Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Afaceri“ cu identitatea unui mort

• un nemtean a obtinut o carte de identitate cu datele unei persoane decedate • planul a fost dus la îndeplinire cu ajutorul unor acoliti din Galati • printre ei si mama persoanei decedate •

Istrate Stãnescu, de 26 de ani, din Sãvinesti, a fost trimis în judecatã de procurorii nemteni, în sarcina sa fiind retinute infractiunile de fals în declaratii si fals privind identitatea. Pe scurt, acuzatul împreunã cu alte persoane din judetul Galati au pus la cale un plan, în urma cãruia învinuitul a obtinut o carte de identitate pentru care a folosit datele de stare civilã ale unei persoane care era decedatã. Faptele au avut loc în urmã cu aproape doi ani. Astfel, la începutul anului 2005, a mers la niste rude din localitatea Ivesti, judetul Galati. Mama cumnatului sãu, Diamanta Stãnescu, s-a oferit sã-l ajute pe învinuit sã obtinã o nouã identitate. Nu a ales-o la întîmplare, ci pe cea a unuia dintre fiii sãi, care este mort, Ioan Stãnescu. Pentru a-si duce planul la îndeplinire, Diamanta s-a deplasat la Primãria din Ivesti, unde a declarat cã-l ia în spatiu în locuinta sa pe Ioan Stãnescu, fiul ei.
Continuare din pagina 1
În acest fel a obtinut, în ianuarie 2005, o adeverintã de la autoritãtile locale, din care rezultã cã-i serveste pentru stabilirea domiciliului, pe raza comunei Ivesti, a lui Ioan Stãnescu. La începutul lunii urmãtoare, fãptuitorul, împreunã cu Diamanta si un alt fiu al femeii, Bobocea Stãnescu, s-a prezentat la Postul de Politie Ivesti. Acolo au declarat, contrar realitãtii, cã acuzatul se numeste Ioan Stãnescu, cã este fiul ei, respectiv fratele lui Bobocea, si cã doreste eliberarea unei cãrti de identitate.
Ei au mai sustinut cã bãrbatul nu a avut niciodatã acte de identitate, cã nu stie carte si cã a fost dintotdeauna în localitatea gãlãteanã. La fel a sustinut si învinuitul care a arãtat o fotografie mai veche, reprezentîndu-l pe mort, certificatul de nastere al acestuia, emis de Primãria Cluj Napoca, la care a adãugat si adeverinta obtinutã, la începutul acelui an, de la primãria din localitate. Pe baza acestor documente si a declaratiilor date anterior, autoritãtile competente din Tecuci, i-au eliberat - la 5 aprilie 2005 - lui Istrate Stãnescu o carte de identitate si o carte de alegãtor. Documentele îl aveau ca titular pe Ioan Stãnescu, nãscut la data de 31 mai 1979, în municipiul Cluj Napoca, domiciliat în comuna Ivesti, judetul Galati. ÃŽn fapt, acuzatul este nãscut în august 1980, în Piatra Neamt. La audieri, Stãnescu a recunoscut faptele retinute în sarcina sa si a sustinut cã actul de identitate fals se aflã la mama concubinei sale, Barca Stãnescu, din Cluj, încã de la începutul anului trecut. Cauza a fost disjunsã de procurori pentru mama de împrumut a acuzatului si pentru „fratele“ lui, Bobocea.

Articol afisat de 1540 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective