Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sntate 8 Iunie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email
Medici de familie prinsi cu ocaua mica

Medici de familie prinsi cu ocaua mica

• 115 medici de familie din judet au fost controlati de CAS si de ASP Neamt • verificarile au scos la iveala numeroase nereguli, unele mai grave, alte mai putin • abaterile constatate vor fi sanctionate cu diminuarea cu 10% a venitului per capita al cabinetului pe o luna •

115 medici de familie din judet au facut obiectul controlului ncrucisat efectuat, de mai bine de doua saptamni ncoace, de echipe mixte alcatuite din reprezentanti ai Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) si ai Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Neamt.
Echipele de control au avut n vizor, n primul rnd, modul de prescriere a medicatiei destinate tratarii bolnavilor de diabet si a celor cu afectiuni oncologice. n afara de aceasta, au fost verificate listele cu programarile facute pentru consultatiile periodice ale bolnavilor de diabet, precum si existenta scrisorilor medicale trimise de catre medicii specialisti.
Au fost verificate registrele de consultatii si confruntate daca ziua eliberarii retetei coincide cu ziua consultatiei, au fost verificate ntocmirea si corectitudinea documentelor medicale etc.
Conform precizarilor facute de catre jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt, echipele de control deplasate n teritoriu au gasit nereguli la multi dintre medicii de familie, dar au avut si placuta surpriza sa constate numai aspecte pozitive la cteva cabinete de medicina primara.
Echipele de control au constat ca unii medici de familie lipseau de la program, altii au refuzat sa prezinte registrul de consultatii, sustinnd ca nu au si nu au avut niciodata asa ceva. La unii medici nu s-a putut verifica daca datele trecute n fisa pacientului coincid cu ceea ce s-a trecut pe reteta, deoarece lipsea cotorul topului de retete, la destul de multi s-a constatat ca, desi lipseau scrisorile medicale din partea medicilor specialisti n diabet, au prescris retete cu antidiabetice orale. Unii nu aveau ntocmita lista cu programarile pentru consultatiile care trebuie facute o data la trei luni, n cazul bolnavilor de diabet. S-a mai constatat ca unor pacienti cu diabet li s-au prescris de doua ori ntr-o luna reteta cu antidiabetice orale.
„Multi dintre medici aveau lipite pe usa liste cu tarife pentru diverse servicii medicale pe care le presteaza. Acestea si chitantierele aferente au fost ridicate pentru a se verifica cine a fost taxat si daca taxarea a fost facuta conform listei de tarife. Conform contractului cadru pe 2007, medicii de familie nu au voie sa perceapa taxa pacientilor de pe lista care au calitatea de asigurat. Asa ca, daca au facut-o, vor fi sanctionati, daca au taxat neasiguratii, atunci nu e nici o problema. Am avut surpriza sa constatam ca, desi nu am fost anuntati de unii medici ca lipsesc mai mult timp, la cabinetul lor exista un alt medic care le preluase activitatea, adica pacientii nu au avut de suferit din acest punct de vedere. Majoritatea neregulilor constatate vor fi sanctionate cu diminuarea cu 10% a venitului per capita al cabinetului pe luna mai sau iunie, adica luna cnd a fost controlat medicul respectiv. Pentru medicii care au refuzat sa prezinte documentele ar trebui sa recurgem la rezilierea contractului, dar si desfasoara activitatea n zone izolate si snt singuri“, a declarat jurista Daniela Soroceanu, director general al CAS Neamt.

Articol afisat de 1396 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Sntate Stiri Sntate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective