Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 4 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pachete de 310 milioane pentru nevoiașii pietreni, de Paște

• 480 milioane de lei vor fi cheltuiți pentru manifestări culturale, sportive și sociale

Familiile nevoiașe din municipiul Piatra Neamț vor primi cadouri de Paște constînd în pachete cu alimente, finanțate de la bugetul local. Deocamdată, nu s-a stabilit ce va conține fiecare pachet sau cîte vor fi la număr, dar cert este că Primăria Piatra Neamț va cheltui, din bugetul local, suma de 310 milioane de lei. Inițial, s-a stabilit alocarea a 300 milioane de lei pentru pachetele care vor ajunge la familiile sărmane, dar, la propunerea unui consilier local, suma a fost suplimentată cu 10 milioane de lei.
Din bugetul local al municipiului Piatra Neamț vor fi cheltuiți 480 milioane de lei pentru finanțarea unor activități culturale, sportive și sociale. Legislativul pietrean și-a dat acordul pentru alocarea a 35 milioane de lei pentru cantonamente de pregătire - atletism, la solicitarea Clubului Sportiv Ceahlău, alți 20 milioane de lei reprezentînd susținerea participării la Festivalul Internațional Francofon Brno a trupei de teatru „Scenic“ de la Colegiul „Gheorghe Cartianu“. Zece milioane de lei vor fi folosiți pentru organizarea concursului național de iconografie „Icoana, fereastră spre cer“, solicitarea venind de la Liceul de Artă Victor Brauner din Piatra Neamț. De asemenea, 20 milioane de lei vor fi scoși din vistieria locală pentru asigurarea unei părți din cheltuielile pentru premierea sportivilor de la Clubul Sakki Internațional Karate Do. Fundația de Scleroză din Piatra Neamț a primit 25 milioane de lei pentru buna funcționare a Centrului de Zi de Multiplă Scleroză Piatra Neamț, iar, pentru deschiderea unui tîrg anual al meșterilor populari, municipalitatea va cheltui 70 milioane de lei. De la bugetul local vor mai fi alocați 150 milioane de lei pentru dezvoltarea colecțiilor de publicații tipărite și documente audiovizuale ale Bibliotecii Județene „G.T. Kirileanu“. Parohiei Nașterea Maicii Domnului Mărăței II i-a fost aprobată suma de zece milioane de lei, pentru construirea unui lăcaș de cult. Legislativul pietrean a acceptat unei asociații culturale din localitate suma de 25 milioane de lei, pentru pregătirea expoziției Perspective Europene. Trupa de teatru de la Colegiul Național „Petru Rareș“, care va participa la Festivalul de Teatru în limba engleză, va fi finanțată cu 50 milioane de lei. Campionatul Național de Cadeți va ușura bugetul local de 65 milioane de lei, la cererea Clubului Sportiv Kaminari din Piatra Neamț.
Consilierii locali pietreni nu au fost de acord cu o singură cerere de finanțare, venită din partea profesorului Vasile Postolică, pentru elaborarea unei lucrări științifice, intitulate „Efficiency Recent Results and Related Topics“. Irina Hirțe, consilier local al Partidului Național Liberal, este cea care a susținut ca suma de zece milioane de lei, solicitată de profesorul de matematică, să fie alocată pentru cadourile de Paște ce vor fi date familiilor sărace, precizînd că s-a mai întîmplat ca banii dați de Primărie lui Vasile Postolică să fie folosiți în alte scopuri. De altfel, nu este pentru prima dată cînd profesorului Postolică i se refuză o cerere de finanțare.

Articol afisat de 1390 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective