Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2007
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iunie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Educatie de 1,4 milioane de lei, în Speranta

• Primaria vrea sa ridice la Izvoare, o scoala si o gradinita cu program prelungit pentru copiii din zona • în prezent, acestia bat drumul pîna în oras ca sa mearga la scoala • banii sînt veniti de la Guvern, dar Primaria trebuie sa cumpere terenul societatii Aimo Campana Cos SRL, radiata, ca sa înceapa constructia •

Copiii din cartierul Speranta vor primi educatie într-un ambient care va valora 1,4 milioane de lei. Primaria Piatra Neamt s-a alaturat Inspectoratului Scolar într-o noua initiativa, a carei finalitate se doreste a fi o scoala si o gradinita cu program prelungit la Izvoare. Unitatile de învatamînt sînt în mintea oficialilor pietreni de mai bine de doi ani de zile, însa nu s-au materializat pîna acum, ba din motive financiare, ba din lipsa de spatiu. Acum, problema si-a gasit solutie partiala. Guvernul a alocat 1,4 milioane de lei ISJ Neamt pentru constructii si dotari, iar municipalitatea a gasit terenul care sa le gazduiasca. Nu este al sau, însa. Alesii locali si-au dat acordul de principiu pentru întocmirea unui raport de evaluare si cumpararea imobilelor de la societatea Aimo Campana Cos SRL Piatra Neamt. Firma are pe strada Izvoare contructii, utilitati si terenul aferent. Directia de Asistenta Sociala din Primarie a subliniat necesitatea cumpararii suprafetei de teren pentru ca scoala si gradinita sa fie ridicate, mai ales ca, în prezent, „acesti copii frecventeaza unitati de învatamînt situate la mare distanta de locuintele lor din cartierul Speranta“. „ÃŽn urma verificarilor din teren, au fost identificate imobilele - constructii cu terenurile aferente în suprafata totala de 12.516 mp, proprietate a SC Aimo Campana Cos SRL, care se afla în imediata vecinatate a blocurilor de locuinte edificate de autoritatea administratiei publice locale în cartierul Speranta. ÃŽn vederea demararii negocierilor cu reprezentantii SC Aimo Campana Cos SRL pentru cumpararea bunurilor imobile mentionate, este necesara întocmirea de catre un expert evaluator a unui raport de evaluare a respectivelor bunuri“, este pledoaria angajatilor Primariei.
Societatea Aimo Campana Cos SRL va accepta în mod sigur negocierile cu municipalitatea, mai cu seama ca, prin decizia nr. 610 emisa de Tribunalul Neamt pe 31 martie 2005, a fost dizolvata de drept. Firma este în mod oficial radiata, dupa ce în anul 2004 a avut o cifra de afaceri neta de 792.437.000 de lei vechi (profit - 327.538.000 lei), pe cînd în 2005 a avut cifra de afaceri neta 0 lei si vreo 82 de milioane pierderi.
În paralel cu demararea lucrarilor la unitatea de învatamînt, municipalitatea si-a facut planul sa înceapa cosmetizarile de vara si în scolile pe care le are în grija. Profitînd de vacanta copiilor, autoritatile demareaza curatenia în scoli si gradinite, dispunînd pentru acest lucru de bani din rectificarea de buget. Compartimentul preuniversitar din Primarie a solicitat suplimentarea fondurilor alocate ca sa poata fi facute reparatii curente si capitale. Municipiul a primit în plus 200.000 de lei noi din impozitul pe venitul transferurilor proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, astfel încît s-a ajuns la 209.382.000 de lei. Acesti bani au fost împartiti dupa cum urmeaza: 9.295.000 cheltuieli pe învatamînt (cu 545 mii lei mai mult decît era prevazut initial), 8.951.000 lei cheltuieli pentru cultura/ recreere/ religie (cu 200 de mii de lei mai mult decît la început) si 62.242.000 lei cheltuieli de investitii (cu 545 de mii mai putin, bani dusi la învatamînt).

Articol afisat de 1505 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective