Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Hidroelectrica și-a întărit paza obiectivelor

Hidroelectrica și-a întărit paza obiectivelor

Salba de hidrocentrale de pe rîul Bistrița, avînd ipotetic ca „vîrf de lance“ al interesului Hidrocentrala Stejaru și barajul de la Bicaz, constituie adevărate puncte „fierbinți“ în peisajul strategic al Moldovei și implicit al României. Că așa stau lucrurile o confirmă paza militarizată, întărită în ultima vreme, ce asigură protecția și securitatea tuturor obiectivelor hidroenergetice din aval de Bicaz, la care se adaugă și noua microcentrală din Poiana Teiului. „Noi avem pentru monitorizare și pază toate obiectivele ce aparțin de Hidroelectrica SA Piatra Neamț. Mă refer și la Hidrocentrala Stejaru și barajul de la Bicaz, apoi la toate microhidrocentralele din aval de Bicaz de pe Bistrița, plus microcentrala de la Poiana Teiului. Paza este acoperită cu personal special pregătit, instruit și înarmat, autorizat de Poliție. Cele mai importante obiective rămîn barajul de la Bicaz și Uzina Stejaru, însă nu lipsite de interes pentru firma noastră rămîn și celelalte microhidrocentrale“, a declarat Constantin Stan (foto), directorul Centrului Zonal Piatra Neamț al SC Cameleon 2010 Impex SRL București, unitate ce asigură în prezent paza complexului hidroenergetic de pe rîul Bistrița. Din declarația acestuia am reținut faptul că o dată cu preluarea de către firma bucureșteană a activității de monitorizare a barajului de la Bicaz, paza acestui obiectiv strategic s-a dublat și este asigurată 24 de ore din 24, iar măsura de restricționare a filmării și fotografierii obiectivului a fost reinstituită. „A fost o perioadă cînd paza barajului era mult mai clementă cu orice fel de acțiune a trecătorilor prin zonă, însă, de cînd am preluat noi activitatea de la gardienii publici, am întărit securitatea obiectivului. Astfel, pe baraj patrulează mereu mai mulți lucrători, iar la paza barajului sînt de pază alții și totul în permanență“, a afirmat Constantin Stan, care ne-a mai povestit cîte ceva și despre un contract al firmei la care lucrează cu o altă firmă americană, agreată de NATO și avizată de toate forurile naționale, în domeniu, ce va instala la baraj aparatură specializată pentru monitorizarea electronică a obiectivului. „Și asta într-un timp foarte scurt“, a spus directorul Stan.
Întrebat dacă măsurile luate și cele ce urmează a fi implementate în această primăvară se datorează acțiunilor de terorism care ar putea să-și facă simțită prezența în viitor și pe teritoriul României, directorul zonal al firmei de pază bucureștene, Stan a evitat să dea un răspuns. Aceeași atitudine a avut-o și directorul general al SH Bistrița, inginer Emil Neagoe, care a ținut totuși să spună că paza și securitatea au fost întărite prin prezența lucrătorilor SC Cameleon 2010 Impex SRL București în zonă iar domnia sa se arată satisfăcut de serviciile acestei firme bucureștene. De reținut că majoritatea salariaților aflați la datorie la obiectivele hidroenergetice de pe Bistrița sînt din zonă, iar pregătirea lor de specialitate se desfășoară în permanență, după cum și verificarea periodică de către superiori, reprezentanți fie ai beneficiarului, fie de către prestatorul de servicii de pază militarizată.
Cît privește părerea opiniei publice din zonă, aceasta este pozitivă, aprecierile fiind făcute cel mai adesea în legătură cu fenomenul internațional al terorismului.

Articol afisat de 3208 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective