Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
S-a dat startul la Bacalaureat 2007

S-a dat startul la Bacalaureat 2007

• ieri a fost proba orala la româna • subiectele le-au picat... „dupa cum le-a fost norocul •

Circa jumatate dintre candidatii înscrisi pentru sustinerea primului examen al maturitatii au dat ieri ochii cu membrii comisiei de evaluare din cele 12 centre existente în Neamt. Pentru bac s-au înscris 4.596 de candidati, proba orala începînd dimineata, elevii intrînd în sala de examen pe baza unui grafic cu orele la care aveau sa se prezinte în fata comisiei. În acest an, elevi de la acelasi liceu dau bacalaureatul în centre diferite, mergîndu-se pe ideea ca în acelasi loc sa se adune elevi care termina la acelasi profil, în unitati de învatamînt diferite.
„Acum am iesit de la proba orala si cred ca a fost destul de bine pentru ca am luat o nota frumoasa. E drept ca nici profesorii nu au fost pusi sa ma încurce, ba, dimpotriva, au vrut sa ma ajute. Bine ca am trecut de acest hop. Cred ca voi reusi sa trec si de limba moderna, iar la lucrarile scrise sînt singura ca îmi va fi mai usor, pentru ca ma descurc mai bine la scris, decît la oral“, a spus o absolventa de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“. Colega sa, de la aceeasi unitate de învatamînt, nu a fost la fel de norocoasa. „Mie mi-a picat ceea ce nu stiam. Cînd am vazut subiectele, parca mi s-a facut negru în fata ochilor. Dar, chiar si cu acest ghinion, am iesit cu bine din proba“, a spus Irina M., care da examenul de maturitate la Colegiul National „Petru Rares“.
Discutiile despre ceea ce s-a întîmplat în sala de examen îi adunau gramada pe cei care înca nu dadusera ochii cu membrii comisiei. Fetele, adolescente în toata regula, au uitat pentru o zi de machiaj, de coafuri sofisticate, ori de vestimentatii care mai de care mai trendy si s-au prezentat decent în fata celor care aveau sa le evalueze cunostintele. Baietii, în ciuda temperaturii caniculare, purtau costume si cravate care le dadeau prestanta cuvenita în fata examinatorilor. Anul acesta, sustinerea examenului de final de liceu se va face în doua sesiuni. Prima a fost programata de pe 25 iulie, iar a doua - în luna august, între 20 august si 3 septembrie. Conform programarii facute de minister, în zilele de 25 si 26 iunie se desfasoara proba la româna, oral; 27 si 28 iunie - limba moderna, oral; 29 iunie - româna, scris; 3 iulie - proba obligatorie a profilului, scris; 4 iulie - o proba la alegere din aria curriculara corespunzatoare specializarii, scris sau practic; 5 iulie - o proba la alegere între disciplinele din celelalte arii curriculare, scris sau practic. Pe 7 iulie se vor afisa rezultatele (pîna la ora 16) si se vor depune contestatiile (între orele 16-20). Pe 10 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Articol afisat de 2234 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective