Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Noiembrie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Politistii, jandarmii si pompierii, vaccinati anitigripã

• astãzi începe cea de a doua etapã de imunizare gratuitã împotriva gripei • 32.500 de doze de vaccin antigripal au ajuns la ASP Neamt •

Dat fiind faptul cã prin natura meseriei prezint risc de a contacta virusul gripal si de a dezvolta complicatii, vor fi vaccinati antigripal si 700 de politisti, jandarmi, lucrãtori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã, veterani aferenti ai acestor institutii, cadre în rezervã etc. Dozele de vaccin necesare pentru imunizarea celor 700 de persoane provin, o parte, de la Centrul Medical al MIRA, respectiv, de la Ministrerul Sãnãtãtii.
Cea de a doua etapã de vaccinare antigripalã gratuitã a nemtenilor care prezintã risc de a li se complica starea de sãnãtate din cauza acestei infectii respiratorii grave începe astãzi. 32.500 de doze din acest produs farmaceutic au ajuns ieri dimineatã la sediul Autoritãtii de Sãnãtate Publicã (ASP) Neamt, urmînd a fi distribuite cãtre beneficiari. Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre doctor Roxana Pipirigeanu, sefa Biroului Epidemiologic din cadrul ASP Neamt, vor beneficia de a doua etapã de imunizare contra gripei cadrele medicale, bolnavii cronic din institutiile de ocrotire, persoanele de peste 65 de ani nevaccinate în prima etapã de cãtre medicii de familie.
În sezonul rece 2007/2008, vaccinarea gratuitã contra gripei se va face în trei etape, conducerea ASP Neamt solicitînd ministerului de resort 83.000 de doze de de produs farmaceutic.
În prima etapã, începutã pe 22 octombrie, au fost vaccinate 30.000 de persoane adulte si copii din institutii de ocrotire socialã, pacientii unitãtilor care gãzduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitãtilor de boli cronice, persoanele care acordã asistentã celor cu risc înalt de îmbolnãvire si membrii familiei acestora, copiii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacienti infectati HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirinã.
Cea de a treia etapã va demara pe 26 noiembrie si va viza persoanele de peste 65 de ani si adultii cu boli metabolice cronice, inclusiv diabetul zaharat sau cei cu disfunctii renale.
Grupele de risc pentru care se acordã gratuitate pentru imunizare împotriva gripei sînt formate din copii cu boli cronice, cei cu astm, adultii care sînt în evidentele medicilor de familie cu afectiuni cronice pulmonare sau cardiovasculare, salariatii din institutiile de ocrotire socialã si membrii familiilor acestora.
Nemtenii care se încadreazã în categoria de risc, dar sînt în imposibilitatea de a se prezenta la cabinetele medicilor de familie pentru a se vaccina antigripal în perioada de desfãsurare a campaniei, octombrie-decembrie, nu pierd vaccinul.

Articol afisat de 1312 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective