Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Iarna nu vrea sã plece

Iarna nu vrea sã plece

• de ieri, de la prînz, a nins continuu în masivul Ceahlãu si chiar la poalele sale • dacã pe munte s-a asternut zãpadã, în Durãu, aceasta s-a topit rapid • azi si mîine, vremea se va mentine rece •

Schimbarea bruscã a vremii si capriciile sale îi bulverseazã complet pe nemteni. Dupã o sãptãmînã în care primãvara îsi intrase în drepturi, dupã o zi de sîmbãtã cu 24 de grade în aer si 34 la soare în întreg judetul, dupã o duminicã si o zi de luni reci si ploioase, ieri, a nins pe Ceahlãu si chiar la poalele sale. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre Raul Papalicef, seful Serviciului Salmavont Neamt, ieri a nins continuu timp de patru ore, începînd de la ora 12, atît în masiv, cît si în statiunea Durãu. Dacã pe munte ninsoarea s-a depus, temperaturile înregistrate fiind în jur de 0 grade, în Durãu nu s-a asternut zãpadã, fulgii topindu-se repede, de îndatã ce atingeau pãmîntul, dat fiind cã era soare, iar temperatura era de 3-4 grade Cesius. Potrivit aceleiasi surse citate, cu exceptia zilei de sîmbãtã care a fost deosebit de caldã, însoritã si frumoasã pe Ceahlãu si în împrejurimi, de duminicã pînã ieri, a plouat, a fost frig si vîntul a bãtut destul de tare, atingînd viteze de 60-70 kilometri pe orã.
„Vremea urîtã i-a fãcut pe turistii veniti pe Ceahlãu sã stea linistiti în cabane, asa încît nu am avut probleme. Noi am luat mãsuri de prevenire a oricãror neplãceri si evenimente, am fost prezenti în masiv cu efectivul maxim de salvamontisti, am stat pe trasee si am supravegheat foarte atent orice miscare a turistilor în sus si în jos. Zilele acestea, am avut douã cazuri de rãtãcire a unor turisti veniti prima datã pe Ceahlãu, dar au fost repede reperati si condusi la cabana unde vroiau sã ajungã. ÃŽncepînd de azi dimineatã (ieri, 1 mai - n.r.), au început sã plece turistii, iar cînd au vãzut cã a început sã ningã au fugit toti acasã“, a declarat Raul Papalicef, seful Serviciului Salvamont Neamt.
Conform prognozelor meteorologilor nemteni, astãzi vremea va fi rece, mai ales dimineata si seara. Cerul va fi variabil la noros, izolat fiind posibile averse de ploaie. Vîntul va sufla slab la moderat în teritoriu, iar la munte, la mare altitudine, va înregistra viteze maxime de 80 de kilometri pe orã. Minimele termice vor fi cuprinse între 1 si 5 grade Celsius, iar maximele se vor situa între 12 si 17 grade Celsius. Mîine, vremea se va încãlzi usor fatã de astãzi. Cerul va fi noros, iar local va ploua. Vîntul va sufla slab la moderat, cu intensificãri de pînã la 80 de kilometri pe orã. Temperaturile minime se vor situa între 2 si 6 grade Celsius, iar cele maxime vor fi cuprinse între 13 si 20 de grade Celsius.

Articol afisat de 1644 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective