Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 17 Martie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Rãzboi între conducerea CAS ºi preºedintele medicilor de familie

O declaraþie fãcutã de cãtre doctorul Filip Panait, preºedintele Asociaþiei Profesionale ºi Medicale a Medicilor de Familie din Neamþ, cu privire la dispariþia ºi posibila sinucidere a unui doctor de la Dispensarul Secuieni, a aprins spiritele la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Jurista Daniela Soroceanu, director general al acestei instituþii, ºi-a declarat, ieri, intenþia de a face o sesizare penalã la adresa doctorului Filip Panait, considerînd cã „din moment ce dumnealui face declaraþii cu privire la sinuciderea doctorului Bosînceanu, fie cã deþine probe în acest sens, fie cã a fost de faþã ºi ºtie ºi unde se aflã cadavrul“. ÃŽntr-un comunicat de presã remis redacþiei se aratã: „Conducerea CAS Neamþ îºi exprimã îngrijorarea faþã de afirmaþiile domnului dr. Filip Panait, publicate în presa localã din data de 16.03.2006, referitoare la dispariþia ºi sinuciderea medicului de familie loan Bosînceanu, care îºi desfãºoarã activitatea la Dispensarul Secuieni, ºi adreseazã, pe aceastã cale, un apel public organelor abilitate sã cerceteze cauzele dispariþiei respectivului medic, de a-i solicita dr-ului Filip Panait, în interesul bunei administrãri a justiþiei ºi în scopul aflãrii adevãrului, declaraþii complete cu privire la informaþiile pe care le deþine privind posibila sinucidere a medicului care a dispãrut de la domiciliu.
Din datele pe care le deþinem, nici un organ de anchetã nu a confirmat, pînã acum, sinuciderea dr-ului loan Bosînceanu. ÃŽn aceste condiþii, considerãm cã audierea doctorului Filip Panait se impune în contextul în care Codul Penal român pedepseºte omisiunea de a denunþa de îndatã sãvîrºirea vreuneia dintre infracþiunile care s-au soldat cu moartea violentã a persoanei“.
Contactat telefonic pentru a-i aduce la cunoºtinþã ºi a-l întreba ce pãrere are despre aceastã luare de poziþie a conducerii CAS Neamþ, medicul Filip Panait a suþinut cã nu îºi aminteºte sã fi spus despre colegul sãu cã s-a sinucis, dar cã acest lucru este posibil, din moment ce, de atîta timp, toatã lumea îl cautã, inclusiv poliþia, ºi nu îl gãseºte. Referindu-se punctual la intenþia conducerii CAS Neamþ de a formula denunþ penal împotriva sa, acesta a mai declarat:
„Doamna director Soroceanu poate sã depunã plîngeri penale împotriva tuturor doctorilor, dacã aºa vrea dumneaei. Nu mã sperii eu de asemenea ameninþãri, cã am mai avut de astea. Dupã ce îºi bat joc de medici ºi de pacienþii din judeþul Neamþ, dupã ce cã nu sînt medicamente ºi nu existã sistem sanitar funcþional în judeþul Neamþ, doamna directoare se gîndeºte sã-l dea pe doctorul Panait pe mîna cui? Ce-a fãcut doctorul Panait? A vorbit împotriva ei. O sã ajungem un stat dictatorial în care nimeni nu mai vorbeºte nimic, pentru cã te dã în judecatã doamna directoare“.

Articol afisat de 1508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective