Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Mîncare din toatã tara pentru sinistratii nemteni

Constanta, Bucuresti, Tulcea, Bacãu, poate si Vaslui, din toate colturile judetului, oameni de bine au trimis ajutoare cãtre sinistratii din Neamt. Apelurile lansate de cãtre prefectul de Neamt Toader Mocanu, de cãtre autoritãtile centrale si autoritãtile comunelor nãpãstuite de ape, de a se acorda sprijin pentru zonele afectate, îsi produc urmãrile. Pentru a primi si a depozita aceste ajutoare s-au stabilit mai multe locatii, în functie de tipul ajutorului. Astfel, cerealele si alimentele perisabile vor putea fi depozitate în depozitul autorizat, cu amenajãrile necesare, al SC Marsat Roman; materialele de constructii - într-un al depozit al aceleiasi societãti; apa mineralã, platã, alimentele neperisabile, pãturi, saltele, materialele de igienã, în depozitul Unitãtii de Pompieri de la Roman.
„Pînã în aceastã dimineatã (sîmbãtã, 2 august - n.r.), la depozitul Marsat au sosit 550 tone echivalent grîu, din care 250 tone din judetul Constanta, 200 tone din judetul Tulcea, 100 tone de la SC Agropower SA Piatra Neamt. Tot în cursul acestei zile sînt asteptate sã soseascã 200 tone de la societãtile domnului Adrian Porumboiu din Vaslui si 100 tone de la SC TCE 3 Brazi Neamt. A început distributia cerealelor deja primite, acolo unde a fost posibil. Ca alimente perisabile, tot în acest depozit, au intrat 280 kg de carne congelatã de la SC Copanex SRL Bacãu si 48 kg snitel semipreparat de la SC Europrod SA Bacãu“, a declarat Daniela Savu, purtãtor de cuvînt al Prefecturii Neamt.
În depozitul Unitãtii de Pompieri de la Roman au intrat de la ANRS - la solicitarea Institutiei prefectului, aprobatã prin HG 789/2008, - 1.800 kg de conserve de carne, 1.200 kg pateuri, 6.000 buc conserve de legume, 5.455 litri ulei, 3.000 kg pîine, 9.000 kg mãlai, 12.000 kg paste fãinoase, 3.000 kg orez, 100.000 litri apã mineralã, 6.000 kg zahãr. Valoarea acestora se ridicã la 353.000 lei. Institutia prefectului a mai solicitat suplimentar la ANRS alimente de primã interventie (conserve, pîine si apã) pentru încã 2.600 de persoane aflate în nevoi.
Tot aici au fost aduse donatii ale autoritãtilor locale neafectate din judetul Neamt, ale altor institutii, societãti comerciale, precum si de la cetãteni. Toate au fost distribuite în comunitãtile afectate. De altfel, procesul de primire-distributie este în continuã desfãsurare. Si-au manifestat intentia de a oferi ajutor si alte societãti comerciale din tarã, dar si persoane fizice, constînd în alimente, pãturi, saltele, aparaturã electronicã, stofe.
Ca materiale de constructii, cel putin deocamdatã, si-a arãtat disponibilitatea de a dona lemn SC TCE 3 Brazi Neamt.
Nu mai putin importantã este si oferta Primãriei sectorului 4 Bucuresti de a organiza douã serii de tabere cu cîte 10 copii, la Bucuresti. Fiecare serie de copii va avea si un însotitor. „Pericolul a trecut, dar problemele continuã. Ne mobilizãm pentru a le asigura oamenilor un minim necesar si la timp. Pe lîngã alimentele de bazã le aducem oamenilor si cereale. Ne-am gîndit sã le împãrtim cîte 100 kg echivalent grîu de persoanã. Multumesc tuturor celor care ne-au oferit ajutor de orice fel. Fiecare este important. Dar mai ales multumesc domnului Balcan Vasile de la MARSAT Roman care ne-a pus la dispozitie cele douã depozite, cu tot ce înseamnã aceasta, pe cheltuiala societãtii. Este un gest frumos si trebuie tratat ca atare“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.

Articol afisat de 1660 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective