Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Noiembrie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Autoritătile si grija lor pentru zăpor

• desi este un lucru stiut că nu te poti pune cu natura, autoritătile judetene fac planuri de apărare în caz că se formează poduri de gheată pe Bistrita • treisprezece sate de pe Valea Muntelui sînt considerate zone critice în care se pot produce blocaje ale ghetarilor •

Autoritătile judetene au pus la punct un plan de măsuri în cazul în care pe cursul Bistritei se vor forma iarăsi poduri de gheată în iarna ce începe să se instaleze. „Programul de măsuri în vederea reducerii eventualelor efecte ale fenomentului de zăpor pe rîul Bistrita pentru iarna 2007-2008 presupune supravegherea cursului de apă, implicarea comitetelor locale pentru situatii de urgentă, dar si măsuri tehnice, de genul organizării fluxului informational, declansarea stării de alertă, iar, în final, asigurarea cu materiale si mijloace de interventie absolut necesare în prima urgentă“, se precizează în actul oficial.
Tronsonul de rîu aferent judetului Neamt are o lungime de 30 de kilometri si străbate comunele Borca, Farcasa si Poiana Teiului, pînă la confluenta cu Lacul Izvoru Muntelui. De activitatea de supraveghere a rîului va răspunde seful formatiei Bistrita-amonte, activitate care se va desfăsura non-stop, pe toată perioada de manifestare a fenomenului. Prin hotărîri ale comitetelor locale pentru situatii de urgentă, cele trei primării vor desemna persoane care să supravegheze si să informeze asupra fenomenului de zăpor pe sectoarele repartizate. „La primirea informatiilor privind iminenta producerii de inundatii ca urmare a blocajelor pe cursul de apă se convoacă Grupul de Suport Tehnic al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentă, care va decide măsurile ce se impun în astfel de situatii. Situatia de pericol apare la producerea de blocaje cu gheturi care creează un pericol iminent de inundare a zonelor riverane. Zonele critice unde se pot produce blocaje sînt satele Lunca, Soci, Pîrîul Pîntei, zona amonte pod pe DN 15B din satul Borca, satul Pîrîul Cîrjei, comuna Borca, satele Stejaru, Busmei si Popesti, comuna Farcasa si satele Poiana Fagului, Dreptu, Săvinesti, zona pod de pe DN 15B, Ruseni, Topoliceni, comuna Poiana Teiului“, a declarat inginer Emil Bostan, directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamt.
După toată această pregătire pe hîrtie, autoritătile au avut în vedere si o pregătire cît de cît practică. Adică masinile pentru transport la fata locului în caz de necesitate să fie în stare de functiune, să fie asigurat combustibilulul necesar plus organizarea de formatii de interventie atît pe timp de zi, cît si de noapte.

Articol afisat de 1006 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective