Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 10 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primarul Stefan l-a fãcut consilier PLD pe Radu Staicu

• liberalii au acuzat o aliantã PLD-PSD în legislativul pietrean • „din cîte stiu eu, PLD are în Consiliul Local Piatra Neamt un singur consilier, pe domnul Radu Staicu“, a afirmat Gheorghe Stefan • Radu Staicu spune cã e independent •

Consilierul local Radu Staicu, fost social-democrat, actualmente independent, este considerat de primarul Gheorghe Stefan ca fiind singurul ales municipal pe care Partidul Liberal Democrat îl are la Piatra Neamt, cu acte în regulã. Declaratia primarului pietrean a venit ieri, ca rãspuns la acuzatiile liberalilor Marcoci si Strãtilã. Vlad Marcoci si Serban Strãtilã au spus cã, în Consiliul Local Piatra Neamt, s-a fãcut o aliantã PLD-PSD sau, mai rãu, Gheorghe Stefan-PSD. ÃŽn calitate de presedinte al CJ Neamt, Marcoci a recunoscut cã, înainte de sedinte, este normal sã aibã loc întîlniri si discutii cu partidele, dar se pare cã la CL Piatra Neamt întelegerile se fac doar de la un nivel în sus. „Previzionez, deja, o aliantã între PSD si PLD. La ultima sedintã de Consiliu Local, consilierii PSD au rãspuns apelului primarului si au votat schimbãrile în adunãrile generale ale actionarilor la societãtile Consiliului. Totodatã, se pare cã sînt si alte noutãti, pe care noi nu le aflãm, pentru cã toate deciziile se iau în biroul lui Gheorghe Stefan. ÃŽl invit pe Gheorghe Stefan sã se gîndeascã la campania electoralã din 2004, cînd înfiera Partidul Social Democrat“, a declarat Vlad Marcoci. „Nu putem sã nu remarcãm buna sa colaborare cu PSD, desi la nivel central, liderii Partidului Liberal Democrat ne acuzau pe noi, liberalii, cã avem legãturi cu PSD“, a întãrit si senatorul Serban Strãtilã.
Ca rãspuns la aceste afirmatii, primarul de Piatra Neamt a spus cã nu are cum sã existe în legislativul local un concubinaj PLD-PSD, pentru cã PLD n-are decît un consilier. „Din cîte stiu, Partidul Liberal Democrat are în Consiliul Local Piatra Neamt un singur consilier, domnul Radu Staicu, iar PSD are zece. Nu vãd ce aliantã sã facã. Cît despre o aliantã a lui Gheorghe Stefan cu PSD, este de ajuns sã ne uitãm la sedinta de astãzi (ieri, n.r.): PSD a fost foarte activ, a votat si împotrivã, a avut proiecte la care s-a abtinut, a avut interpelãri, obiectiuni. Cred cã toate sînt supozitii ale celor din PNL, nu sînt reale“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Dincolo de faptul cã PSD a ajuns cap de acuzare reciprocã între liderii liberali din plan local, mai existã o problemã: Radu Staicu nu-si aduce aminte sã-si fi schimbat apartenenta politicã. La începutul anului trecut, acesta a pãrãsit PSD pentru cã functia de conducere de la Metrologia judeteanã nu îi mai dãdea voie sã facã politicã. De atunci, spune el, a rãmas consilier independent si nu stie de unde are primarul altfel de informatii. „Nu sînt consilier PLD, sînt independent. Nu sînt înscris în nici un partid din ianuarie 2006. Nu sînt angrenat cu cotizatie. Asa, simpatii am si eu, ca orice om, si probabil cã domnul primar a înteles cã m-as fi dus la PLD din anumite declaratii ale mele, pe care le-am fãcut cînd s-a înfiintat acest partid. Eu m-am bucurat sincer de aparitia lui pe scena politicã si nu cred cã am fost singurul. Dar, nu m-am înscris în PLD. Nici nu pot. ÃŽmi place politica, dar sã o fac la nivelul pe care mi-l conferã libertatea pe care o am“, a declarat Radu Staicu.

Articol afisat de 1852 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective