Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ilinca Stoica si Alex Ghilea, la turneele finale ale Summer Cup

• România a pierdut, si la fete, si la bãieti, ultimele meciuri ale preliminariilor Summer Cup • turneele finale vor avea loc în Elvetia, la feminin, si în Franta, la masculin •

Echipele nationale de tenis de cîmp ale României, alcãtuite numai din jucãtori si jucãtoare de maxim 16 ani, se aflã de astãzi si pînã miercuri, 6 august, pe tablourile turneelor finale ale Summer Cup, întrecere ce echivaleazã cu un campionat european pe echipe. Ambele selectionate tricolore s-au calificat din faza preliminarã desi, în ambele cazuri, s-au pronosticat sanse mici de depãsire a grupelor.
Fetele, printre care se aflã si Ilinca Stoica, de la Condor Piatra Neamt, au ajuns în Elvetia, pentru turneul final dupã ce în preliminarii au jucat finala seriei din Polonia. Mai întîi, România a avut sansã la tragerea la sorti a concursului de la Sopot si a evitat sferturile de finalã. În semifinale, tricolorele au învins Ucraina cu 3-0 si au pierdut apoi în finalã, 1-2, în dauna gazdelor.
„Este o performantã cã au ajuns la turneul final al Summer Cup, pentru cã au pornit cu sanse mici în faza preliminarã. Mã bucur evident atît pentru fete, care astfel au sansa de a acumula si mai multã experientã la nivel international si se vor bate acum cu gîndul la medalii, dar mã bucur si pentru bãieti, care trebuie felicitati“, a declarat Romeo Stoica, antrenorul clubului Condor.
Trebuie mentionat cã Ilinca Stoica a jucat în semifinale în meciul de dublu contra Ucrainei, cîstigat, iar în finalã a evoluat la simplu, pierzînd cu 4-6, 6-2, 6-2 în fata Paulei Kania. Nationalele feminine ce sînt prezente în Elvetia, exceptînd România si Polonia, sînt: Marea Britanie, Olanda, Ungaria, Serbia, Belarus si Grecia.
Concursul preliminar masculin a avut loc în Italia, la Arezzo, iar România si Ungaria s-au calificat în dauna celorlalte adversare pentru turneul final din Franta. Dupã 3-0 cu Finlanda si Croatia, cu Alexandru Ghilea, de la Tennis Star Piatra Neamt, victorios în ambele meciuri de dublu în care a fost pe teren, România a înfruntat Ungaria în fata cãreia a pierdut cu 3-0, Ghilea jucînd din nou la simplu. La turneul final masculin, pe lîngã Ungaria si România s-au mai calificat Rusia, Letonia, Marea Britanie, Suedia, Franta si Bosnia-Hertegovina.

Articol afisat de 1318 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective