Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mona Muscă: „Norocul dumneavoastră este că nu sînt bărbat“

N-o plîng pe Mona Muscă. Dimpotrivă. Nici nu consider gestul ei, de a demisiona din Parlament si din partidul domnului Stolojan, eroic. Pentru declaratii false la intrarea în Parlament (jurase cu mîna pe constiintă că n-a făcut politie politică) risca niste ani la mititica, ceea ce n-ar fi cadrat cu delicatetea, cam tîrzie si cam trecută, a doamnei Muscă. Unii ziaristi au semnalat zilele acestea coincidente bizare. Că Mona Muscă, vecină de sondaje la vîrf cu Traian Băsescu, ar fi primit o pedeapsă pentru a-si reevalua lungul nasului. Cică organele care au mazilit-o, începînd cu serviciile secrete, continuînd cu CNSAS si sfîrsind cu justitia, ar fi toate, strînse buchet, într-o singură mînă. Mîna cu pricina pleacă din umărul domnului Traian Băsescu, iar buchetul sanctiunilor adunate floral si finalizate în zilele de mărtisor este un cadou menit s-o scoată din uz. Muierea, cu alte cuvinte, să-si vadă de cratita ei si să lase politica berbantilor vînjosi. Să fie asa? Doamna Muscă trecea drept om de încredere al presedintelui. Doamna Muscă a încercat răsturnări pe cont propriu ale premierului Tăriceanu. Doamna Muscă, un fel de Boc cu fustă, a sorbit fiecare cuvintel al presedintelui si l-a purtat pe aripile ei serafice spre patru zări pentru dumirirea natiei. Doamna Muscă a abandonat un portofoliu ministerial jenată că un coleg de partid a spus pe un post de televiziune că femeile, pentru a accede în politică, trebuie să împartă asternutul cu anumiti bărbati influenti. Jenată toată, pudibondă din fire, doamna Muscă n-a putut suporta mojicia. Altfel limbajul doamnei Muscă e destul de colorat. Nu uit cînd de la tribuna Parlamentului le-a zis colegilor că doar în afis îsi tin săgeata în sus, altfel ea trage flască spre pantofi. Doamna Muscă închipuia alegorii cu spermatozoizi si exemplifica adesea cu amănunte din asternut întîmplări cu tîlc politic. Îmbujorarea era de coana Joitica „rusinoasă, mie îmi spui“. Era cu alte cuvinte jucată. Jucată pe muzica duetului Băsescu-Stolojan, unde a si migrat, cu arme, bagaje, farmec si experientă, luîndu-si locul în prezidiul noului partid botezat PLD. Doamna Muscă nu este capabilă, cred eu si nu exclud să mă însel, de eroisme si gesturi dezinteresate. Povestea cu „Eva“ sau „Dana“ a pus-o pe brînci, pozitie politică în totul neconvenabilă. A fost împinsă brutal să iasă din scenă. Organele care au comis mazilirea sînt, cum spuneam mai sus si cum au spus-o si altii, în mîna domnului Băsescu.
Speculatii, speculatii, scenarii la care presa cotizează din greu. Am zis si am închis subiectul. În dimineata asta, nevastă-mea, mai atentă la nuantele televizate, mi-a amintit o scenă. Liberala Mona Muscă primeste, pe o scenă importantă, în fata unei săli arhipline în care se afla si presedintele Băsescu, sub luminile reflectoarelor si sub privirile camerelor de luat vederi, un premiu. Nu mai stiu cum se chema. Îmi amintesc însă perfect scena. Doamna Muscă stătea în sondaje lipită de statura impunătoare a domnului Băsescu, nu mai înalt decît ea. Primind premiul, aparent ghidus, răsfătîndu-se si glumind, doamna Muscă se întoarce către presedinte si îi zice: „Norocul dumneavoastră este că nu sînt bărbat“. Altfel, vezi Doamne, ai sflecli-o maestre. Mi-as aseza mintenas popoul pe scaunul de la Cotroceni. Presedintele a rîs, dar nu era rîsul lui. Rîdea cu mimica, dar ochii i-au rămas metalici. Să i se tragă Monei Muscă mazilirea de la vorbele astea glumete? „Esti cel mai bun Petre!“, zice Băsescu. Si, cînd se astepta mai putin, hîrst, gîtlejul lui Petre Roman a fost retezat.
Într-un interviu acordat la Bruxelles, liberalul Adrian Cioroianu, răspunzînd unei întrebări piezise legate de presedintele Băsescu, răspunde într-o doară: „L-a luat gura pe dinainte“. Cam asa ceva. Cioroianu era cît pe ce să treacă în barca lui Stolojan (vaporul Băsescu), dar în ultima clipă s-a răzgîndit. Nenumirea lui la Externe, în totul lipsită de argument, tine de bîzdîcul presedintelui. Presedintele nu iartă. Presedintele îsi contabilizează inamicii, îi urmăreste si trage mortal atunci cînd prinde o linie de ochire convenabilă.
În legătură cu speculatia legată de mazilirea, în curînd, a lui Gigi Becali, mă îndoiesc. Gigi Becali este sprijinit să urce pînă la a fi contracandidatul ideal la următoarele alegeri pentru Traian Băsescu. El va fi ceea ce a fost Corneliu Vadim Tudor pentru Ion Iliescu. Asa a ajuns Ion Iliescu să fie votat chiar si de Doina Cornea. Becali e cîrja politică a presedintelui pentru vremuri de restriste electorală.

Articol afisat de 1415 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tabletă de Lucian AVRAMESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective