Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Pensionarii nemþeni se pregãtesc de proteste

Pensionarii nemþeni se pregãtesc de proteste

Consiliul Judeþean al Sindicatului Pensionarilor Neamþ ºi-a fãcut public demersul de sesizare, printr-o scrisoare deschisã, a premierului Cãlin Popescu Tãriceanu, cu privire la situaþia în care se aflã pensionarii nemþeni, deloc diferitã de a celor din Galaþi, care ºi-au cerut drepturile în stradã.
La întîlnirea cu reprezentanþii mass-mass media au participat preºedintele Sindicatului Judeþean al Pensionarilor, Gheorghe Vadana, ºi liderii filialelor din Tîrgu Neamþ ºi comuna Dobreni, Constantin Creþu, respectiv Minodora Luchian, ºi preºedintele CAR Pensionari, Gheorghe Amaicei. De asemenea,
au rãspuns invitaþiei de a participa la aceastã întîlnire directorul executiv al Casei Judeþene de Pensii, Cezar Anegroaiei, preºedintele Asociaþiei Pensionarilor CFR din judeþul Neamþ (filialã a Confederaþiei „Unirea“ Bucureºti), Florica Cernat, precum ºi numeroºi exponenþi ai acestei categorii sociale proveniþi din diverse instituþii ºi întreprinderi.
„Nu e nici o diferenþã între starea de spirit a gãlãþenilor ºi cea a nemþenilor. De aceea, atragem atenþia asupra faptului cã pensionarii n-au ieºit în stradã doar pentru a se întîlni cu preºedintele Casei Naþionale de Pensii, ci pentru a cere modificãri în modul tehnic de recalculare a pensiilor, a punctului de pensie - fãrã a se þine cont de inechitãþile ce s-au accentuat dupã aceastã etapã. Pensionari cu aceeaºi vechime ºi pregãtire, care nu ºi-au gãsit actele cu cîºtigurile reale, au fost calculaþi la salariul minim, nu cum s-a promis în campania electoralã. Cerem primului ministru ºi ministrului muncii sã þinã cont de aceste grave neajunsuri ce apasã asupra vieþii majoritãþii pensionarilor, precum ºi de inechitãþile sociale regãsite în sistemul de pensii. Considerãm nedrept ca pensiile recalculate, al cãror punctaj s-a aflat sub valoarea celei în platã sã nu fie indexate în acest an, în condiþiile în care preþurile la gaze, energie, utilitãþi, medicamente au crescut. ÃŽn aceastã situaþie se aflã peste 12.000 de pensionari din judeþul nostru“, a declarat preºedintele Gheorghe Vadana (foto, în dreapta imaginii).
Demn de remarcat pentru judeþul Neamþ este faptul cã a fost primul pe þarã în recalcularea pensiilor, dar rezultatele au creat ºi surprize neplãcute, mulþi neprimind nimic în plus. „Dupã recalculare, mulþi pensionari au depus acte suplimentare, deoarece documentaþia existentã la nivelul caselor teritoriale era incompletã din cauza legislaþiei anterioare, cînd baza de calcul a pensiei era de 5 ani. De aceea, a fost adoptatã, în 2005, o ordonanþã de urgenþã, din care sã rezulte alte date ºi elemente decît cele utilizate în recalculare. S-a dat un termen de trei ani de la plata drepturilor recalculate, noile drepturi urmînd sã se acorde retroactiv“, a declarat directorul Cezar Anegroaiei.
„Cert este cã traiul greu ºi sãrãcia apasã tot mai mult pe umerii multor pensionari datoritã unor legi sociale fãcute strîmb ºi, de aceea, vrem sã mergem pînã la capãt. Nu schimbãm noi legea sau Constituþia, dar sîntem datori sã atragem atenþia cã s-a greºit“, a conchis Gheorghe Vadana, rãspunzînd multor întrebãri ºi intervenþii ale celor prezenþi.

Articol afisat de 1621 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Maria STUPCANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective