Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 12 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mona Muscã: „Norocul dumneavoastrã este cã nu sînt bãrbat“

N-o plîng pe Mona Muscã. Dimpotrivã. Nici nu consider gestul ei, de a demisiona din Parlament si din partidul domnului Stolojan, eroic. Pentru declaratii false la intrarea în Parlament (jurase cu mîna pe constiintã cã n-a fãcut politie politicã) risca niste ani la mititica, ceea ce n-ar fi cadrat cu delicatetea, cam tîrzie si cam trecutã, a doamnei Muscã. Unii ziaristi au semnalat zilele acestea coincidente bizare. Cã Mona Muscã, vecinã de sondaje la vîrf cu Traian Bãsescu, ar fi primit o pedeapsã pentru a-si reevalua lungul nasului. Cicã organele care au mazilit-o, începînd cu serviciile secrete, continuînd cu CNSAS si sfîrsind cu justitia, ar fi toate, strînse buchet, într-o singurã mînã. Mîna cu pricina pleacã din umãrul domnului Traian Bãsescu, iar buchetul sanctiunilor adunate floral si finalizate în zilele de mãrtisor este un cadou menit s-o scoatã din uz. Muierea, cu alte cuvinte, sã-si vadã de cratita ei si sã lase politica berbantilor vînjosi. Sã fie asa? Doamna Muscã trecea drept om de încredere al presedintelui. Doamna Muscã a încercat rãsturnãri pe cont propriu ale premierului Tãriceanu. Doamna Muscã, un fel de Boc cu fustã, a sorbit fiecare cuvintel al presedintelui si l-a purtat pe aripile ei serafice spre patru zãri pentru dumirirea natiei. Doamna Muscã a abandonat un portofoliu ministerial jenatã cã un coleg de partid a spus pe un post de televiziune cã femeile, pentru a accede în politicã, trebuie sã împartã asternutul cu anumiti bãrbati influenti. Jenatã toatã, pudibondã din fire, doamna Muscã n-a putut suporta mojicia. Altfel limbajul doamnei Muscã e destul de colorat. Nu uit cînd de la tribuna Parlamentului le-a zis colegilor cã doar în afis îsi tin sãgeata în sus, altfel ea trage flascã spre pantofi. Doamna Muscã închipuia alegorii cu spermatozoizi si exemplifica adesea cu amãnunte din asternut întîmplãri cu tîlc politic. ÃŽmbujorarea era de coana Joitica „rusinoasã, mie îmi spui“. Era cu alte cuvinte jucatã. Jucatã pe muzica duetului Bãsescu-Stolojan, unde a si migrat, cu arme, bagaje, farmec si experientã, luîndu-si locul în prezidiul noului partid botezat PLD. Doamna Muscã nu este capabilã, cred eu si nu exclud sã mã însel, de eroisme si gesturi dezinteresate. Povestea cu „Eva“ sau „Dana“ a pus-o pe brînci, pozitie politicã în totul neconvenabilã. A fost împinsã brutal sã iasã din scenã. Organele care au comis mazilirea sînt, cum spuneam mai sus si cum au spus-o si altii, în mîna domnului Bãsescu.
Speculatii, speculatii, scenarii la care presa cotizeazã din greu. Am zis si am închis subiectul. ÃŽn dimineata asta, nevastã-mea, mai atentã la nuantele televizate, mi-a amintit o scenã. Liberala Mona Muscã primeste, pe o scenã importantã, în fata unei sãli arhipline în care se afla si presedintele Bãsescu, sub luminile reflectoarelor si sub privirile camerelor de luat vederi, un premiu. Nu mai stiu cum se chema. ÃŽmi amintesc însã perfect scena. Doamna Muscã stãtea în sondaje lipitã de statura impunãtoare a domnului Bãsescu, nu mai înalt decît ea. Primind premiul, aparent ghidus, rãsfãtîndu-se si glumind, doamna Muscã se întoarce cãtre presedinte si îi zice: „Norocul dumneavoastrã este cã nu sînt bãrbat“. Altfel, vezi Doamne, ai sflecli-o maestre. Mi-as aseza mintenas popoul pe scaunul de la Cotroceni. Presedintele a rîs, dar nu era rîsul lui. Rîdea cu mimica, dar ochii i-au rãmas metalici. Sã i se tragã Monei Muscã mazilirea de la vorbele astea glumete? „Esti cel mai bun Petre!“, zice Bãsescu. Si, cînd se astepta mai putin, hîrst, gîtlejul lui Petre Roman a fost retezat.
ÃŽntr-un interviu acordat la Bruxelles, liberalul Adrian Cioroianu, rãspunzînd unei întrebãri piezise legate de presedintele Bãsescu, rãspunde într-o doarã: „L-a luat gura pe dinainte“. Cam asa ceva. Cioroianu era cît pe ce sã treacã în barca lui Stolojan (vaporul Bãsescu), dar în ultima clipã s-a rãzgîndit. Nenumirea lui la Externe, în totul lipsitã de argument, tine de bîzdîcul presedintelui. Presedintele nu iartã. Presedintele îsi contabilizeazã inamicii, îi urmãreste si trage mortal atunci cînd prinde o linie de ochire convenabilã.
În legãturã cu speculatia legatã de mazilirea, în curînd, a lui Gigi Becali, mã îndoiesc. Gigi Becali este sprijinit sã urce pînã la a fi contracandidatul ideal la urmãtoarele alegeri pentru Traian Bãsescu. El va fi ceea ce a fost Corneliu Vadim Tudor pentru Ion Iliescu. Asa a ajuns Ion Iliescu sã fie votat chiar si de Doina Cornea. Becali e cîrja politicã a presedintelui pentru vremuri de restriste electoralã.

Articol afisat de 1786 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tabletã de Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective