Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Directorii cu delegatie nu corespund, dar au functii în scoli

• 30 de delegatii valabile din noiembrie 2006 expirã peste cîteva zile • de luna viitoare, din 160 de directori, 124 vor conduce unitãtile de învãtãmînt pe bazã de delegatie, întrucît nu au sustinut, ori nu au luat concursul •

Doar 36 de directori din judetul Neamt vor fi, de luna viitoare, acoperiti cu acte pentru a fi manageri ai unitãtilor de învãtãmînt. Datã fiind aceastã stare de lucruri, încet-încet, într-un timp nu foarte îndepãrtat, judetul va avea doar directori cu delegatie. Situatia va lua altã turnurã abia dupã ce ministerul va debloca sustinerea concursurilor pentru desemnarea directorilor. „Multi dintre directorii cu delegatie nu corespund cerintelor. Nu putem sã ne declarãm multumiti de toti... Unii sînt anacronici si dacã ei vor întelege cã nu fac fatã necesitãtilor, se vor retrage din functii. Dacã nu, îsi vor desfãsura activitatea pînã cînd se va organiza concurs si vor fi alesi alti oameni. Sperãm cã dupã organizarea concursurilor vor fi alesi dascãli care sã se doveseascã a fi buni manageri“, a declarat profesoara Gabriela Banu, inspector scolar general adjunct al ISJ Neamt.
Ministerul a blocat sustinerea concursurilor pentru directorii plini si cei adjuncti ai scolilor încã din primãvarã, desi atunci cînd a fãcut acest anunt unii dintre dascãlii interesati de a ocupa o functie de conducere îsi depuseserã dosarele. De atunci ar mai fi trebuit sã aibã loc douã runde de concursuri, dar s-a sistat totul si încã nu se stie cînd vor fi reluate selectiile. Dacã în momentul de fatã procentul directorilor plini care au delegatie este de 58,75% (94 din 160 cîti detin aceste functii), peste cîteva zile, procentul va creste la 77,5%, adicã vor presta pe bazã de delegatie 124 de directori. „ÃŽn momentul de fatã, mai bine de jumãtate dintre directori au delegatie si numãrul lor va creste atîta vreme cît în noiembrie mai expirã un set de mandate“, a declarat profesorul Grigorutã Oniciuc, inspector scolar general adjunct al ISJ. Din cei 55 de adjuncti cîti îsi desfãsoarã activitatea în unitãtile de învãtãmînt din Neamt, 25 au delegatie. ÃŽn zona Piatra Neamt, acestia functioneazã la Colegiul National Calistrat Hogas, Colegiul National de Informaticã, Colegiul Tehnic Gheorghe Cartianu, Colegiul Tehnic de Transporturi, Grup Scolar Dimitrie Leonida, Liceul Comercial Spiru Haret, ambii adjuncti de la Liceul cu Program Sportiv, Scoala Elena Cuza, Scolile nr. 5, respectiv, nr. 6.

Articol afisat de 2040 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Hrib la data 30.10.2007 06:31
Mi-e scarba.
Mediocrtiate directorilor din anumite scoli se poate vedea prin ceea ce au realizat.Pentru unii este mana cereasca aceste delegatii,caci daca vor trebui sa de-a examene ,e vai de capul lor.Interesul personal este mai presus de de cel general.Afacerile sa mearga.Veniti la scoala din Ceahlau sa vedeti ce nulitate este directoarea RASCHITORU.Cu plocoane se mentine,caci capul nu o duce la nimica.
Ad�ugat de perinita la data 30.10.2007 06:47
Fara fosile
Bine zis d-na inspectoare,unii sunt ANACRONICI.De ce nu luati masuri cu ei? De ce trebuie sa indure o comunitate cu anacronismul unor asa zisi directori?Sunt profesori tineri care ne dau multa speranta,au calitati ,dar nu-i baga nimeni in seama.De fapt sunt obstructionati de lichelele care au prins radacini in scoli.Ne pare rau dar verificarile care se fac de catre inspectorat la unele scoli,se termina in coada de peste,sau cu plocoane de peste.Asa s-a intamplat si dupa scandalul de la scoala Ceahlau.Au curs plocoanele la inspectorat.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective