Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Atentie la certificatele de garantie ale bunurilor cumparate!

• nu toti comerciantii de bunuri de folosinta ndelungata acorda certificate de garantie • urmare a neregulilor constatate, s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 798 produse n valoare totala de 71.357 lei •

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au efectuat, recent, un control referitor la respectarea conditiilor de acordare a garantiei la comercializarea produselor de folosinta ndelungata. Au fost verificati din acest punct de vedere patru producatori, doi distribuitori si zece comercianti en-detail, verificndu-se mai multe grupe de produse. La cei 16 operatori economici au fost controlate 1.049 produse, n valoare de 189.207 lei, si au fost gasite abateri la 798 de produse, n valoare de 71.357 lei. Desi, conform legislatiei n vigoare, garantia de conformitate este obligatorie din punct de vedere juridic, numai o parte din operatorii economici acorda certificate de garantie pentru produsele de folosinta ndelungata. Firmele SC Diaflor din comuna Alexandru cel Bun si SC As Donus Group din Tasca, ambele distribuitoare de parchet multistratificat, comercializau produse fara a fi nsotite de certificate de garantie. Pentru cele doua tipuri de produse, pe eticheta atasata exita nscrisul „Garantie 10 ani“.
Inspectorii OJPC Neamt au constatat ca la produsele din grupa tehnica de calcul si aparatura IT care snt asamblate n functie de preferintele consumatorilor, n unitatile specializate, certificatul de garantie nu este nsotit de declaratia de conformitate data pe proprie raspundere pentru ntregul sistem ci numai pentru subansamble. Aceste nereguli au fost depistate la SC Bintelectron si SC Pro Mag din Piatra Neamt. La 12 operatori economici, s-au identificat abateri privind continutul certificatului de garantie, nefiind nscrise toate elementele obligatorii. Astfel, s-a constatat ca, desi n mod normal ar trebui ca produsul sa beneficieze de garantie pentru orice neconformitate aparuta timp de doi ani de la livrare, unele firme scurteaza aceasta perioada. SC Danelys Prest Piatra Neamt acorda garantie ntre un an si un an si jumatate pentru acumulatori auto Rombat de 12 V/ 85 -124 Ah si12 V /150 -180 Ah.
SC LM Mob Piatra Neamt nscrie perioada de garantie de 12 luni, iar instructiunile de ntretinere snt sumar prezentate, desi snt o conditie pentru a nu se anula garantia. La SC Lucinex Com Prod si SC Apromixt din Piatra Neamt, producatori de usi si geamuri termoizolante, SC LM Mob SRL Piatra Neamt, producator de mobila, SC Elcisigur Piatra Neamt, distribuitor de usi de garaj, s-a constatat nenscrierea duratei medii de utilizare a produselor.
Urmare a neregulilor constatate, s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 798 produse, n valoare de 71.357 lei, au fost aplicate opt amenzi cotraventionale n valoare de 9.000 lei si au fost date opt avertismente.

Articol afisat de 2592 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Sntate Stiri Sntate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective