Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Sinucidere cu otrava pentru soareci

• o femeie Ă®n vĂ®rsta de 47 de ani, din Roznov, a Ă®nghitit mai multe substante toxice • conform opiniei medicilor, pacienta ar fi Ă®ngurgitat grĂ®usor rosu, destinat stĂ®rpirii rozatoarelor si substante organo-fosforate •

O nemteanca si-a pus capat zilelor înghitind mai multe substante otravitoare, printre care si grîusor rosu, utilizat pentru stîrpirea soarecilor si sobolanilor. Gestul disperat al Florentinei M., în vîrsta de 47 de ani, din Roznov, petrecut miercuri dupa-amiaza, 6 iunie, a socat nu numai familia si rudele acesteia, ci întreaga comunitate, mai ales ca, în urma cu trei luni, sotul femeii s-a spînzurat.
Conform precizarilor facute de fiica victimei, în vîrsta de 17 ani, în ziua tragediei, femeia a avut o atitudine absolut fireasca, a trebaluit prin gospodarie si nu a avut divergente cu nimeni.
„Totul s-a petrecut dintr-o data, fara sa am timp sa ma gĂ®ndesc ca ar fi putut sa Ă®i treaca prin cap asa ceva. Eram amĂ®ndoua Ă®n gradina si pliveam straturi si, la un moment dat, mi-a zis ca se duce Ă®n casa sa bea apa. Am vazut ca Ă®ntĂ®rzie si m-am gĂ®ndit ca ori manĂ®nca ceva, ori a obosit si vrea sa se odihnesca putin. Am stat o vreme si, la un moment dat, m-am dus dupa ea Ă®n casa. Am gasit-o cazuta pe jos, Ă®n stare de inconstienta. Am stropit-o cu apa, nu si-a revenit si apoi am sunat la Salvare“, a declarat fiica victimei.
Un echipaj medical al Serviciului Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare s-a deplasat urgent la locuinta femeii, gasind-o în stare de coma si dupa ce suferise si stop cardiac. Dupa ce i s-au aplicat manevre de resuscitare, inima femeii a repornit, iar pacienta a fost transportata la Unitatea de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean Neamt.
„Pacienta a ajuns la noi Ă®n stare de coma profunda, cu tensiune foarte mica si puls scazut, avea pupilele foarte dilatate. Fiind vorba despre o intoxicatie medicamentoasa, i-am facut spalaturi gastrice, iar, dupa culoarea roz care a iesit pe sonda nazo-gastrica, am banuit ca este vorba despre o intoxicatie cu otrava de soareci. Pe de alta parte, dupa alte semnalmente pe care le avea pacienta, am dedus ca Ă®n afara de grĂ®usorul acela a Ă®nghitit si altceva, adica substante organosfosforate de tipul antidaunatorilor utilizati Ă®n agricultura. CĂ®t timp a fost Ă®n Ă®ngrijirea noastra, pacienta a mai suferit un stop cardiac, a fost resuscitata si si-a revenit, dar pentru ca starea ei era foarte grava, a fost transferata la sectia Anestezie si Terapie Intensiva.
De la colegii de acolo am Ă®nteles ca pacienta a facut si al treilea stop cardiac, dar nu a mai putut fi salvata“, a declarat doctor BrĂ®ndusa Stahie, din cadrul Unitatii de Primire a Urgentelor a Spitalului Judetean.
Corpul neînsufletit al femeii a fost transportat la Serviciul Medicina Legala Neamt, în vederea efectuarii necropsiei si a analizelor toxicologice.

Articol afisat de 3955 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective