Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2007
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 2 Mai 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD nu crede în sondajul PLD-PNL

PSD nu crede în sondajul PLD-PNL

• un recent sondaj local care îi alocã primarului Gheorghe Stefan 86,8% din electorat este contestat • PSD comenteazã procentul, spunînd cã 54,5% dintre repondenti nu au rãspuns la întrebare • sustinãtorii actualului primar reprezintã, în cifre reale, 39,49% dintre cei care au fost intervievati, dupã cum sustin pesedistii •

Reprezentantii Partidului Social Democrat, filiala Neamt, „rãstoarnã“ procentele cu care PNL si PLD au iesit dintr-un recent sondaj realizat în municipiul Piatra Neamt. Rezultatele respectivului sondaj arãtau cã dacã duminicã, 29 aprilie, ar fi avut loc alegeri locale, actualul primar, Gheorghe Stefan, ar fi obtinut nu mai putin de 86,8% dintre voturi. Procentul foarte mare este grevat, însã, de un la fel de mare procent de indecisi, cãci 54,5% dintre repondenti au spus „nu stiu“, „nu rãspund“ sau „nu votez“, lucru speculat de liderii PSD. Rezultatele sondajului sînt comentate din tabãra adversã de cãtre deputatul Ioan Munteanu, presedinte al PSD Neamt, care, desi nu vrea sã spunã cã cifrele sînt false, atrage atentia asupra procentului mare de indecisi si absenti. „Trebuie sã spunem cã procentul pentru Gheorghe Stefan, 86,8%, este de necrezut; pare cã ne întoarcem înainte de '89. Acest procent este, de fapt, de 39,49% dintre cei care au rãspuns, cãci 54,5% nu au rãspuns la aceastã întrebare. Nu cred cã în Piatra Neamt PLD, PNL si PD au ca vot politic 75,2%, ceea ce reprezintã, iarãsi, doar 15,4% dintre repondenti, pentru cã n-au rãspuns 66,10% la aceastã întrebare. Deci 75,2% devine doar 25,49%. Eu sînt sigur cã în numãrul mare de indecisi stau si votanti ai PSD, si vom vedea acest lucru la alegerile locale din 2008. Nu judec sondajul cã nu ar fi fost bine fãcut, dar sînt sigur cã multi dintre cei care nu au rãspuns la întrebare n-au fãcut-o de teamã cã s-ar afla cu cine voteazã. Electoratul Partidului National Liberal si al Partidului Liberal Democrat a rãspuns la sondaj, în vreme ce electoratul social-democratilor s-a abtinut. Dar chiar si asa, fatã de un sondaj fãcut în urmã cu o lunã, cînd PSD a iesit cu un procent de 10%, acum a ajuns la 15,4%, adicã ne-a mai pus ceva, nu ne-a luat“, a declarat deputatul Ioan Munteanu, secretar general al Camerei Deputatilor.
Conform sondajului, pentru Consiliul Local Piatra Neamt, PLD ar fi obtinut 36,3% din voturi, PNL si PD urmînd sã obtinã doar 19,6 si, respectiv, 19,3%. PSD ar fi obtinut doar 15,4% dintre voturi, PNG - 4,9%, iar PRM - 2,9%. Numãrul indecisilor este si mai mare în acest caz, de 66,1%. Referitor la politica nationalã, sondajul a arãtat cã 48,1% dintre repondenti nu sînt deloc multumiti, în timp ce alti 37,8% nu sînt prea multumiti. Destul de multumiti sînt 12,6%, iar foarte multumiti - doar 1,6%. De asemenea, sondajul a arãtat cã, dacã duminicã ar fi avut loc alegeri parlamentare, 12% dintre locuitorii municipiului Piatra Neamt ar fi votat cu PLD, iar 7,9% - cu PD. Gradul de nehotãrîre este dat de 33% din repondenti, care au spus cã nu stiu cu cine ar vota, în timp ce 11,6% au rãspuns cã nu ar fi votat. Sondajul a fost realizat pe un esantion de 902 persoane din Piatra Neamt, în perioada 24 martie - 6 aprilie, eroarea pe care si-o asumã fiind de +/- 3,2%.
Alte personalitãti ale vietii politice locale ale cãror nume au fost rostite de repondenti au fost Ioan Munteanu (3,4%), Ion Rotaru (3,4%), dar si altii care au adunat procente sub 2%.

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective