Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 30 Octombrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Petru Paleu vrea „Trofeul Carpati“ si la Piatra Neamt

• „totul depinde de piedicile pe care le va avea sau nu Gheorghe Stefan pe plan politic“, a declarat Petru Paleu, vicepresedintele Federatei Române de Handbal • la finalul sãptãmînii trecute, Drobeta Turnu Severin a fost gazda ultimei editii a Trofeului Carpati la handbal masculin • România a terminat pe locul I •

Prezent la Trofeul Carpati, editia 2007, turneu gãzduit de orasul Drobeta Turnu Severin, Petru Paleu, vicepresedintele Federatiei Române de Handbal, a afirmat cã doreste ca întrecerea sã fie organizatã în anii urmãtori si la Piatra Neamt. Totul depinde de rapiditatea cu care autoritãtile locale vor termina si lucrãrile de la Sala Polivalentã. Petru Paleu are însã si o explicatie pentru care lucrãrile de acolo nu s-au finalizat pînã acum. „Totul depinde de piedicile pe care le va avea sau nu Gheorghe Stefan pe plan politic, pentru cã altfel eu am încredere cã asa cum s-a ocupat de modernizarea stadionului din Piatra Neamt, asa se va ocupa si de Sala Polivalentã. Sper ca aceastã întrecere, dar poate si a fetelor va fi cît de curînd la Piatra Neamt“, a declarat Petru Paleu, vicepresedintele FRH. Acesta se gîndeste chiar cã si unele partide oficiale din viitoarele campanii de calificare a echipelor nationale la turnee finale de Campionat Mondial sau European vor face deliciul publicului pietrean.
Paleu a spus în dese rînduri cã are mare încredere în potentialul actualei echipe nationale a României în tentativa de calificare la Campionatul Mondial din 2009, ce va fi gãzduit de Croatia. „Cu echipa tehnicã care a fost numitã în vara lui 2007, cred cã vom face o surprizã multora si ne vom califica la mondiale. Sînt antrenori tineri, care muncesc si comunicã si care au creat o atmosferã foarte bunã la echipa nationalã“, a mai spus vicepresedintele FRH. „Sperãm sã avem succes în aceste calificãri si sã ajungem si noi la un turneu final dupã 12 ani“, a precizat Aihan Omer, antrenorul nationalei si fost tehnician la Fibrex Sãvinesti. Nici Sandu Iacob, jucãtor la Stiinta Bacãu, nu este de altã pãrere, acesta recunoscînd cã meritul unitãtii de grup si a atmosferei plãcute de la lot îi apartine lui Aihan Omer: „Ne trebuie însã si sansã si mi-as dori sã evitãm Suedia la barajul din 2008“.
România a jucat la turneul desfãsurat în cocheta salã din Drobeta trei partide la Trofeul Carpati. În prima, tricolorii au învins nationala Macedoniei, scor 44-26 (24-13), într-un meci în care conducerea tehnicã românã a rulat tot lotul. Aceasta dupã ce Ucraina se înclinase în fata Muntenegrului, 25-30. În ziua a doua, Muntenegru, echipã calificatã la turneul final CE 2008, s-a chinuit cu Macedonia, 27-24, dupã ce macedonenii au condus la pauzã cu 15-14. România a jucat contra Ucrainei, si conform asteptãrilor, tricolorii au avut un meci mult mai dificil. Cu Onufrienko marcator a 13 goluri, Ucraina a depus greu armele. Tricolorii au fost tinuti în sah în prima reprizã (17-16), pentru ca în cea de a doua sã aibã mult de muncã pentru a-i mentine pe ex-sovietici la 5-6 goluri distantã. Stavorsitu, Irimescu si celalti au avut însã timp si de spectacol, iar tabela a indicat la final victoria gazdelor: 36-30.
Duminicã, 28 octombrie, finala turneului a fost între România si Muntenegru, scorul final al întîlnirii fiind 33-32, cele douã echipe oferind un spectacol gustat de suporterii mehedinteni.

Articol afisat de 1899 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective