Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 30 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Frigul a umplut Cardiologia

• respectiva sectie a Spitalului Judetean Neamt este plinã de pacienti a cãror stare s-a agravat din cauza rãcirii vremii • majoritatea bolnavilor internati sînt vîrstnici •

Vremea rece din ultima perioadã a generat probleme de sãnãtate cardiacilor nemteni. În ultimele zile, sectia Cardiologie a celei mai mari unitãti sanitare din judet s-a umplut de pacienti care, îngrijorati de starea lor, au solicitat consultatii medicilor de familie sau cardiologilor. Cum starea acestora era criticã, s-a impus internarea lor urgentã si administrarea unui tratament de specialitate. Cei mai multi dintre bolnavii cardiaci internati în spital, în ultima perioadã, sînt vîrstnici, care suferã de insuficientã cardiacã, iar starea lor de sãnãtate s-a deteriorat mai ales din cauza frigului din apartamentele neîncãlzite. Medicii spun cã acesta a fost doar unul dintre factorii determinanti ai bolii, în rest fiind vorba despre efort, alimentatie necorespunzãtoare, dar mai ales despre lipsa tratamentului de specialitate.
„Persoanele cu afectiuni cardiace, dar cu precãdere bãtrînii, necesitã tratament continuu, corect efectuat si îngrijiri speciale.
Numai cã, din foarte putinul lor, bãtrînii, fie cã locuiesc la bloc, fie cã locuiesc la casã, în mediul rural, nu îsi permit sã cumpere medicamente, lunã de lunã. Pe lîngã asta, cei care locuiesc la tarã si au rãmas singuri, pentru cã tinerii au plecat la muncã în strãinãtate, muncesc de dimineatã pînã seara pe o palmã de pãmînt, ca sã aibã cîte ceva de mîncare peste iarnã. Pe lîngã toate acestea, a mai dat si frigul, care de regulã complicã starea generalã a pacientilor nostri“, a declarat doctorul Mihai Cuciuc, seful sectiei Cardiologie a Spitalului Judetean Neamt.
Numãrul victimelor bolilor cardio-vasculare creste în Neamt de la o lunã la alta.
Medicii cardiologi spun cã, în ultima vreme, se observã o crestere îngrijorãtoare a numãrului de adulti în vîrstã de 30-40 de ani care au probleme cardio-vasculare destul de grave. Îngrijorãtor este faptul cã acestia nu stiu cã sînt bolnavi si aflã întîmplãtor, de cele mai multe ori dupã ce au suferit un infarct sau un accident vascular-cerebral. Hipertensiunea este doar unul dintre factorii de risc pentru infarctul miocardic, ori accidentul vascular cerebral. Nu trebuie neglijat nici dezechilibrul enorm dintre alimentatia bogatã în calorii si grãsimi si efortul fizic redus. Acesta aduce cu sine obezitatea si diabetul zaharat, care înseamnã, în timp, aparitia unor complicatii cardio-vasculare. De asemenea, fumatul si consumul excesiv de alcool contribuie la instalarea sau agravarea afectiunilor de acest gen. La toate acestea se adaugã si stresul, unul dintre principalii factori generatori ai afectiunilor cardiace.

Articol afisat de 1459 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective