Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Incendiu deliberat la dispensar

Incendiu deliberat la dispensar

• în noaptea de 28/ 29 octombrie, o persoană necunoscută a provocat un incendiu la Dispensarul Timisesti • se pare că autorul a intrat pe un geam de la toaletă • desi au fost fortate usile mai multor dulapuri, nu a dispărut nici un obiect • incendiul a provocat pagube de circa 500 milioane de lei • în decurs de trei ani, dispensarul a fost spart de patru ori •

Dispensarul din Timisesti a fost afectat, în noaptea de 28/ 29 octombrie de un incendiu care, desi nu a fost de mari proportii, a generat pagube semnificative. Mai mult decît atît, focul a lăsat în urmă mizerie, fum si un miros înecăcios, cu alte cuvinte o atmosferă în care nu se poate desfăsura, în conditii optime, o activitate medicală.
Potrivit precizărilor făcute de către pompierii voluntari din cadrul Primăriei Timisesti, incendiul a fost provocat de o persoană necunoscută, care a premeditat fapta, dorind cu orice pret fie să se răzbune, fie să facă rău, pur si simplu. Prima persoană care a luat act de cele petrecute a fost asistenta Floarea Agăpeanu, care a venit dimineată la serviciu. Femeia a sesizat încă de cînd a intrat în curte că iese fum pe lîngă usa de la intrare si geamuri. Cînd a descuiat usa dispensarului, asistenta a fost socată să constate un nor gros de fum si un miros înecăcios. Neputînd să se dumirească despre ce este vorba, a sunat de urgentă la pompierii voluntari din primărie si la cei militari din Tîrgu Neamt. După interventia propriu-zisă, pompierii au constatat pagubele. Astfel, în holul unitătii au găsit scheletele metalice a patru fotolii care au ars, trei canapele înnegrite de fum, lambriul din plastic îndoit din cauza căldurii degajate si, de asemenea, înnegrit de fum. În mijlocul holului s-au găsit niste paie nearse si o cizmă veche. Verificările ulterioare au arătat că autorul incendiului a intrat în incinta dispensarului pe geamul de la baie. Cum acesta are dimensiuni mici, de maximum 40/40 centimetri, se bănuieste că ar putea fi vorba de un adolescent. Este posibil ca acesta să fi dorit să fure ceva, întrucît au fost fortate usile a două dulapuri, dar planul nu a putut fi finalizat. Politistii au demarat cercetările în vederea identificării autorului incendiului. Potrivit precizărilor făcute de către asistenta Floarea Agăpeanu, nu este prima dată cînd această unitate sanitară este călcată de hoti. Prima spargere s-a produs în 2004, singurul obiect furat fiind un computer. Altădată, niste adolescenti au intrat în dispensar si au furat bani si telefoane mobile care apartineau unor belgieni veniti în vizită, precum si instrumentar medical. Anul trecut, a fost spartă o magazie de materiale a respectivei unităti, de unde a fost furată o butelie de aragaz.

Curătenia de vara trecută, pe Apa Sîmbetei

„Dispensarul se află cumva într-o zonă mai retrasă, unde nu se prea circulă noaptea, pentru că este întuneric beznă, deoarece nu există iluminat stradal. În mai multe rînduri am solicitat Primăriei să se facă pază în zonă, dar pînă în prezent nu s-a luat nici o măsură“, a declarat asistenta Floarea Agăpeanu. Chiar dacă de data asta nu s-a furat nimic din dispensar, pagubele provocate de foc sînt de aproximativ 500 de milioane de lei. În afară de ceea ce a ars sau s-a deteriorat, din curătenia făcută astă vară cu banii proprii ai uneia dintre doctoritele care îsi desfăsoară activitatea într-unul dintre cele două cabinete, nu se mai vede nimic.
„Astă vară s-a văruit, s-a pus gresie, faiantă, s-a pus tîmplărie tip termopan, lambriu din PVC pe hol. Fumul gros provenit din arderea celor patru fotolii a pătruns în toate încăperile din dispensar, mai putin în cabinetul doamnei doctor Branca. Aici usa a fost capitonată cu izolatie ignifugă. În astfel de conditii, este greu să îti desfăsori activitatea. E murdar, e funingine peste tot, e miros greu de fum“, a declarat asistenta Mina Gavriloaia. Cu toate acestea, ieri dimineată, doctorita Branca, consulta copii si bătrîni, elibera retete, coordona efectuarea tratamentelor de care aveau nevoie unii dintre pacienti. Urmele incendiului din noaptea de duminică spre luni vor dispărea numai dacă cei doi medici care îsi desfăsoară activitatea la Dispensarul Timisesti vor întreprinde ceva în acest sens. „Conform legii în vigoare, Primăria a concesionat spatiile aferente dispensarului medicilor de acolo. Asa că, dacă doresc pază, nu au decît să angajeze om si să plătească. Cît despre iluminat stradal, pot să vă asigur că există si functionează în respectiva zonă, ca de altfel în toată comuna“, a declarat primarul Romică Groza.

Articol afisat de 1381 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU, R. AANEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective