Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Canicula devastatoare ocoleste judetul

• Neamtul nu este inclus Ă®n rĂ®ndul celor 30 de judete pentru care astazi meteorologii au emis Cod Galben • temperatura maxima nu va depasi, Ă®n judet, 35 de grade Celsius, iar mĂ®ine maxima termica va fi mai scazuta cu cĂ®teva grade •

Judetul Neamt va fi ferit zilele acestea de canicula devastatoare care se va abate asupra mai multor judete din Moldova. Conform prognozelor meteorologice, astazi vremea va fi deosebit de calda si la noi în judet, dar temperaturile maxime nu vor depasi 35 de grade Celsius, iar mîine temperatura aerului va scadea usor, astfel încît maximele nu vor depasi 32 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorari dupa-amiaza si seara la munte, unde izolat se vor semnala averse si descarcari electrice. Vîntul va sufla slab la moderat, iar în zona montana înalta va sufla tare, cu intensificari de pîna la 90 de kilometri pe ora.
Desi nemtenii se plîng ca suporta foarte greu temperaturile ridicate si au impresia ca luna în curs a fost una caniculara, masuratorile meteorologilor nemteni efectuate în aer, la umbra, au aratat ca, de la începutul lui Ciresar pîna acum, în doar patru- cinci zile mercurul din termometre a trecut de 26 de grade Celsius. Pe de alta parte, temperaturile înregistrate luna aceasta în Neamt au depasit cu 5-8 grade temperaturile medii normale pentru aceasta perioada.
„Populatia traieste cu falsa impresie ca temperaturile sĂ®nt foarte ridicate, deoarece atunci cĂ®nd bate soarele si mai ales cĂ®nd sĂ®ntem Ă®n miscare, ni se pare mult mai cald decĂ®t este Ă®n realitate. De exemplu, sfĂ®rsitul de saptamĂ®na a fost unul calduros, dar rezonabil, daca luam Ă®n consideratie temperaturile masurate Ă®n aer, la umbra, dar sufocant, daca tinem cont de acelea masurate la soare. Astfel, duminica au fost 29 de grade Celsius la umbra si 54 de grade la soare, sĂ®mbata si duminica s-au Ă®nregistrat 32 de grade Celsius la umbra si 52, respectiv, 55 de grade Celsius la soare. Pentru mĂ®ine (astazi, 26 iunie - n.r.) ne putem considera norocosi, fata de locuitorii celorlalte judete ale Moldovei - Vrancea, Galati, Bacau, Iasi, Vaslui - unde temperaturile maxime vor depasi 36 de grade Celsius, iar indicele temperatura-umiditate va atinge si chiar va depasi 80 de unitati. Chiar si Ă®n cursul noptii, temperaturile minime vor fi mai mari de 20 de grade Celsius, acestea fiind numite nopti tropicale“, a declarat Ioan Rancea, seful Statiei Meteo Piatra Neamt.
Potrivit aceleiasi surse, si în urmatoarele doua luni nemtenii vor fi feriti de temperaturi mai mari de 35 de grade Celsius, dar caldura va fi greu de suportat, mai ales ca precipitatiile vor fi deficitare.

Articol afisat de 1741 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective