Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 12 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Din ciclul „Incredibil, dar adevărat“: Pentru linistea medicilor de familie

Din ciclul „Incredibil, dar adevărat“: Pentru linistea medicilor de familie

Aflăm că, la finele lunii februarie, Politia Rutieră Neamt a convocat la o instruire medicii de familie, ocazie cu care acestora li s-au adus la cunostintă noile prevederii ale Codului Rutier, cu privire la unele obligatii si responsabilităti ce li se impun. Astfel, medicii de familie au fost înstiintati că, dacă pacientii lor, posesori de permise de conducere, comit accidente de circulatie soldate cu victime, din cauza unor afectiuni medicale care îi fac inapti pentru a conduce, afectiuni de care medicii aveau stiintă, dar nu au anuntat Politia Rutieră, acestia sînt pasibili de condamnare de la 3 luni, pînă la 2 ani de închisoare. Această prevedere a existat intermediar în Codul Rutier, dar a fost abrogată prin OUG 63/2006, la care s-au adus si unele completări. În prezent, cînd medicul de familie depistează la un pacient al său, posesor de permis de conducere, că are o afectiune care îl face inapt, este obligat să-l trimită expres la o unitate de asistentă medicală autorizată pentru consult. Dacă afectiunea se confirmă, unitatea respectivă are obligatia de a sesiza politia si nu medicul de familie. Cu această ocazie, s-a abrogat si sanctiunea aplicată mediului de familie. Cunosc acest lucru, deoarece la propunerea mea s-au abrogat aceste prevederi. Pentru linistea medicilor de familie, acestia trebuie din nou convocati si reinstruiti.

Salubritas - O Tempera!

Nu am fost singurul care am sesizat, la vremea respectivă, că decizia Consiliului Local din Piatra Neamt de a lua obiectul de activitate al societătii proprii, Salubritas, pentru a o trimite în lichidare si a oferi fortat acest serviciu unei firme private cu sediul pe alte meleaguri, a fost o prostie. Acum, domnul primar Gheorghe Stefan se simte obligat să confirme că a fost într-adevăr o prostie că s-a dat serviciul de Salubritate firmei Brantner, recunoscînd că pe vremea Salubritasului orasul era mult mai curat. De data aceasta, sînt în deplin acord cu domnul primar. Complexul Postelnicu a traversat din plin, pe verticală, structurile primăriei nemtene, cînd serviciul de salubritate a fost acordat cu iuteală de mînă firmei private Brantner, firmă cu rădăcini prin fotbalul românesc, care a venit la Piatra Neamt cu palma în turul pantalonilor, ca să ia totul de-a gata, la cheie, pentru a transforma orasul într-o imensă ladă de gunoi. Ca să nu mai punem la socoteală si starea de nervozitate si nemultumire creată prin cvartale. Nici măcar managementul pe care si l-au lăudat „precum tiganul, ciocanul“, nu s-a dovedit mai breaz de doi lei. Handicapul firmei Brantner este real, băietii nu s-au gîndit prea mult cum să facă treaba, ci cum să cîstige un ban, iar în această directie managementul lor este imbatabil. Aflat între oprobiul public si dezamăgirea pricinuită de prietenii salubrizatori de ocazie, domnul primar amenintă cu rezilierea contractului de concesiune a serviciului, ceea ce mi se pare mai mult decît sănătos, atît pentru urbe, cît si pentru Primărie.

Articol afisat de 1434 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Deputat PSD Ioan BIVOLARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective