Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Finalã romascanã la Cupa Stejarul

• Ionut Bãbusanu l-a învins pe Bogdan Pintilie cu 7-5, 7-5, în finala de 12 ani • Sergiu Muresan a terminat pe doi la seniori, în timp ce o accidentare la brat l-a privat pe Alin Latu de prezenta în ultimul act la 16 ani •

Tenismenii romascani au lãsat o bunã impresie la Cupa Stejarul, competitie ce a avut loc la Onesti, între 28 iulie si 1 august. Turneul i-a adus în prim plan pe Ionut Bãbusanu si Bogdan Pintilie, cei doi jucãtori din Roman numãrîndu-se printre favoritii întrecerii de la categoria 12 ani. Ionut Bãbusanu a venit la Onesti din postura de finalist al Cupei Mariko Inn si bineînteles cã acum îsi dorea sã termine neînvins competitia, în timp ce Bogdan Pintilie era mînat de dorinta de revansã dupã ce a pãrãsit prematur acelasi turneu de la Roman. Ambitia si pofta de joc a celor doi i-au purtat tocmai pînã în finalã, unde spectatorii au putut sã vadã o demonstratie de fortã a tenisului romascan. Fiind colegi de antrenament, fiecare a stiut punctele slabe si calitãtile oponentului, ceea ce a fãcut ca partida sã se joace sub semnul echilibrului. Pînã la urmã balanta s-a înclinat spre Ionut Bãbusanu care s-a impus cu un dublu 7-5.
La categoria seniori, ultimii patru jucãtori rãmasi în cursã au jucat fiecare cu fiecare, iar la sfîrsit romascanul Sergiu Muresan s-a clasat pe locul secund. Jucãtorul a pierdut cu 6-7, 2-6 în fata lui Alexandru Stemate, de la CS Winner Brasov, însã si-a revenit pentru a cîstiga urmãtoarele douã întîlniri, 6-0, 6-0, cu Andrei Mãrcut, de la CSM Onesti si 7-5, 6-2, cu Radu Marin, de la CS Tîrgoviste. Tot pe podium a terminat si Alin Latu, care a fost învins în penultimul act de Stefan Carja, de la Coreco Iasi cu 6-7, 1-6. Înfrîngerea romascanului s-a datorat în mare mãsurã problemelor de naturã fizicã, deoarece Alin Latu a avut 5-1 în primul set, pentru ca ulterior sã cedeze initiativa din cauza unor dureri la brat.
„Ca la fiecare turneu am pornit cu gîndul sã ne clasãm cît mai sus dar trebuie sã recunosc cã nu mã asteptam la o finalã sutã la sutã romascanã. Ionut Bãbusanu si Bogdan Pintilie au oferit un adevãrat spectacol în finala de la 12 ani, dovedind cã au meritat cu prisosintã locul în ultimul act. Ionut Bãbusanu a avut de partea sa un plus de calm si luciditate care vine odatã cu experienta competitionalã, el avînd la activ mai multe competitii în acest sezon decît colegul sãu. La seniori, Sergiu Muresan putea si el sã termine neînvins. Jucãtorul a suferit o singurã înfrîngere, în partida cu Alexandru Stemate, un meci pe care l-ar fi putut cîstiga. Soarta întîlnirii s-a decis în primul set, pe care Sergiu l-a pierdut dupã o luptã acerbã, cu 7-6. Marele lui defect este cã în unele momente ale jocului se pierde cu firea, îi este fricã de perspectiva înfrîngerii, ceea ce pune o presiune suplimentarã asupra lui, fortîndu-l sã greseascã. Cam asta a fost si povestea singurului sãu esec la Cupa Stejarul. Chiar dacã nu a atins finala, mã declar multumit si de Alin Latu. ÃŽn afara rezultatelor, la un turneu ne intereseazã si calitatea jocului prestat, iar atît timp cît a jucat la capacitate maximã, Alin nu a dezamãgit, ba pot spune chiar cã a evoluat peste asteptãrile mele“, a declarat Dorin Harabagiu, antrenor de tenis la CS Laminorul.

Articol afisat de 1529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Bogdan PANZARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective