Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Protocol cu „cîntec“?

• un protocol între Inspectoratul Scolar, douã licee din Roman si primãrie este... controversat • el se referã la mutarea locului de desfãsurare a cursurilor pentru cîteva clase de la Liceul Sportiv, în incinta Grupului de Constructii de Masini • la mijloc este si un campus, reabilitat de LPS, dar care este în curtea grupului scolar mentionat • deocamdatã protocolul nu a fost semnat de reprezentantii primãriei • rãmîne de vãzut dacã nu va fi nevoie de o hotãrîre de consiliu local •

Un protocol care ar trebui încheiat între Inspectoratul Scolar, douã licee din Roman si primãrie este... controversat. Din surse care au dorit sã-si pãstreze anonimatul am aflat cã respectivul document ar fi fost semnat de institutiile de învãtãmînt (inspectorat, Liceul Sportiv Roman si Grupul Scolar Constructii de Masini), dar nu si de reprezentantii Primãriei. Motivul? Faptul cã ar fi nevoie de o hotãrîre de consiliu local si de consultarea consiliilor de administratie ale liceelor mentionate. Probabil cã toate „necunoscutele“ legate de protocol ar fi putut fi elucidate dacã am fi reusit sã vorbim vineri cu un reprezentant al Inspectoratului Scolar, dar întreaga conducere era într-o sedintã prelungitã.
Asa cã vã facem cunoscut cele aflate din alte surse: în primele trei puncte ale protocolului este vorba despre mutarea locului de desfãsurare a orelor pentru cîteva clase de la LPS, în incinta grupului scolar mentionat, la fosta Scoalã nr.3 si alte mãsuri organizatorice de felul acesta. Problemele apar la punctele patru si cinci, unde se precizeazã cã ... de fapt nu se precizeazã, ci „pricepem“ cã este vorba despre un fel de împãrtealã de sãli de sport si a unui campus, reabilitat de LPS, dar ridicat în curtea grupului scolar. Cert este cã e vorba despre bani, multi bani, vreo sase milioane de „euroi“. Asta explicã si de ce, cu toate cã vorbim de planuri de viitor, doi-trei ani, toatã lumea vrea sã semneze repede ceva ca sã vadã, probabil, cu ce s-a ales la împãrteala „cascavalului“.
Enigma a fost dezlegatã, cel putin în parte de Mariana Dascãlu, director la Grupul Scolar Constructii de Masini. „Mutarea claselor nu este o problemã de actualitate, ci de viitor, dupã ce va fi terminat campusul pe care domnul Petru Sandu, director al LPS, a început sã-l reabiliteze aici, la noi. Ca titlu informativ, sãptãmîna viitoare, probabil, toatã chestiunea va fi ridicatã în atentia Consiliului Local, la sedinta de sãptãmîna viitoare. Cît despre grabã, este o altã poveste. Este grabã, deoarece vor veni bani pentru reabilitãri. de aceea semnarea protocolului este importantã, ca sã se stie cãrui grup scolar i se dau fondurile în momentul în care va fi fãcutã. GSCM sau LPS? Deja o parte din curtea noastrã, cãminul si cantina, a fost cedatã la LPS, printr-un protocol încheiat acum trei ani la nivelul ministerului învãtãmîntului“.

Articol afisat de 1697 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective