Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Incendiu deliberat la dispensar

Incendiu deliberat la dispensar

• în noaptea de 28/ 29 octombrie, o persoanã necunoscutã a provocat un incendiu la Dispensarul Timisesti • se pare cã autorul a intrat pe un geam de la toaletã • desi au fost fortate usile mai multor dulapuri, nu a dispãrut nici un obiect • incendiul a provocat pagube de circa 500 milioane de lei • în decurs de trei ani, dispensarul a fost spart de patru ori •

Dispensarul din Timisesti a fost afectat, în noaptea de 28/ 29 octombrie de un incendiu care, desi nu a fost de mari proportii, a generat pagube semnificative. Mai mult decît atît, focul a lãsat în urmã mizerie, fum si un miros înecãcios, cu alte cuvinte o atmosferã în care nu se poate desfãsura, în conditii optime, o activitate medicalã.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre pompierii voluntari din cadrul Primãriei Timisesti, incendiul a fost provocat de o persoanã necunoscutã, care a premeditat fapta, dorind cu orice pret fie sã se rãzbune, fie sã facã rãu, pur si simplu. Prima persoanã care a luat act de cele petrecute a fost asistenta Floarea Agãpeanu, care a venit dimineatã la serviciu. Femeia a sesizat încã de cînd a intrat în curte cã iese fum pe lîngã usa de la intrare si geamuri. Cînd a descuiat usa dispensarului, asistenta a fost socatã sã constate un nor gros de fum si un miros înecãcios. Neputînd sã se dumireascã despre ce este vorba, a sunat de urgentã la pompierii voluntari din primãrie si la cei militari din Tîrgu Neamt. Dupã interventia propriu-zisã, pompierii au constatat pagubele. Astfel, în holul unitãtii au gãsit scheletele metalice a patru fotolii care au ars, trei canapele înnegrite de fum, lambriul din plastic îndoit din cauza cãldurii degajate si, de asemenea, înnegrit de fum. În mijlocul holului s-au gãsit niste paie nearse si o cizmã veche. Verificãrile ulterioare au arãtat cã autorul incendiului a intrat în incinta dispensarului pe geamul de la baie. Cum acesta are dimensiuni mici, de maximum 40/40 centimetri, se bãnuieste cã ar putea fi vorba de un adolescent. Este posibil ca acesta sã fi dorit sã fure ceva, întrucît au fost fortate usile a douã dulapuri, dar planul nu a putut fi finalizat. Politistii au demarat cercetãrile în vederea identificãrii autorului incendiului. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre asistenta Floarea Agãpeanu, nu este prima datã cînd aceastã unitate sanitarã este cãlcatã de hoti. Prima spargere s-a produs în 2004, singurul obiect furat fiind un computer. Altãdatã, niste adolescenti au intrat în dispensar si au furat bani si telefoane mobile care apartineau unor belgieni veniti în vizitã, precum si instrumentar medical. Anul trecut, a fost spartã o magazie de materiale a respectivei unitãti, de unde a fost furatã o butelie de aragaz.

Curãtenia de vara trecutã, pe Apa Sîmbetei

„Dispensarul se aflã cumva într-o zonã mai retrasã, unde nu se prea circulã noaptea, pentru cã este întuneric beznã, deoarece nu existã iluminat stradal. ÃŽn mai multe rînduri am solicitat Primãriei sã se facã pazã în zonã, dar pînã în prezent nu s-a luat nici o mãsurã“, a declarat asistenta Floarea Agãpeanu. Chiar dacã de data asta nu s-a furat nimic din dispensar, pagubele provocate de foc sînt de aproximativ 500 de milioane de lei. ÃŽn afarã de ceea ce a ars sau s-a deteriorat, din curãtenia fãcutã astã varã cu banii proprii ai uneia dintre doctoritele care îsi desfãsoarã activitatea într-unul dintre cele douã cabinete, nu se mai vede nimic.
„Astã varã s-a vãruit, s-a pus gresie, faiantã, s-a pus tîmplãrie tip termopan, lambriu din PVC pe hol. Fumul gros provenit din arderea celor patru fotolii a pãtruns în toate încãperile din dispensar, mai putin în cabinetul doamnei doctor Branca. Aici usa a fost capitonatã cu izolatie ignifugã. ÃŽn astfel de conditii, este greu sã îti desfãsori activitatea. E murdar, e funingine peste tot, e miros greu de fum“, a declarat asistenta Mina Gavriloaia. Cu toate acestea, ieri dimineatã, doctorita Branca, consulta copii si bãtrîni, elibera retete, coordona efectuarea tratamentelor de care aveau nevoie unii dintre pacienti. Urmele incendiului din noaptea de duminicã spre luni vor dispãrea numai dacã cei doi medici care îsi desfãsoarã activitatea la Dispensarul Timisesti vor întreprinde ceva în acest sens. „Conform legii în vigoare, Primãria a concesionat spatiile aferente dispensarului medicilor de acolo. Asa cã, dacã doresc pazã, nu au decît sã angajeze om si sã plãteascã. Cît despre iluminat stradal, pot sã vã asigur cã existã si functioneazã în respectiva zonã, ca de altfel în toatã comuna“, a declarat primarul Romicã Groza.

Articol afisat de 1611 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, R. AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective