Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inundatiile prelungesc programul de la Prefecturã

Problemele care trebuie remediate dupã trecerea viiturilor sãptãmîna trecutã prin judetul Neamt nu le lasã pe autoritãtile judetene acasã, nici mãcar în weekend.
Sîmbãtã, 2 august, la sediul Institutiei prefectului Neamt, a avut loc o întîlnire de lucru între prefectul Toader Mocanu si cei doi subprefecti, directorul Directiei integrare europeanã, precum si salariati ai institutiei mobilizati în activitatea de eliminare a efectelor inundatiilor.
Prefectul a initiat aceastã sedintã operativã pentru a evalua actiunile deja demarate dar si pentru a stabili mãsuri imediat urmãtoare.
Ca prioritare s-au avut în vedere urmãtoarele: monitorizarea si sprijinirea comisiilor care actioneazã în teren pentru evaluarea pagubelor produse de inundatii, sub coordonarea comitetului desemnat de premier, pentru ca aceste evaluãri sã fie finalizate în termen de cel mult 10 zile, identificarea de noi amplasamente pentru constructia caselor distruse si la care terenul nu mai permite reclãdirea, supervizarea celor zece comisii alcãtuite din specialisti ai Directiei de Muncã si Protectie Socialã care fac anchetele sociale pentru acordarea de ajutor guvernamental conform noii hotãrîri de guvern.
Tot sîmbãtã, au fost numiti, prin ordin, cîtiva împuterniciti ai prefectului care au ca atributii sprijinirea comisiilor de evaluare, a comisiilor de efectuare a anchetelor sociale, dar si coordonarea actiunii de distributie a ajutoarelor guvernamentale, fiecare la nivelul localitãtii afectate pentru care a fost desemnat. Acestia vor raporta zilnic Institutiei prefectului situatia din teren. De asemenea, s-a dispus supravegherea în continuare a procesului de vaccinare a populatiei expuse riscului de îmbolnãviri specifice acestor fenomene, supravegherea ecarisãrii teritoriului afectat, monitorizarea distribuirii de apã potabilã de cãtre ISU Neamt si derularea planificatã a actiunii de primire-distribuire de ajutoare la nivelul celor trei depozite stabilite - douã la SC MARSAT Roman (pentru cereale si alimente perisabile si pentru materiale de constructii) si un depozit la ISU Roman (pentru alimente neperisabile, apã, materiale de igienã, saltele, pãturi).
În continuare se mediatizeazã conturile deschise pentru donatii financiare pentru sinistrati. Contul deschis de Institutia Prefectului Neamt este RO 47RNCB0196040242990010 deschis la BCR Sucursala Neamt.
„Dacã întreaga activitate nu este bine organizatã, lucrurile pot scãpa de sub control. Totul trebuie planificat pentru a nu crea tensiuni suplimentare asupra oamenilor deja greu încercati. Evaluarea trebuie fãcutã corect si în termen scurt pentru a putea începe reconstructia cît mai repede. ÃŽmpãrtirea ajutoarelor trebuie sã fie echitabilã. Am mobilizat toate fortele de care dispunem. Efortul este mare dar toatã lumea trebuie sã îsi facã datoria pentru ca lucrurile sã se termine cu bine“, a declarat Toader Mocanu, prefectul judetului Neamt.

Articol afisat de 1380 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective