Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Hidroelectrica ºi-a întãrit paza obiectivelor

Hidroelectrica ºi-a întãrit paza obiectivelor

Salba de hidrocentrale de pe rîul Bistriþa, avînd ipotetic ca „vîrf de lance“ al interesului Hidrocentrala Stejaru ºi barajul de la Bicaz, constituie adevãrate puncte „fierbinþi“ în peisajul strategic al Moldovei ºi implicit al României. Cã aºa stau lucrurile o confirmã paza militarizatã, întãritã în ultima vreme, ce asigurã protecþia ºi securitatea tuturor obiectivelor hidroenergetice din aval de Bicaz, la care se adaugã ºi noua microcentralã din Poiana Teiului. „Noi avem pentru monitorizare ºi pazã toate obiectivele ce aparþin de Hidroelectrica SA Piatra Neamþ. Mã refer ºi la Hidrocentrala Stejaru ºi barajul de la Bicaz, apoi la toate microhidrocentralele din aval de Bicaz de pe Bistriþa, plus microcentrala de la Poiana Teiului. Paza este acoperitã cu personal special pregãtit, instruit ºi înarmat, autorizat de Poliþie. Cele mai importante obiective rãmîn barajul de la Bicaz ºi Uzina Stejaru, însã nu lipsite de interes pentru firma noastrã rãmîn ºi celelalte microhidrocentrale“, a declarat Constantin Stan (foto), directorul Centrului Zonal Piatra Neamþ al SC Cameleon 2010 Impex SRL Bucureºti, unitate ce asigurã în prezent paza complexului hidroenergetic de pe rîul Bistriþa. Din declaraþia acestuia am reþinut faptul cã o datã cu preluarea de cãtre firma bucureºteanã a activitãþii de monitorizare a barajului de la Bicaz, paza acestui obiectiv strategic s-a dublat ºi este asiguratã 24 de ore din 24, iar mãsura de restricþionare a filmãrii ºi fotografierii obiectivului a fost reinstituitã. „A fost o perioadã cînd paza barajului era mult mai clementã cu orice fel de acþiune a trecãtorilor prin zonã, însã, de cînd am preluat noi activitatea de la gardienii publici, am întãrit securitatea obiectivului. Astfel, pe baraj patruleazã mereu mai mulþi lucrãtori, iar la paza barajului sînt de pazã alþii ºi totul în permanenþã“, a afirmat Constantin Stan, care ne-a mai povestit cîte ceva ºi despre un contract al firmei la care lucreazã cu o altã firmã americanã, agreatã de NATO ºi avizatã de toate forurile naþionale, în domeniu, ce va instala la baraj aparaturã specializatã pentru monitorizarea electronicã a obiectivului. „ªi asta într-un timp foarte scurt“, a spus directorul Stan.
Întrebat dacã mãsurile luate ºi cele ce urmeazã a fi implementate în aceastã primãvarã se datoreazã acþiunilor de terorism care ar putea sã-ºi facã simþitã prezenþa în viitor ºi pe teritoriul României, directorul zonal al firmei de pazã bucureºtene, Stan a evitat sã dea un rãspuns. Aceeaºi atitudine a avut-o ºi directorul general al SH Bistriþa, inginer Emil Neagoe, care a þinut totuºi sã spunã cã paza ºi securitatea au fost întãrite prin prezenþa lucrãtorilor SC Cameleon 2010 Impex SRL Bucureºti în zonã iar domnia sa se aratã satisfãcut de serviciile acestei firme bucureºtene. De reþinut cã majoritatea salariaþilor aflaþi la datorie la obiectivele hidroenergetice de pe Bistriþa sînt din zonã, iar pregãtirea lor de specialitate se desfãºoarã în permanenþã, dupã cum ºi verificarea periodicã de cãtre superiori, reprezentanþi fie ai beneficiarului, fie de cãtre prestatorul de servicii de pazã militarizatã.
Cît priveºte pãrerea opiniei publice din zonã, aceasta este pozitivã, aprecierile fiind fãcute cel mai adesea în legãturã cu fenomenul internaþional al terorismului.

Articol afisat de 3656 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective