Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dascãl acuzat cã persecutã un elev

• profesoara Aliona Pricopoaie, de la Liceul cu Program Sportiv Roman, este acuzatã de pãrinþii unui elev din clasa a IX-a cã le persecutã copilul • în lipsã de manuale ºcolare potrivite nivelului de studiu, elevii au fost obligaþi timp de o lunã ºi jumãtate sã studieze dupã manuale cu doi ani peste vîrsta clasei • pãrinþii susþin cã, din momentul în care au mers la ºcoalã sã discute cu profesoara, aceasta a început sã le persecute copilul • conducerea ºcolii a declarat cã este vorba de un conflict artificial creat de pãrinþi •

Pãrinþii elevului Petriºor I., din clasa a IX-a a Liceului cu Program Sportiv Roman (LPS), au susþinut cã, din momentul în care au constatat cã manualele de limbi strãine nu corespund anului de studii în care se aflã copiii ºi au încercat sã discute cu profesoara, aceasta a început sã aibã altã atitudine faþã de elev, pe care l-ar persecuta. „Atît eu, cît ºi soþul meu ne ocupãm de bãiat ºi-l supraveghem atunci cînd îºi face temele. Am observat cã are dificultãþi în pregãtirea temelor la limba francezã. Mirarea mea a fost cu atît mai mare, cu cît, în anul ºcolar trecut, a fãcut limba francezã cu aceeaºi profesoarã, Alina Pricopoaie, ºi a avut media 10. Cînd am luat manualul, am vãzut cã el era cu doi ani peste nivelul clasei, adicã pentru avansaþi, în timp ce la englezã lucrurile stãteau invers. Am mers la ºcoalã încercînd sã discut cu profesoara, cu care, de altfel, fusesem colegã, la acelaºi liceu, la vremea cînd lucram ºi eu în învãþãmînt. M-a surprins atitudinea acesteia care mi-a replicat: «Care-i treaba ta?» susþinînd cã aceste manuale le-au fost trimise de la Inspectoratul ªcolar. Am discutat în douã rînduri ºi cu cei din conducerea ºcolii. Din pãcate, ne aflãm la 1 noiembrie ºi lucrurile stau la fel. Cel mai mult însã m-a deranjat cã elevul a fost notat cu un 2 ºi un 4, devenind vizibilã atitudinea de persecuþie a copilului. Nu ne putem explica lipsa de tact pedagogic a profesoarei atît în relaþiile cu elevul, cît ºi în cele cu noi, ca pãrinþi, care ar trebui sã-i fim parteneri educaþionali. Acest lucru ne-a determinat sã ne gîndim sã-l transferãm la liceul cu acelaºi profil, din Piatra Neamþ“, a declarat Mihaela I., mama elevului. Aceasta s-a arãtat cu atît mai îngrijoratã cu cît la vîrsta aceasta adolescenþii sînt extrem de sensibili ºi în relaþiile cu ei atît profesorii, cît ºi pãrinþii trebuie sã dea dovadã de un tact pedagogic deosebit.
Profesoara Aliona Pricopoaie a refuzat iniþial sã discute cu redactorul „Monitorului de Roman“, încercînd sã sugereze cã nu ar fi treaba ziariºtilor.
Directorul adjunct al LPS, Ana Tamba, a declarat cã problema i-a fost adusã la cunoºtinþã ºi ei de mama bãiatului, dar a declarat cã profesoara, care suplineºte o catedrã de limba francezã, în liceul respectiv, nu a avut niciodatã probleme de comunicare nici cu ceilalþi profesori ºi nici cu elevii. „Vom face propria noastrã anchetã. Vom discuta atît cu elevii clasei, cît ºi cu pãrinþii elevului. Nu credeam cã se va ajunge aici exacerbîndu-se artificial o problemã care este în curs de a fi rezolvatã. Spun acest lucru cu atît mai mult cu cît mama bãiatului a suplinit la noi ºase ani. Nici nu se pune problema transferului elevului, pentru cã, în conformitate cu Regulamentul ªcolar, acesta nu poate fi fãcut în timpul semestrului. Doamna profesoarã Pricopoaie este bine cotatã atît de colegi, cît ºi de elevi. Este implicatã în derularea unor programe ºcolare cu finanþare externã. Cred cã pãrinþii au exagerat“, a precizat Ana Tamba.
Profesoara acuzatã de pãrinþi cã ar fi început represalii, prin note, asupra copilului, a spus cã nu se pune problema persecutãrii. „Nici nu se pune în discuþie o asemenea acuzaþie. Eu i-am explicat ºi mamei cã acestea sînt manualele pe care le-am primit de la Piatra Neamþ, de la Inspectoratul ªcolar ºi am preferat sã am un suport dupã care sã pot studia cu elevii decît sã nu am dupã ce lucra. Elevul însã a avut o atitudine de sfidare, refuzînd sã-ºi ea notiþe ºi venind cu temele nefãcute. La un moment dat a scris o compunere pe care le-am dat-o, despre emisiunile de la douã posturi de televiziune, din care se vedea clar cã nu a înþeles nimic ºi nu era fãcutã de el. Este adevãrat cã i-am pus un 2 ºi apoi un 4, dar acestea în catalogul provizoriu. Notele nu sînt trecute în catalogul definitiv. Aº putea s-o dau pe mamã în judecatã, pentru cã mã simt calomniatã. ªi eu am copil la ºcoalã dar nu-i cînt în strunã atunci cînd vine cu un calificativ mai mic decît cel pe care-l aºtept“, a declarat Aliona Pricopoaie.
Conducerea ºcolii va încerca în perioada care urmeazã sã rezolve problema manualelor ºcolare de francezã ºi englezã ºi sã monitorizeze relaþia elev-profesor în acest caz.

Articol afisat de 1706 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective