Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Iulie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Refuzat la donare pentru ca este puscarias

Refuzat la donare pentru ca este puscarias

• un romascan a facut scandal la Policlinica Roman pentru ca i-a fost refuzat dreptul de a dona sînge

Un scandal a dat peste cap activitatea Punctului de Recoltare a Sîngelui din Policlinica Roman, marti, 24 iulie, la primele ore ale diminetii. Romascanul Gheorghe Lefter (foto), în vîrsta de 39 de ani, a solicitat celor doua cadre medicale sa-i recolteze sînge. Initial, acestea l-au îndrumat sa treaca pe la medicul de familie si sa vina cu un bilet de trimitere care sa certifice ca este apt pentru a dona sînge. Enervat ca a fost refuzat, a început sa faca scandal, sa bata cu pumnii si picioarele în usa, netinînd cont de persoanele, peste 10 la numar, care îsi asteptau în liniste rîndul. Vazînd ca nu este suficient de convingator, el a început sa profereze amenintari la adresa celor doua cadre medicale. „De dimineata, în jurul orei 7, la Punctul de Recoltare a Sîngelui s-a prezentat un barbat, vînat la un ochi, care s-a dezbracat pîna la bust si s-a pregatit pentru donare. A asteptat pîna am terminat treaba, vociferînd, si apoi a facut un scandal monstru. I-am explicat ca trebuia sa vina cu bilet de la medicul de familie. Era tatuat pe brate si a insistat sa-i recoltam sînge, dupa care a început sa ne ameninte. A facut un adevarat circ. A mai fost cu doua zile în urma la noi si i-am spus acelasi lucru, ca trebuie sa aduca dovada de la medicul de familie ca nu este luat în evidenta cu boli cronice.
Donatorii si însotitorii acestora au fost revoltati de scandalul iscat într-un loc în care oamenii vin sa-si ajute semenii. „Am venit dimineata în Policlinica sa donez sînge. Am vazut un individ care a insistat sa i se ia sînge, spunînd ca nu are ce mînca. Doamnele i-au spus sa vina cu trimitere de la medicul de familie si barbatul a început sa faca panarama. S-a luat de asistenta, a început sa trînteasca în usa cu pumnii si picioarele. N-am mai vazut atîta disperare la un om“, a spus Lenuta Babafie, din Valeni. Desi reprezentantii Politiei Roman, chemati la fata locului, au intervenit si l-au condus pe Gheorghe Lefter afara din Policlinica, dupa nici o jumatate de ora acesta a revenit la fel de insistent, pretinzînd sa i se dea un act la mîna pentru medicul de familie. „Vreau sa donez sînge, sa pot trai si eu. N-am nici un venit, am fost eliberat din puscarie în luna martie, anul acesta. M-am gîndit sa donez sînge, sa pot sa ma hranesc. Am fost închis de mai multe ori, pentru furt, pentru ca nu aveam din ce trai. M-am saturat si nu mai vreau sa ajung la puscarie. Dupa donare, primesti niste tichete de masa din care poti cumpara de mîncare“, a spus Gheorghe Lefter. Cadrele medicale au afirmat ca nu au stiut ca omul a facut închisoare, pentru ca i-ar fi spus din start ca nu mai are voie sa doneze sînge. „ÃŽn urma cu cîtiva ani, persoanele care faceau închisoare aveau voie sa doneze sînge abia dupa sase luni de la eliberare. Or, noi nu am stiut ca barbatul a facut închisoare, situatie în care îi spuneam din start ca nu are voie sa mai doneze sînge niciodata“, a precizat Maria Tugui.

Articol afisat de 1376 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lacramioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective