Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Iunie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Agentia de Nord-Est, fonduri nerambursabile pentru mediu

• vor putea beneficia de sprijin financiar localitatile cu cel mult 50.000 de locuitori • termenul limita pentru depunerea cererilor de finantare este 15 august •

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est a lansat, la nivelul Regiunii Nord Est, licitatia deschisa pentru „Schema de investitii pentru sprijinirea initiativelor sectorului public n sectoarele prioritare de mediu“, care urmeaza a fi implementata n cadrul Programului Phare 2005 - Coeziune Economica si Sociala.
Obiectivul principal al schemei de granturi consta n acordarea de asistenta financiara autoritatilor publice locale cu responsabilitati n domeniul protectiei mediului si ONG-urilor cu responsabilitati n domeniul biodiversitatii sau protectiei naturii, din toate cele opt regiuni de dezvoltare ale Romniei, n eforturile lor de a reduce volumul deseurilor, de a mbunatati calitatea resurselor de apa si a apei potabile, de a reduce poluarea atmosferei si de a extinde activitatile privind protectia naturii si biodiversitatea.
Aceasta schema va oferi sprijin financiar nerambursabil autoritatilor publice din localitatile cu maximum 50.000 de locuitori, n vederea dezvoltarii activitatilor de investitii la nivel regional, n trei sectoare prioritare de mediu - gestionarea deseurilor, gospodarirea apelor si a apelor uzate si biodiversitate/ protectia naturii.
Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 26,67 milioane de euro, din care 20 de milioane de euro snt fonduri Phare si 6,67 milioane de euro reprezinta cofinantare de la bugetul de stat. „Suma alocata Regiunii Nord-Est este de 3,334 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro din fonduri europene si 0,834 milioane de euro de la bugetul de stat. Valoarea finantarii nerambursabile pentru aceste proiecte va fi cuprinsa ntre 300.000 de euro si 1.000.000 de euro, pentru fiecare proiect. Fiecare beneficiar al finantarii nerambursabile trebuie sa contribuie cu un aport propriu de cel putin 10%, n numerar, din bugetul proiectului“, a declarat Constantin Apostol, directorul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est. Cererile de finantare vor fi depuse la sediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est pna la data de 15 august, ora 16.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TRN)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politic Stiri Politic
Stiri Sntate Stiri Sntate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective