbrava Rosie, acuzat c´┐Ż a ´┐Żnjunghiat un cioban pun´┐Żndu-i viata ´┐Żn pericol, a fost arestat preventiv de magistratii Tribunalului Judetean Neamt, pentru s´┐Żv´┐Żrsirea infractiunii de tentativ´┐Ż de omor. Cel mai probabil, el va fi trimis spre experizare la Institutul de Medicin´┐Ż Legal´┐Ż „Mina Minovici“, din Bucuresti, pentru evaluarea st´┐Żrii de s´┐Żn´┐Żtate mintal´┐Ż, av´┐Żnd ´┐Żn vedere faptul c´┐Ż este a doua infractiune ´┐Żmpotriva vietii. De altfel, la prima fapt´┐Ż comis´┐Ż de acuzat, ´┐Żn iunie 2004, el a fost expertizat psihiatric pe plan local, si atunci s-a stabilit c´┐Ż are discern´┐Żm´┐Żntul mult diminuat, sufer´┐Ż de oligrofenie de gradul I, dar are reprezentarea faptelor sale. El a fost la un pas de a fi internat ´┐Żntr-un centru medical, deoarece pentru prima fapt´┐Ż a fost achitat, hot´┐Żr´┐Żrea fiind motivat´┐Ż de existenta unei cauze care ´┐Żnl´┐Żtur´┐Ż caracterul penal al faptei. Totusi, ´┐Żmpotriva inculpatului magistratii de la Tribunalul Judetean Neamt au dispus m´┐Żsura de sigurant´┐Ż a intern´┐Żrii medicale. Acest lucru se ´┐Żnt´┐Żmpla la ´┐Żnceputul lunii iulie 2006. Ulterior, ´┐Żn termenul legal, solutia dat´┐Ż de judec´┐Żtori a fost atacat´┐Ż cu apel de c´┐Żtre Parchetul Neamt. Drept pentru care, sentinta nefiind definitiv´┐Ż, internarea nu a fost posibil´┐Ż. Dosarul a plecat la instanta superioar´┐Ż, Curtea de Apel Bac´┐Żu, unde este ´┐Żnc´┐Ż ´┐Żn curs de judecat´┐Ż.

Alcoolul si cutitul

´┐Żntre timp, P´┐Żrlea, ´┐Żn noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2007, l-a ´┐Żnjunghiat pe colegul lui de st´┐Żn´┐Ż, Ioan M´┐Żlureanu, de 34 de ani, din Dumbrava Rosie. Cei doi protagonisti erau b´┐Żuti destul de bine, s-au luat la ceart´┐Ż, iar ´┐Żntr-un acces de furie, pe fondul discern´┐Żm´┐Żntului mai mult lips´┐Ż dec´┐Żt prezent, P´┐Żrlea l-a ´┐Żnjunghiat pe M´┐Żlureanu cu un cutit de t´┐Żiat porci. Victima a ajuns la spital ´┐Żn stare grav´┐Ż, cu puls si tensiune sc´┐Żzute, ´┐Żn stare de semiconstient´┐Ż. M´┐Żlureanu a fost diagnosticat cu plag´┐Ż penetrant´┐Ż abdominal´┐Ż, cu interesare visceral´┐Ż, leziuni care i-au pus viata ´┐Żn pericol.
Prima tentativ´┐Ż de omor s´┐Żv´┐Żrsit´┐Ż de acuzat a avut loc ´┐Żn aprilie 2004. Atunci, a agresat tot un cioban, lovindu-l cu un topor ´┐Żn cap, iar de remarcat este faptul c´┐Ż ´┐Żn ambele cazuri autorul era destul de bine b´┐Żut. De fiecare dat´┐Ż el a recunoscut faptele comise, nu a negat nici o clip´┐Ż comportamentul violent, ci l-a justificat prin consumul de alcool. Pe 6 aprilie 2004, l-a atacat pe Ion Muraru, de 60 de ani. Pe acesta l-a lovit cu un baltag ´┐Żn regiunea frontal´┐Ż. Rezultatul a fost o fractur´┐Ż cu ´┐Żnfundare frontal´┐Ż, leziuni care i-au pus ´┐Żn pericol viata. C´┐Żnd prima dintre cauze era ´┐Żn pronuntare, dosarul a fost repus pe rol pentru expertizarea psihiatric´┐Ż a b´┐Żrbatului. Ulterior, ´┐Żns´┐Ż, a fost achitat, cu aplicarea m´┐Żsurii de sigurant´┐Ż a intern´┐Żrii medicale, care ´┐Żns´┐Ż nu a mai avut loc. La prima dintre victime, medicii au apreciat c´┐Ż s´┐Żnt necesare pentru vindecare 28-30 de zile de ´┐Żngrijiri medicale, ´┐Żn timp ce la fapta mai recent´┐Ż a fost stabilit un necesar de 18-19 zile. P´┐Żn´┐Ż ´┐Żn acest moment, P´┐Żrlea nu este cunoscut cu antecedente penale. Este posibil, ca la finalul judec´┐Żtii de la Curtea de Apel Bac´┐Żu, magistratii s´┐Ż mentin´┐Ż solutia initial´┐Ż, dup´┐Ż cum, de asemenea, este posibil ca P´┐Żrlea s´┐Ż fie condamnat pentru tentativ´┐Ż de omor. ´┐Żn aceast´┐Ż din urm´┐Ż situatie, pentru ´┐Żnjunghierea lui M´┐Żlureanu, ar putea fi schimbat´┐Ż ´┐Żncadrarea juridic´┐Ż a faptei ´┐Żn tentativ´┐Ż de omor deosebit de grav. Asta deoarece autorul este la a doua infractiune ´┐Żmpotriva vietii.

Articol afisat de 1823 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective