Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 2 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
VCM Piatra Neamt, pe podiumul campionatului

VCM Piatra Neamt, pe podiumul campionatului

• echipa pietreanã a terminat pe locul III în Divizia A1 • la ultimul turneu al play-off-ului, elevii antrenorilor Dan Gavril si Nicu Burus au cîstigat 2 meciuri din trei •

Volei Club Municipal-LPS Piatra Neamt a înregistrat cea mai mare performantã dintre toate echipele nemtene în acest sezon competitional: a cîstigat medalia de bronz în campionatul national. Este o performantã care va fi unicã pentru sportul nemtean, deoarece nici o altã echipã reprezentantã a acestui judet nu mai poate atinge un nivel mai înalt. Sanse ar mai avea doar HCM Roman, în Cupa României, însã nemtencele nu par capabile de a produse o astfel de surprizã. Performanta echipei antrenate de Dan Gavril si Nicu Burus este cu atît mai pretioasã cu cît nemtenii nu porneau în septembrie cu sanse asa de mari la podium. Erau favorite Dinamo, Constanta, Baia Mare, Zalãul, Steaua si Rîmnicu Sãrat. Trupa nemteanã a surprins însã pe toatã lumea si a fãcut sãrbãtorile pe prima pozitie a clasamentului intern, existînd mari sanse de a termina pe acelasi loc si la finalul sezonului regulat.
La turneul de la Bucuresti, acolo unde s-au acordat si medaliile, VCM-LPS Piatra Neamt a dat dovadã de mult profesionalism si a tratat toate jocurile cu mare seriozitate. Nemtenii au început cum nu se putea mai bine turneul, cu o victorie clarã contra lui Dinamo Lemtrans Bucuresti, scor 1-3 (17-25, 25-20, 20-25, 18-25). A urmat victoria cu Steaua, 0-3 (25-23, 25-22, 25-16) si jocul contra campioanei Tomis Constanta, dobrogenii învingînd cu 3-1 (25-15, 26-24, 23-25, 25-23). „Turneul mi-a plãcut pentru cã echipa noastrã a realizat un joc frumos si a fãcut spectacol. Am cîstigat douã meciuri si am fost aproape de a învinge si campioana“, a povestit Constantin Nitã, directorul clubului pietrean. Acesta a recunoscut, însã, cã medalia de bronz a fost o surprizã si pentru el. „Puteam mai mult, avînd în vedere cã am condus clasamentul mult timp, dar trebuie sã stiti cã noi ne fãcuserãm planuri pentru locul 4. Si premierea o programaserãm initial pentru primul loc sub podium, dar acum sînt nevoit sã le plãtesc bãietilor pentru munca prestatã. O fac, însã, cu plãcere“, a declarat Constantin Nitã.
Odatã campionatul încheiat, VCM-LPS Piatra Neamt a primit oferte din parte cluburilor din Divizia A1 pentru mai multi jucãtori. Cel mai ofertat pare a fi Marius Ciortea. Acesta se aflã la finalul contractului cu gruparea de la poalele Pietricicãi si pare tentat sã plece în altã parte. „Sîntem în perioada de tatonare în cazul lui Ciortea. Sper cã vom continua colaborarea“, a spus Nitã. Oficialul a mai anuntat cã VCM-LPS îl va avea în lot pe moldoveanul Igor Didorciuk si în sezonul urmãtor, întelegerea terminîndu-se tot la finalul campionatului recent încheiat. ÃŽntrebat dacã VCM-LPS, în actuala componentã, poate spera la cîstigarea unui titlu national, Nitã a recunoscut cã echipa ar mai avea nevoie de „un principal si un secund“.
Pentru unii dintre jucãtorii echipei pietrene, pauza competitionalã este, însã, departe. Gavril, Ciortea si Gheorghitã sînt convocati la nationalã pentru preliminariile CampionatuluI European. Mihalcea si Matei sînt si ei convocati, dar la lotul de juniori, care va evolua la Balcaniadã si în preliminariile europenelor.
ÃŽn fotografie este „echipa de bronz“: rîndul de sus - Nicu Burus (antrenor secund), Cristinel Anitei (maseur), Stefan Stefurã, Ionel Mocanu, Robert Petraru, Ciprian Matei, Rãzvan Mihalcea, Mihai Gheorghitã, Constantin Nitã (director), Dan Gavril (antrenor principal); rîndul de jos - Marian Ionescu, Marius Ciortea, Marius Dascãlu, Rares Gavril, Mihai Dumitrache, Igor Didorciuk.

Articol afisat de 2081 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective