Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Ex-primarul Rotaru, chirurgul PSD

Ex-primarul Rotaru, chirurgul PSD

• pierderea ºefiei Consiliului Judeþean a declanºat furtuna în PSD • votul din Consiliul Judeþean a dat naºtere la replici dure între liderii fostului partid de guvernãmînt • „cei care au votat împotriva lui Dan Vasile Constantin au fost sfãtuiþi sã facã aºa chiar de Ioan Munteanu“, afirmã Ion Rotaru • „îºi doreºte sã revinã în atenþia cetãþenilor“, dã replica Ioan Munteanu • fostul primar a fost ºi el acuzat de trãdare •

Filiala Neamþ a Partidului Social Democrat a ajuns la un moment de rãscruce, una din cauze, dacã nu cea mai importantã, fiind pierderea funcþiei de preºedinte al Consiliului Judeþean Neamþ. Frãmîntãrile din sînul PSD au fost fãcute publice imediat dupã alegerea în fruntea CJ Neamþ a candidatului Alianþei ºi momentul în care Dan Vasile Constantin ºi-a dat seama cã nu a fost votat de toþi colegii de partid. ÃŽn apãrarea lui pare cã a sãrit Ion Rotaru, membru marcant al fostului partid de guvernãmînt, fost primar al municipiului Piatra Neamþ ºi fost lider al PSD, pînã în urmã cu aproape doi ani. Imediat dupã ºedinþa de vineri (cînd Vlad Marcoci l-a detronat pe Dan Constantin de la CJ), Ion Rotaru a fãcut mai multe declaraþii publice care au reuºit, în scurt timp, sã tulbure destul de tare apele, ºi aºa tulburi, în sînul organizaþiei nemþene. O nouã afirmaþie publicã, fãcutã, luni, de fostul primar de Piatra Neamþ, a vizat direct pe deputatul Ioan Munteanu, dar ºi pe unii consilieri judeþeni care ar fi trãdat la alegerile pentru ºefia instituþiei nemþene pentru a obþine „ceva“ în schimbul votului pentru Vlad Marcoci. „Unora dintre cei care au trãdat li s-au fãcut promisiuni. Ce anume li s-a promis am sã spun la vremea potrivitã. Pe de altã parte, unii dintre cei care au votat împotriva lui Dan Vasile Constantin au fost sfãtuiþi sã facã aºa chiar de Ioan Munteanu. Am sã le spun la toþi în faþã chestiunile acestea, dupã care le voi face publice“, a anunþat Ion Rotaru.
La aceastã acuzaþie, Ioan Munteanu a rãspuns: „Lista consilierilor de la Consiliul Judeþean Neamþ a fost alcãtuitã chiar de Ion Rotaru, în 2004. Sînt oamenii lui. Aceste declaraþii nu fac decît sã-l readucã în prim-plan pe fostul primar. Asta îºi doreºte, sã revinã în atenþia cetãþenilor“.

„Trãdãtorii“ nu recunosc trãdarea
Tot Ion Rotaru a vorbit ºi despre trãdãtorii din CJ Neamþ care au votat împotriva propriului ºef. Nominalizînd pe cei care au votat cu Constantin, Ion Rotaru i-a lãsat la urmã pe „trãdãtori“. Printre cei care nu au fost numiþi de Rotaru se numãrã Gheorghe Bîzgan, Nicu Albiº, Constantin Sandu, Gheorghe Vadana, Eduard Corduneanu, Emil Creangã sau Romicã Rotaru. Pentru a vedea cît de adevãrate sînt declaraþiile sale, am contactat ºi pe unii dintre cei acuzaþi cã au votat cu reprezentantul Alianþei. Constantin Sandu a afirmat cã Ion Rotaru ar trebui sã demonstreze cã este trãdãtor: „Eu am respectat linia trasatã de partid, iar votul este secret. Asta am fãcut“. Gheorghe Bîzgan a fost mai dur ºi l-a ºi atacat pe Ion Rotaru. „El este trãdãtorul. El i-a luat locul lui Raul Constantin Bobeanu în 2004, nu altcineva“, a afirmat consilierul PSD. Un no-comment am primit din partea consilierului Eduard Corduneanu, iar Nicolae Albiº a spus: „Eu ºtiu cu cine am votat, iar Rotaru nu a fost cu mine în cabinã. Eu nu sînt în campania electoralã cum este el acum“. Menþionãm cã Emil Creangã ºi Gheorghe Vadana nu au putut fi contactaþi.
Dan Vasile Constantin a declarat cã îºi va da demisia din funcþia de conducere PSD Neamþ, în cazul în care va pierde fotoliul de preºedinte al CJ. În acest context, ºefia social-democraþilor nemþeni ar fi vizatã, neoficial, de alte nume mari din aceastã formaþiune: Ioan Chelaru, Ioan Munteanu, Marius Munteanu sau Ioan Bivolaru.

Articol afisat de 2102 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective