Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sfîrtecat de cîini

Sfîrtecat de cîini

• Gheorghe Feraru, paznic la Transurban, a ajuns la spital sfîrtecat de cîini • se pare că aceștia aparțin patronului societății „Patru Plus Trans“ • acesta a cumpărat de la Transurban terenuri și clădiri, dar nu le-a împrejumuit • el folosește, pentru pază, patru cîini • omul a fost atacat de cel mai periculos, ținut, de obicei, legat •

Un paznic a ajuns, ieri dimineață, la Spitalul Județean de Urgență Neamț, sfîrtecat de cîini. Victima, Gheorghe Feraru, un bărbat voinic la vreo patruzeci de ani, asigura, de o săptămînă, paza societății Transurban. Omul tocmai își încheia tura - venise la serviciu duminică, la ora 7, iar ieri dimineață se pregătea să plece acasă. Mai trebuia doar să stingă luminile din curtea unității. În acel moment, s-a repezit spre un cîine periculos, iar după el, atrași de mirosul sîngelui, au mai sărit trei. A ajuns la spital tot o rană vie.
„Asiguram, de o săptămînă, paza la Transurban. Acolo, în curte, sînt trei cîini lăsați liberi și un pitbull ținut legat - îi dau drumul numai dimineața, pentru cîteva ore. Din cîte am înțeles, este cîinele patronului de la «Patru Plus Trans», care are societatea în curtea Transurban. Cînd am început să sting luminile, pitbull-ul a sărit la mine și m-a mușcat. A țintit fața, dar m-am ferit și m-a prins de o ureche. L-am prins și eu de gît și m-am trîntit jos, peste el - am vrut să-l strîng de gît. Dar, în timp ce îl strîngeam și îl presam cu capul de pămînt, a venit un cîine lup și m-a mușcat de coaste. M-a prins de spate și a început să mă tragă. Mă tîra după el. Eu am 110 kile - vă dați seama ce putere avea cîinele ăla de mă tîra după el! De durere, am scăpat pitbull-ul. Atunci, au sărit toți, pe mine. M-au terminat. Am țipat și am avut noroc că m-a auzit cineva. Au venit vreo cinci șoferi, cu o mașină, și m-au scos de acolo. Cîinii - să urce în mașină, după mine! Nu mai ascultau de nimeni. Pitbull-ul a ascultat de cel care îi dă drumul dimineața. Acela a venit și l-a luat“, ne-a spus, de pe patul spitalului, Gheorghe Feraru. Bărbatul abia mai vorbește. Hainele pe care le poartă îi acoperă rănile. Nu pe toate. De după un plasture, se vede un ciot de ureche - acolo a fost mușcat prima dată. Feșe pe antebrațe, feșe pe gambe. Lîngă el, o femeie topită de plîns - soția.
„Am ajuns dimineață la spital și l-am văzut pe masă la Urgență. Era tot o rană - avea mușcături pe tot corpul. Îi atîrna carnea... Mi-au dat niște zdrențe pline de sînge - hainele cu care fusese îmbrăcat. Avea o haină de piele mai groasă, pulover gros, un tricou, maieu... Toate sînt flenduri“, a adăugat Maria Feraru.

„Dacă a intrat cineva pe proprietate, să plătească!“
Omul va rămîne marcat pentru tot restul zilelor de năpasta prin care a trecut. Stăpînul cîinelui care l-a mușcat pe paznic, Costel Munteanu - patronul societății „Patru Plus Trans“ - a tratat incidentul destul de indiferent. „Nu știu ce s-a întîmplat“, a spus, inițial, Costel Munteanu. La precizarea redactorului că nu se putea ca el, ca patron, să nu fie informat de faptul că un om a fost mușcat de cîini în incinta societății sale, Costel Munteanu a adăugat: „Eu nu păzesc cîinii - unu la mînă, iar al doilea - dacă a intrat cineva acolo pe proprietate, să plătească! Nu era paznicul meu. Cîinele este al meu, dar nu e pitbull“, a subliniat patronul și a închis telefonul.
E drept, victima, angajată la firma Conadi, asigura paza societății Transurban. În 2003, însă, „Patru Plus Trans“ a cumpărat de la Transurban 2.000 de metri pătrați de teren și două clădiri. Noul patron nu și-a delimitat proprietatea, astfel că incinta Transurban, pe care o păzea Gheorghe Feraru, făcea corp comun cu cea a societății „Patru Plus Trans“. Iar cîinii o păzeau.
„Este neplăcut ce s-a întîmplat. Omul care asigura protecția incintei societății Transurban a fost mușcat de cîinele patronului de la «Patru Plus Trans». El preferă să aibă cîini decît paznici - spunea că patrupedele sînt mai bune decît unii paznici care, de multe ori, nu-și fac datoria. Iar cîinele care l-a atacat pe acest om este unul periculos“, a afirmat Ioan Cucoreanu, directorul Transurban.
Greșeala aceasta se poate repeta oricînd. Lăsate libere, aceste animale pot face alte victime.

Articol afisat de 2508 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective