Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele locuinte modulare pentru sinistrati

Ieri, Institutia Prefectului a convocat la Primăria Roman toti reprezentantii institutiilor implicate în remedierea dezastrului provocat de inundatii, pentru a reevalua situatia si pentru a afla de la reprezentantii din teritoriu eventualele probleme apărute. Conform datelor de duminică, la ora 12, în judetul Neamt se mai aflau 268 de persoane evacuate, iar nici o gospodărie nu se mai afla în situatie de evacuare. Informatiile preluate din teren arătau că în judet erau distruse 491 de case, inundate un număr de 637 si alte 247 de locuinte erau în pericol de prăbusire, per total fiind avariate 323 de locuinte. La capitolul anexe gospodăresti, 377 au fost distruse, 239 se află în pericol de prăbusire si 789 au fost avariate. În momentul prezentării datelor, secretarul de stat Gheorghe Albu se afla pe teren, urmînd ca, pînă seara, să fie finalizate toate datele privind bilantul dezastrului provocat de inundatiile de săptămîna trecută. Conform declaratiilor prefectului Toader Mocanu, raportul de evaluare urmează a fi redactat în cel mai scurt timp, astfel încît documentatia cu solicitările să fie trimisă la minister, pentru achizitionarea cît mai rapidă a materialelor de constructii.
„În cursul zilei de luni, vor sosi în judet 66 de locuinte modulare, 13 toalete ecologice duble si o toaletă simplă. Locuintele trebuie amplasate sub formă de tabără, iar autoritătile să se asigure că acestea au energie electrică si apă potabilă. În cazul în care nu există retea de apă potabilă, vom trece la crearea unui stoc de apă. Reprezentantii de la Oficiul de Potectie a Consumatorilor trebuie să parcurgă toate magazinele din zonele fără curent si să retragă de la comercializare produsele alimentare cu risc, fără a-i sanctiona pe agenti, deoarece vina pentru întreruperea energiei nu le apartine. În acest moment, 25 de case din Tămăseni si alte 25 din Adjudeni, nu au energie electrică, iar la Buruienesti situatia urmează a fi remediată în cîteva ore“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Acesta a mai declarat că va găsi solutii si pentru ca E On Moldova să nu solicite taxa de bransare sau să fie identificate sursele financiare pentru plata ei.
Reprezentantii de la Autoritatea de Sănătate Publică au prezentat datele referitoare la vaccinarea populatiei si la stocul de vaccin, prefectul atrăgînd atentia că, pe viitor, în caz de cod rosu, este indicat să se facă din timp aprovizionarea cu cele necesare. Problema principală este cea legată de refacerea digurilor. Reprezentantii de la Apele Române au subliniat acest lucru, iar Andrei Ignat de la Inspectoratul de Stat în Constructii a atras atentia asupra zonei podului de la Ion Creangă, acolo unde RomSilva solicită trei miliarde de lei pentru a ceda un teren plin de vegetatie, teren care ridică probleme din punctul de vedere al apelor. Reprezentantii de la Ape au dat asigurări că un prim necesar de materiale a fost deja cerut, iar în cursul zilei de luni vor avea si estimarea valorică a necesarului pentru închiderea breselor din dig.
În ceea ce priveste starea drumurilor, vicepresedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, a declarat că spre Ion Creangă s-au efectuat lucrările necesare, însă există încă probleme pe poduri, unde trebuie restrictionate tonajul si viteza, însă, înainte de toate, este nevoie de expertizarea acestora. Prefectul Toader Mocanu le-a cerut primarilor si reprezentantilor celorlalte institutii să împartă ajutoarele echitabil si să nu creeze din acest dezastru o situatie de război al orgoliilor. „Primarilor le cer să dea exemplu localnicilor, să iasă cu lopata si să-si refacă santul, iar cu cei de la «416» să se lucreze pe zonele nelocuite. Cerealele de care dispunem si care sînt în depozitele de la «Marsat“, vor fi împărtite echitabil - 100 kg de cereale pe persoană, nu pe familie. În plus, azi va sosi în judet un tir cu electrocasnice, pentru care avem nevoie de un necesar exact“, a mai precizat prefectul Toader Mocanu. De asemenea, acesta a cerut ca în fiecare comună afectată să existe patrule de politie si jandarmi care să asigure securitatea bunurilor, inclusiv protectia celor din taberele ce vor fi amenajate în zonele afectate.

Articol afisat de 1407 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective