Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 20 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Albia Cuejdiului, sub „lupa“ Direcþiei Apelor Române

Contractul pentru studiul privind amenajarea albiei Cuejdiului pe care, potrivit planurilor municipalitãþii pietrene, vor fi amenajate locuri de joacã pentru copii ºi de agrement, precum ºi locuri de parcare, urmeazã sã fie perfectat în aceastã sãptãmînã, împreunã cu reprezentanþii Direcþiei Generale a Apelor. „Studiul va fi gata în termen de 15 zile de la data semnãrii contractului. Mai apoi, va fi realizat ºi proiectul“, ne-a declarat Dan Cîmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Pînã acum, autoritãþile locale au purtat doar discuþii de principiu cu specialiºtii Sistemului de Gospodãrire a Apelor Neamþ, rezultînd ideea regularizãrii Cuejdiului potrivit sistemului folosit în lucrãrile executate în cazul Dîmboviþei. „ÃŽn amonte, ar urma sã fie construit un mic baraj, iar apa sã treacã printr-o tubulaturã specialã prin pãmînt. Ne gîndim la acelaºi sistem folosit în cazul regularizãrii Dîmboviþei. Parcarea ar urma sã fie realizatã pe actuala albie a Cuejdiului. Tot aici, intenþionãm sã construim locuri de joacã pentru copii, de agrement, cu fîntîni arteziene“, a subliniat Dan Cîmpeanu, directorul Direcþiei Tehnice din cadrul Primãriei Piatra Neamþ.
Municipalitatea pietreanã intenþioneze sã organizeze o licitaþie la care sã participe atît firme româneºti, cît ºi din spaþiul Uniunii Europene, cu experienþã în asemenea lucrãri. Investiþia s-ar întinde din zona Unic, pînã la podul dinspre Dãrmãneºti. Pentru aceastã investiþie a fost organizatã o licitaþie care s-a finalizat fãrã nici un rezultat. Au participat douã firme, una din Piatra Neamþ, iar cealaltã din Bacãu. Ambele firme depãºiserã etapa privind îndeplinirea criteriilor impuse prin caietul de sarcini, însã, ulterior, ideile de realizare a parcãrii nu au fost agreate de cãtre reprezentanþii Primãriei Piatra Neamþ. Cele douã firme au prezentat proiecte pentru construirea unei parcãri masive, cu combinarea construcþiilor metalice cu structuri din beton. Autoritãþile îºi doresc crearea a 500 de locuri de parcare pentru autoturisme ºi 25 pentru autocare. Investiþia este estimatã la circa 10 milioane RON (100 miliarde de lei). În realizarea noii investiþii, vor fi folosite ºi ideile studenþilor la arhitecturã din Bucureºti, Iaºi ºi Cluj care, timp de o sãptãmînã, au realizat un studiu privind îmbunãtãþirea imaginii urbanistice a municipiului Piatra Neamþ.
A fost vorba despre un experiment realizat de cãtre Centrul de Cercetare ºi Proiectare al Universitãþii de Arhitecturã ºi Urbanism „Ion Mincu“ Bucureºti care se ocupã de elaborarea Planului de Urbanism General (PUG) al municipiului, acesta urmînd sã fie gata în 18 luni.

Articol afisat de 1450 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective