Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Primele locuinte modulare pentru sinistrati

Ieri, Institutia Prefectului a convocat la Primãria Roman toti reprezentantii institutiilor implicate în remedierea dezastrului provocat de inundatii, pentru a reevalua situatia si pentru a afla de la reprezentantii din teritoriu eventualele probleme apãrute. Conform datelor de duminicã, la ora 12, în judetul Neamt se mai aflau 268 de persoane evacuate, iar nici o gospodãrie nu se mai afla în situatie de evacuare. Informatiile preluate din teren arãtau cã în judet erau distruse 491 de case, inundate un numãr de 637 si alte 247 de locuinte erau în pericol de prãbusire, per total fiind avariate 323 de locuinte. La capitolul anexe gospodãresti, 377 au fost distruse, 239 se aflã în pericol de prãbusire si 789 au fost avariate. În momentul prezentãrii datelor, secretarul de stat Gheorghe Albu se afla pe teren, urmînd ca, pînã seara, sã fie finalizate toate datele privind bilantul dezastrului provocat de inundatiile de sãptãmîna trecutã. Conform declaratiilor prefectului Toader Mocanu, raportul de evaluare urmeazã a fi redactat în cel mai scurt timp, astfel încît documentatia cu solicitãrile sã fie trimisã la minister, pentru achizitionarea cît mai rapidã a materialelor de constructii.
„ÃŽn cursul zilei de luni, vor sosi în judet 66 de locuinte modulare, 13 toalete ecologice duble si o toaletã simplã. Locuintele trebuie amplasate sub formã de tabãrã, iar autoritãtile sã se asigure cã acestea au energie electricã si apã potabilã. ÃŽn cazul în care nu existã retea de apã potabilã, vom trece la crearea unui stoc de apã. Reprezentantii de la Oficiul de Potectie a Consumatorilor trebuie sã parcurgã toate magazinele din zonele fãrã curent si sã retragã de la comercializare produsele alimentare cu risc, fãrã a-i sanctiona pe agenti, deoarece vina pentru întreruperea energiei nu le apartine. ÃŽn acest moment, 25 de case din Tãmãseni si alte 25 din Adjudeni, nu au energie electricã, iar la Buruienesti situatia urmeazã a fi remediatã în cîteva ore“, a declarat prefectul Toader Mocanu.
Acesta a mai declarat cã va gãsi solutii si pentru ca E On Moldova sã nu solicite taxa de bransare sau sã fie identificate sursele financiare pentru plata ei.
Reprezentantii de la Autoritatea de Sãnãtate Publicã au prezentat datele referitoare la vaccinarea populatiei si la stocul de vaccin, prefectul atrãgînd atentia cã, pe viitor, în caz de cod rosu, este indicat sã se facã din timp aprovizionarea cu cele necesare. Problema principalã este cea legatã de refacerea digurilor. Reprezentantii de la Apele Române au subliniat acest lucru, iar Andrei Ignat de la Inspectoratul de Stat în Constructii a atras atentia asupra zonei podului de la Ion Creangã, acolo unde RomSilva solicitã trei miliarde de lei pentru a ceda un teren plin de vegetatie, teren care ridicã probleme din punctul de vedere al apelor. Reprezentantii de la Ape au dat asigurãri cã un prim necesar de materiale a fost deja cerut, iar în cursul zilei de luni vor avea si estimarea valoricã a necesarului pentru închiderea breselor din dig.
ÃŽn ceea ce priveste starea drumurilor, vicepresedintele Consiliului Judetean, Vlad Marcoci, a declarat cã spre Ion Creangã s-au efectuat lucrãrile necesare, însã existã încã probleme pe poduri, unde trebuie restrictionate tonajul si viteza, însã, înainte de toate, este nevoie de expertizarea acestora. Prefectul Toader Mocanu le-a cerut primarilor si reprezentantilor celorlalte institutii sã împartã ajutoarele echitabil si sã nu creeze din acest dezastru o situatie de rãzboi al orgoliilor. „Primarilor le cer sã dea exemplu localnicilor, sã iasã cu lopata si sã-si refacã santul, iar cu cei de la «416» sã se lucreze pe zonele nelocuite. Cerealele de care dispunem si care sînt în depozitele de la «Marsat“, vor fi împãrtite echitabil - 100 kg de cereale pe persoanã, nu pe familie. ÃŽn plus, azi va sosi în judet un tir cu electrocasnice, pentru care avem nevoie de un necesar exact“, a mai precizat prefectul Toader Mocanu. De asemenea, acesta a cerut ca în fiecare comunã afectatã sã existe patrule de politie si jandarmi care sã asigure securitatea bunurilor, inclusiv protectia celor din taberele ce vor fi amenajate în zonele afectate.

Articol afisat de 1687 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Claudia MATEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective