Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Social 4 Aprilie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Simularea BAC-ului la română i-a pus pe gînduri pe participanți

4.367 de viitori absolvenți ai clasei a XII-a din județul Neamț au avut, ieri, posibilitatea să-și verifice cunoștințele participînd la simularea examenului de bacalaureat. Primul test a fost cel de limba și literatura română.
„Subiectele au fost în consens cu programa de bacalaureat. Ca element de noutate, s-a remarcat subiectul al doilea. Elevilor li se cerea, de regulă, construirea unui text în stil epistolar sau administrativ - fie o scrisoare, fie o cerere. Acum s-a cerut realizarea unui text argumentativ: plecînd de la un citat al lui Miron Costin, li s-a cerut elevilor să argumenteze opinia lor în legătură cu citatul respectiv. Celelalte două subiecte au fost mai uzuale. Primul a fost un text din Eminescu, cu formularea mai multor cerințe - la nivel de vocabular, la nivel de expresivitate artistică al textului. Iar ultimul a fost un eseu, între 2-4 pagini, în care elevii urmau să prezinte evoluția raporturilor a două dintre personajele unei drame. Deci s-a optat pentru genul dramatic, pentru care elevii, de obicei, nu manifestă o deschidere prea mare. Subiectele au fost destul de dificile și n-am văzut prea mulți elevi bucuroși după încheierea testului“, a declarat profesor Luminița Vîrlan, director adjunct la Colegiul Național „Petru Rareș“ din Piatra Neamț.
În continuare, elevii claselor a XII-a vor mai susține, pe 6 aprilie, teste la matematică, știinte ale naturii, istoria românilor, geografia României, după care vor urma, pe 11 aprilie, testele la fizică, logică, chimie, anatomie și fiziologie umană și genetică, istorie universală, economie, psihologie, informatică, pregătire teoretică sportivă, limba germană, engleză, franceză, măsurări electrice și electronice, contabilitate, ecologie și protecția mediului.
Simulările nu sînt obligatorii, elevii participînd benevol la acestea.
Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, dar îi vor ajuta pe participanți să-și aprecieze viitoarea prestație la examenele din vară. Testările sînt programate în zile diferite, pentru fiecare probă de examen, astfel ca doritorii să poată participa la simularea tuturor acestor probe. Condițiile de organizare a simulării examenului de bacalaureat se apropie foarte mult de situația reală de examen prin organizarea de centre de examen și centre de evaluare, stabilirea unor comisii externe, afișarea rezultatelor și baremurilor de notare, precum și a instrucțiunilor privind accesul candidaților în săli. Participanții trebuie să se obișnuiască de pe acum cu starea specifică de examen, dat fiind că vor fi supravegheați de alți profesori decît cei de la clasă, subiectele sînt de la minister și trebuie să se prezinte la ora stabilită, cu buletinul pentru identificare.

Articol afisat de 1965 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Domnica VASILIU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective