Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

Urgentele, asaltate de pacienti

Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt este unul dintre cele mai fierbinti sectoare de activitate din întreg spitalul. Si asta pentru cã pe aici trec toti pacientii care ajung la spital pe nepusã masã, pentru cã starea sãnãtãtii lor se agraveazã dintr-o datã. Aceste situatii reprezintã din punct de vedere medical urgente si de bunã seamã, este justificatã trecerea lor pe la UPU, unde pacientii sînt consultati, diagnosticati si directionati cãtre sectiile unde le sînt tratate afectiunile, în functie de specialitate. Ajung însã la UPU si pacienti care nu reprezintã urgente, problema lor de sãnãtate nefiind atît de gravã. Numai cã bolnavii vin aici doar pentru cã stiu sigur cã sînt consultati mult mai repede decît la cabinetul medicului de familie, beneficiazã gratuit si de investigatii medicale suplimentare si de administarea de medicatie. Asta se întîmplã de regulã la sfîrsit de sãptãmînã, cînd medicul de familie nu este de gãsit, pentru cã se odihneste.
Asa a fost si ieri la UPU, unde de dimineatã pînã în jurul orei 14 , au curs continuu pacienti, unii mai grav, altii mai putin. Cert este cã de la ora 8 pînã la 14, cadrele medicale care au fost de serviciu acolo au înregistrat 50 de pacienti. Cei mai multi dintre ei nu aveau probleme de sãnãtate care sã nu poatã fi amînate încã o zi, adicã pînã astãzi, cînd se puteau prezenta la medicul de familie. În schimb, cîtiva pacienti în vîrstã, cu grave probleme neurologice sau cardiace, au pus pe jar toatã suflarea din UPU, dar si din sectiile de spital, starea lor fiind pe muchie de cutit.
„Au ajuns la noi ast├úzi (ieri, duminic├ú, 3 august - n.r.) c├«tiva pacienti cu accidente vascular cerebrale si cu pusee de hipertensiune, care s├«nt urgente majore si necesit├ú ├«ngrijiri speciale, investigatii, supraveghere atent├ú, tratament si manevre speciale, pentru c├ú viata lor este ├«n mare pericol. Dar, pe l├«ng├ú acestia am v├úzut si pacienti cu probleme de s├ún├útate minore puteau fi temporizate p├«n├ú m├«ine. Cu toate acestea, pacientii care nu ar fi trebuit s├ú vin├ú la UPU, pentru c├ú erau de competenta medicului de familie, au devenit agitati, au vociferat, gener├«nd aici o atmosfer├ú foarte neprielnic├ú, ├«n care este foarte greu de lucrat“, a declarat doctor Br├«ndusa Stahie, din cadrul UPU a Spitalului Judetean.
Aglomeratie nejustificatã în ceea ce priveste consultatiile s-a înregistrat în ultimele zile si la Pediatrie, unde au ajuns zeci de copii care prezentau afectiuni respiratorii minore, care nu au necesitat internare, ci doar administarea unui tratament la domiciliu.
„Dup├ú cum se stie, s├«nt foarte multi p├úrinti care s├«nt mai multumiti si se simt mai bine dac├ú ajung cu copilul la spital pentru o consultatie dec├«t la medicul de familie, cu toate c├ú s├«nt constienti c├ú situtia nu este grav├ú. Drept dovad├ú, o fac pe disperatii c├«nd ajung aici, vin seara sau noaptea t├«rziu, iar dac├ú le spui de internare refuz├ú categoric, spun├«nd c├ú nu s├«nt multumiti de conditiile din spital“, a declarat doctorul Radu Smical├ú, adjunctul sefului de sectie de la Pediatrie.

Articol afisat de 1561 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective