Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sarbatoarea Sînzienelor, la Tupilati

Sarbatoarea Sînzienelor, la Tupilati

• ziua comunei a fost marcata, duminica, prin traditionala Sarbatoare a Sînzienelor, ajunsa la cea de a XIII-a editie • satenii s-au adunat în Parcul Comunal, unde a fost organizat si bîlciul anual • Primaria, Caminul Cultural si Biblioteca Comunala din Tupilati, organizatorii manifestarilor, au invitat Ansamblul din Ciocanesti-Suceava si solistii Daniela Condurache si Pamfil Roata •

Nasterea Sfîntului Ioan Botezatorul a fost pentru locuitorii comunei Tupilati nu doar un prilej de a se aduna în Casa Domnului, pentru a-l preamari pe cel supranumit Înaintemergatorul Lui Hristos, ci si de a petrece, într-un cadru special, Ziua Comunei. Ajunsa la cea de a XIII-a editie, Sarbatoarea Sînzienelor a fost pregatita cu minutiozitate de organizatori - Primaria, Caminul Cultural si Biblioteca Comunala Tupilati.
Oamenii locului au avut parte de o vreme pe sufletul lor, numai buna pentru petrecere. Dupa cum se cuvine în ziua dedicata Domnului, multi dintre sateni au mers, de cum au început sa bata clopotele bisericii de centru - care poarta hramul „Nasterea Sfîntului Ioan Botezatorul“ - sa asiste la Sfînta Liturghie. Cei mai tineri s-au adunat la Caminul Cultural, unde a fost organizat un simpozion intitulat „Semnificatia zilelor de Sînziene“.
Zona de desfasurare a ostilitatilor a fost Parcul Comunal, unde, potrivit traditiei, a fost organizat Bîlciul Anual. Instalatiile de agrement - de toate soiurile si pentru toate gusturile - au fost montate din vreme, dupa cum s-au instalat si comerciantii de mici, cîrnati, dulciuri, înghetata si bauturi.
Petrecerea a fost declarata deschisa în jurul orei 13, de catre primarul Petru Gherghel, care a facut urarile de bun venit cuvenite în asemenea ocazii. Apoi, pe scena special amenajata, într-o zona ceva mai umbroasa, au urcat, rînd pe rînd, artistii: Grupul Folcloric „Sînziene“ din Tupilati, Ansamblul de cîntece si dansuri din Ciocanesti - Suceava, „cireasa de pe tort“ fiind recitalul extraordinar al îndragitilor solisti de muzica populara Daniela Condurache si Pamfil Roata.
Tinerii au avut parte si de o discoteca în aer liber, care s-a prelungit pîna tîrziu.

„Este o sarbatoare traditionala, foarte cunoscuta în zona“

Cea de a XIII-a editie a Sarbatorii Sînzienelor a avut toate ingredientele pentru a fi mai reusita decît cele anterioare. Dovada a fost nu doar prezenta foarte numeroasa a comerciantilor, ci si participarea masiva a membrilor comunitatii. „Avem un program bogat si credem ca aceasta editie va fi mai reusita decît anterioarele. Am participat de dimineata la Sfînta Liturghie - este hramul bisericii Romano-Catolice din comuna. Ne asteptam la o participare masiva a cetatenilor comunei, dar si din localitatile învecinate. Este o sarbatoare traditionala, foarte cunoscuta în zona“, a declarat Petru Gherghel, primarul comunei Tupilati.
La rîndul sau, Romica Leonte, directorul Bibliotecii Comunale, a subliniat: „ÃŽn mod traditional, la Sarbatoarea Sînzienelor, în comuna noastra este organizat bîlciul anual. Am încercat sa asiguram un program cît mai variat, cu manifestari care sa fie atît prilej de îmbogatire spirituala, cît si de distractie. Programul artistic, discoteca în aer liber speram noi sa dea prilejul tuturor de a petrece, de a simti din plin atmosfera de sarbatoare. Ca la fiecare editie, oamenii asteapta cu nerabdare hora satului“.

Articol afisat de 2846 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective