Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 14 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Utilaje periculoase trase pe dreapta

Treisprezece echipamente de muncã existente si utilizate în diverse unitãti din judet au fost oprite din functiune în cursul lunii februarie, din cauzã cã prezentau pericol iminent de accidentare.
Mãsura a fost dispusã de cãtre reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Muncã (ITM) Neamt, cu prilejul controalelor efectuate în unitãti pe linie de sãnãtate si securitate în muncã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre juristul Ioan Popescu, seful ITM Neamt, s-a dispus oprirea temporarã a functionãrii unor utilaje si instalatii neconforme existente în unitãti care au ca obiect de activitate exploatarea forestierã sau prelucrarea primarã a lemnului. Mãsura a fost luatã în cazul unor circulare, polizoare, pendule, convertizoare de sudurã, un cazan de apã caldã, un autocamion care nu avea fãcutã inspectia tehnicã etc.
„Dat fiind faptul cã aceste echipamente de muncã prezentau foarte multe deficiente majore care puteau genera oricînd accidentãri grave ale celor care le exploatau, inspectorii care au mers în control au întocmit procese verbale de oprire din functiune. Totodatã, au fost propuse mãsuri de îmbunãtãtire a acestor utilaje si instalatii, astfel încît sã corespundã normelor în vigoare si mai ales conditiilor impuse de Uniunea Europeanã. Mentionãm cã în cazul în care inspectorii din cadrul institutiei noastre constatã la un control ulterior cã respectivele utilaje si instalatii au fost repornite, angajatorii riscã sã se aleagã cu dosar penal si poate chiar cu închisoare, deoarece se considerã infractiune“, a declarat jurist Ioan Popescu (foto), seful ITM Neamt.
Potrivit aceleiasi surse citate, din cauza nerespectãrii normelor de protectia muncii, atît de cãtre salariati, cît si de cãtre angajatori,
în cursul lunii trecute au fost înregistrate cinci accidente de muncã. Unul dintre acestea s-a soldat cu decesul victimei si a intrat în atentia reprezentantilor ITM Neamt, iar patru - cu incapacitate temporarã de muncã a persoanelor accidentate si au fost cercetate de cãtre comisii din cadrul unitãtilor unde lucrau acestea.
Reprezentantii (ITM) Neamt au efectuat, în februarie, numeroase controale în rîndul agentilor economici, în scopul verificãrii mai multor aspecte legate de relatiile de muncã, de evidenta angajatorilor si a contractelor individuale de muncã, precum si de sãnãtatea si securitatea muncii. În aceastã activitate au fost antrenati 20 de inspectori de muncã din cadrul ITM Neamt, care au efectuat verificãri la 267 de angajatori. Au fost constatate 974 deficiente în domeniul relatiilor de muncã, respectiv securitãtii si sãnãtãtii în muncã si s-au dispus tot atîtea mãsuri pentru remedierea acestora. Din cauza gravelor nereguli identificate de inspectorii ITM, 82 de angajatori au fost sanctionati cu amenzi contraventionale în valoare totalã de 1,818 miliarde de lei vechi.
Cea mai mare parte din suma totalã a amenzilor aplicate, adicã 1,38 miliarde de lei, a sanctionat neregulile din domeniul sãnãtãtii si securitãtii în muncã.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective