Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2008
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 August 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Striviti de vii

• peretele unei case s-a dãrîmat peste doi „demolatori“ • unuia dintre ei i-a „explodat“ burta, iar celãlalt s-a ales cu craniul crãpat • amîndoi încã trãiesc •

Doi bãrbati din localitatea Miron Costin, comuna Trifesti, au vãzut moartea cu ochii, dupã ce un zid al unei case pe care o dãrîmau a cãzut peste ei, corpul unuia dintre ei, efectiv, „explodînd“ din cauza socului. Ioan G., în vîrstã de 60 de ani si Adrian E., în vîrstã de 24 de ani, au ajuns în stare extrem de gravã la Centrul de Primiri Urgente, sîmbãtã, 2 august, cu leziuni severe. Ioan G. a suferit un politraumatism cu traumatism abdominal si evisceratie de anse intestinale, în timp ce Costel G. a suferit un grav traumatism cranian si posibile fracturi la nivelul capului. Bãrbatul a fost trimis, pentru investigatii suplimentare, la Clinica de Neurochirurgie din Iasi. Victima mai în vîrstã a fost salvatã de faptul cã suferea de hernie, care a împiedicat, efectiv, ca leziunile sã îi curme viata.
„Am primit apel prin Serviciul de urgentã 112 pentru faptul cã un perete al unei case s-a prãbusit peste doi bãrbati. Un echipaj al Statiei de Ambulantã Roman s-a deplasat la locul solicitãrii, unde a constatat cã victimele mai aveau semne vitale. Este greu de descris imaginea de la fata locului, sã vezi doi oameni sub dãrîmãturi. Este un caz foarte grav iar, în ceea ce priveste împrejurãrile în care acel perete s-a prãbusit peste cei doi oameni, vor fi stabilite de oamenii legii“, a declarat doctor Claudia Dumitrasc, medic coordonator al Statiei de Ambulantã Roman.
Cadrele medicale de la Centrul de Primiri Urgente au rãmas înmãrmurite de leziunile provocate de strivire, acordîndu-le celor doi bãrbati îngrijirile necesare. „Pacientii au fost adusi la Serviciul de urgente sîmbãtã dupã amiazã, în jurul orei 11.30, cu un echipaj al Statiei de Ambulantã Roman. Cel mai tînãr dintre ei a fost diagnosticat cu politraumatism, traumatism cranian cu posibile fracturi de bazã de craniu, respectiv de coloanã cervicalã. Dupã ce a primit îngrijirile corespunzãtoare, acesta a fost transportat la Clinica de Neurochirurgie din Iasi, pentru investigatii suplimentare. ÃŽn ceea ce-l priveste pe celãlalt pacient, în vîrstã de 65 de ani, pot spune cã nu am întîlnit în toatã cariera mea de medic chirurg un caz asemãnãtor. Mã refer în primul rînd la traumatismul prin strivire al abdomenului si perineului, cu evisceratie de anse ale intestinului subtire, cu exteriorizare gravã, prin explozie scrotalã. Practic, nu am mai întîlnit o situatie de acest gen, mai ales si cu sanse de supravietuire, dupã un asemenea diagnostic. Bãrbatul avea o hernie mare si, din cauza presiunii abdominale intestinele au avut unde sã se exteriorizeze. De asemenea, pacientul a suferit sindromul «crush», prin care se produce o colmatare a nefronilor din rinichi. Bãrbatul a intrat în insuficientã renalã“, a declarat medicul chirurg de gardã, Mircea Coadã. Acesta a mai precizat cã victima a fost salvatã in extremis, fiind supusã unei interventii chirurgicale laborioase care a durat patru ore. Nu au fost probleme intraoperatorii, bãrbatul fiind scos din „ ghearele mortii“, acesta aflîndu-se sub strictã supraveghere la Sectie Anestezie Terapie Intensivã. Desi starea acestuia a fost stabilã dupã operatii, nu sînt excluse posibile complicatii. Cazul a intrat, de asemenea, în atentia politistilor, care vor declansa o serie de cercetãri pentru stabilirea împrejurãrilor în care s-a produs acest oribil accident.

Articol afisat de 1727 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective