Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sfîrtecat de cîini

Sfîrtecat de cîini

• Gheorghe Feraru, paznic la Transurban, a ajuns la spital sfîrtecat de cîini • se pare cã aceºtia aparþin patronului societãþii „Patru Plus Trans“ • acesta a cumpãrat de la Transurban terenuri ºi clãdiri, dar nu le-a împrejumuit • el foloseºte, pentru pazã, patru cîini • omul a fost atacat de cel mai periculos, þinut, de obicei, legat •

Un paznic a ajuns, ieri dimineaþã, la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, sfîrtecat de cîini. Victima, Gheorghe Feraru, un bãrbat voinic la vreo patruzeci de ani, asigura, de o sãptãmînã, paza societãþii Transurban. Omul tocmai îºi încheia tura - venise la serviciu duminicã, la ora 7, iar ieri dimineaþã se pregãtea sã plece acasã. Mai trebuia doar sã stingã luminile din curtea unitãþii. În acel moment, s-a repezit spre un cîine periculos, iar dupã el, atraºi de mirosul sîngelui, au mai sãrit trei. A ajuns la spital tot o ranã vie.
„Asiguram, de o sãptãmînã, paza la Transurban. Acolo, în curte, sînt trei cîini lãsaþi liberi ºi un pitbull þinut legat - îi dau drumul numai dimineaþa, pentru cîteva ore. Din cîte am înþeles, este cîinele patronului de la «Patru Plus Trans», care are societatea în curtea Transurban. Cînd am început sã sting luminile, pitbull-ul a sãrit la mine ºi m-a muºcat. A þintit faþa, dar m-am ferit ºi m-a prins de o ureche. L-am prins ºi eu de gît ºi m-am trîntit jos, peste el - am vrut sã-l strîng de gît. Dar, în timp ce îl strîngeam ºi îl presam cu capul de pãmînt, a venit un cîine lup ºi m-a muºcat de coaste. M-a prins de spate ºi a început sã mã tragã. Mã tîra dupã el. Eu am 110 kile - vã daþi seama ce putere avea cîinele ãla de mã tîra dupã el! De durere, am scãpat pitbull-ul. Atunci, au sãrit toþi, pe mine. M-au terminat. Am þipat ºi am avut noroc cã m-a auzit cineva. Au venit vreo cinci ºoferi, cu o maºinã, ºi m-au scos de acolo. Cîinii - sã urce în maºinã, dupã mine! Nu mai ascultau de nimeni. Pitbull-ul a ascultat de cel care îi dã drumul dimineaþa. Acela a venit ºi l-a luat“, ne-a spus, de pe patul spitalului, Gheorghe Feraru. Bãrbatul abia mai vorbeºte. Hainele pe care le poartã îi acoperã rãnile. Nu pe toate. De dupã un plasture, se vede un ciot de ureche - acolo a fost muºcat prima datã. Feºe pe antebraþe, feºe pe gambe. Lîngã el, o femeie topitã de plîns - soþia.
„Am ajuns dimineaþã la spital ºi l-am vãzut pe masã la Urgenþã. Era tot o ranã - avea muºcãturi pe tot corpul. ÃŽi atîrna carnea... Mi-au dat niºte zdrenþe pline de sînge - hainele cu care fusese îmbrãcat. Avea o hainã de piele mai groasã, pulover gros, un tricou, maieu... Toate sînt flenduri“, a adãugat Maria Feraru.

„Dacã a intrat cineva pe proprietate, sã plãteascã!“
Omul va rãmîne marcat pentru tot restul zilelor de nãpasta prin care a trecut. Stãpînul cîinelui care l-a muºcat pe paznic, Costel Munteanu - patronul societãþii „Patru Plus Trans“ - a tratat incidentul destul de indiferent. „Nu ºtiu ce s-a întîmplat“, a spus, iniþial, Costel Munteanu. La precizarea redactorului cã nu se putea ca el, ca patron, sã nu fie informat de faptul cã un om a fost muºcat de cîini în incinta societãþii sale, Costel Munteanu a adãugat: „Eu nu pãzesc cîinii - unu la mînã, iar al doilea - dacã a intrat cineva acolo pe proprietate, sã plãteascã! Nu era paznicul meu. Cîinele este al meu, dar nu e pitbull“, a subliniat patronul ºi a închis telefonul.
E drept, victima, angajatã la firma Conadi, asigura paza societãþii Transurban. ÃŽn 2003, însã, „Patru Plus Trans“ a cumpãrat de la Transurban 2.000 de metri pãtraþi de teren ºi douã clãdiri. Noul patron nu ºi-a delimitat proprietatea, astfel cã incinta Transurban, pe care o pãzea Gheorghe Feraru, fãcea corp comun cu cea a societãþii „Patru Plus Trans“. Iar cîinii o pãzeau.
„Este neplãcut ce s-a întîmplat. Omul care asigura protecþia incintei societãþii Transurban a fost muºcat de cîinele patronului de la «Patru Plus Trans». El preferã sã aibã cîini decît paznici - spunea cã patrupedele sînt mai bune decît unii paznici care, de multe ori, nu-ºi fac datoria. Iar cîinele care l-a atacat pe acest om este unul periculos“, a afirmat Ioan Cucoreanu, directorul Transurban.
Greºeala aceasta se poate repeta oricînd. Lãsate libere, aceste animale pot face alte victime.

Articol afisat de 2960 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective