Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pregatiri pentru banii europenilor

• se contureaza cadrul legal pentru functionarea Programului Operational Regional • în urmatoarele doua luni, judetul Neamt va împrumuta cinci milioane de lei pentru alimentari cu apa si reparatii de drumuri •

Programul Operational Regional (POR), menit sa atraga fonduri structurale în Neamt, începe sa se contureze. Dupa cum a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean, la începutul acestei saptamîni s-a întîlnit cu ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintei, cu care a discutat despre punerea la punct a ultimelor detalii pentru demararea Programului Operational Regional. „Pîna pe data de 15 iunie, trebuie aprobate actele normative necesare functionarii activitatii în aceasta latura si hotarîrea de guvern în baza careia sa se constituie un consiliu de monitorizare a activitatii Programului Operational Regional. Pîna la aceeasi data, trebuie facute pregatirile din punct de vedere tehnic, dupa care va aparea ghidul de aplicare a programului POR. Sper ca, în aceasta toamna, sa fim capabili sa accesam fonduri europene“, a declarat Vlad Marcoci, presedintele Consiliului Judetean Neamt.
POR se va pune în aplicare pe mai multe axe. Axa II urmareste asigurarea finantarii pentru rezolvarea problemelor de infrastructura a transporturilor si reabilitarea drumurilor judetene si comunale, axa III - infrastructura sociala si reabilitarea spitalelor, iar în baza axei VI se asigura asistenta tehnica. ÃŽn judetul Neamt nu va fi reabilitat nici un spital, ci va fi construit unul nou, în perioada urmatoare. „Am sustinut, la întîlnirea cu seful Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, ca deciziile care se vor lua pentru punerea în practica a programelor sa fie la nivel regional, iar ministerul sa coordoneze, nu sa se implice în proiectele tehnice“, a mai spus Vlad Marcoci.
Horia Irimia, secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, a fost de acord ca, în urmatoarele doua luni, Consiliul Judetean Neamt sa acceseze un credit în valoare de cinci milioane de lei, jumatate din suma fiind destinata reparatiilor drumurilor comunale, iar cealalta jumatate - pentru alimentari cu apa.

Articol afisat de 1548 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective