Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 8 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Parlamentarii nemteni si motiunea

• desi a semnat motiunea democratilor, Vasile Pruteanu n-a fost ieri s-o auda si s-o voteze • democratul Marius Rogin spune, Ă®n apararea colegului, ca prezenta nu era obligatorie • nici social-democratul Ioan Munteanu n-a ascultat textul motiunii, preferĂ®nd Ă®n schimb... o cafea pe holul Parlamentului • liberalul Serban Stratila spune ca motiunea PD „parca nici nu e scrisa Ă®n limba româna“ •

Motiunea de cenzura a Partidului Democrat, Ă®nregistrata cu multe chinuri, a fost ieri citita Ă®n Parlament. Desi trebuia sa fie o simpla formalitate, citirea textului Ă®ncropit de democrati s-a transformat rapid Ă®n circ, Ă®n cel mai pur stil dĂ®mbovitean: premierul Calin Popescu Tariceanu si vicepresedintele PD Cezar Preda si-au adresat cuvinte de amor reciproc, din care cel mai dulce a fost „boule“. Nici mamele personale ale celor doi razboinici n-au lipsit din discutie. Dat fiind ca toata panarama a avut loc chiar sub ochii lui, deputatul PSD de Neamt, Ioan Munteanu, spune ca cei doi mai aveau un pic si se lua la bataie Ă®n toata regula. Dupa trei ore de certuri, motiunea de cenzura a fost citita, textul votat si politicienii si-au dat Ă®ntĂ®lnire mĂ®ine, la consultari, urmĂ®nd ca luni sa se voteze caderea sau ramĂ®nerea actualului guvern. Optimisti ca va cadea sĂ®nt, desigur, democratii si liberal-democratii, brat la brat ca-ntotdeauna. „Nu am fost la Parlament Ă®n momentul citirii motiunii, dar am citit-o, stiu ce cuprinde, am semnat-o. Motiunea scoate Ă®n evidenta faptul ca, dupa referendumul din 19 mai, problemele ridicate de Traian Basescu sĂ®nt de prima urgenta si ce trebuie sa concluzionam ar fi faptul ca avem nevoie de un nou Guvern. Eu vad componenta politica a noului Cabinet PD-PLD-PNL, dar fara Tariceanu premier. Poate sa ramĂ®na Ă®n PNL, dar sa nu fie prim-ministru“, a declarat Vasile Pruteanu. Democratul Marius Rogin sta Ă®n expectativa, cu gĂ®ndul la consultarile politice de astazi. Dar n-a uitat sa ia apararea semnatarilor motiunii care au lipsit ieri de la citire: prezenta nu era obligatorie. „Cred ca motiunea este foarte importanta pentru ca nu se poate ca Ă®ntr-o tara puterea si opozitia sa-si dea mĂ®na grevĂ®nd astfel populatia de o minima protectie. Nu se poate ca Ă®ntr-o tara cei din opozitie sa-si propuna si proiecte de guvernare. Ei pot eventual sa supravegheze programul de guvernare al puterii. Cred ca vineri se vor lamuri toate aceste lucruri si vom afla Ă®n sfĂ®rsit cine este la guvernare si cine e Ă®n opozitie, astfel Ă®ncĂ®t luni, Ă®n eventualitatea Ă®n care PSD nu sustine motiunea PD, sa treaca fara declaratii Ă®n barca guvernantilor“, a declarat deputatul democrat Marius Rogin.
Si senatorul PNL de Neamt Serban Stratila a studiat pe Ă®ndelete textul motiunii de cenzura introduse de pedisti la adresa Cabinetului Tariceanu II. Si a gasit o multime de greseli gramaticale. „Parca nici nu e scrisa Ă®n limba româna, are o forma complet negramaticala. Dincolo de acest aspect, nu spune nimic concret. ĂŽn afara faptului ca cere demisia premierului, nu are argumente, nu are substanta, nu are nimic. ĂŽnsa a fost citita, chiar daca la un moment dat au fost neĂ®ntelegeri cu privire la rezultatul votului si va fi supusa votului luni“, a spus senatorul liberal nemtean. Cel mai avantajat a fost de departe deputatul Ioan Munteanu. Social-democratul nemtean a vazut si circul de la fata locului, iar Ă®n momentul citirii textului motiunii a renuntat Ă®n favoarea unei cafele bune. „Am fost la munca, desigur, dar cĂ®nd s-a citit motiunea am stat pe hol. Noi, parlamentarii PSD, nu am fost prezenti Ă®n sala la acest punct. Stiu ca s-a spus ca ni s-a dat aceasta recomandare prin sms-uri, prin mesaje, dar nu e adevarat. A fost la libera alegere. Eu am ales sa ies pe hol, sa beau o cafea si sa astept sa treaca. Am citit motiunea si este foarte slaba din punctul meu de vedere. ĂŽn parte, acesta este motivul pentru care n-am stat Ă®n sala. Apoi, exista sansa sa depunem noi, PSD, o motiune de cenzura, lucru care va fi decis Ă®n Consiliul National de vineri. Dar va fi o motiune Ă®n care sa discutam de guvernarea din 2005 Ă®ncoace, nu de doua luni“, a declarat Ioan Munteanu.
Sedinta a Ă®nceput Ă®n Parlament cu o ora Ă®ntĂ®rziere, Ă®n lipsa parlamentarilor PSD si PRM. S-a cerut amĂ®narea lecturarii motiunii pe motiv de invaliditate a semnaturilor de pe ea. CĂ®nd sa se voteze amĂ®narea, liberalii au cerut pauza de consultari. Dupa pauza, s-a votat amĂ®narea motiunii. PD a contestat procedura si a cĂ®stigat. S-a citit motiunea, Tariceanu si Preda s-au Ă®ncaierat. Motiunea de cenzura „Guvernul Tariceanu trebuie sa plece“ va fi votata luni, la ora 15.

Articol afisat de 1481 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective